Barcelona Microeconometrics Summer School

Generelt

Programbeskrivelse

Handle om

Barcelona GSE Microeconometrics Summer School spesialiserer seg på anvendelse av økonometriske teknikker og undervises av eksperter på feltet.

Den økende tilgjengeligheten av individuelle data fra undersøkelser har ikke bare ført til en betydelig vekst i antall empiriske faglige jobber ved hjelp av denne type informasjon, men også til et større antall studier på oppdrag fra offentlige og private institusjoner der denne typen data blir brukt.

Egenskapene til denne typen data er slik at statistiske og økonometriske teknikker som er passende for deres behandling, har en spesifikk karakter, generelt differensiert fra de som er passende for tidsseriedata. Den kvalitative karakteren til det meste av informasjonen, representativiteten til prøvene som brukes og censureringsproblemene knyttet til de avhengige variablene er blant annet noen av de aspektene som skiller disse teknikkene fra et økonometrisk perspektiv.

Videre har den voksende betydningen av denne typen informasjon også betydet at et betydelig antall offisielle undersøkelser fra forskjellige land har en paneldatastruktur. Det vil si at en person (person, husstand, firma) er observert i flere tidsperioder. Denne typen data har noen økonometriske fordeler og krever også bruk av spesifikke teknikker.

Endelig blir det en vanlig praksis å evaluere offentlige retningslinjer ved å sammenligne resultatene av en gitt behandling i en gruppe individer med de i en annen gruppe med lignende egenskaper som ikke har vært gjenstand for behandlingen. For å gjøre dette blir også informasjon fra undersøkelser brukt, dette er et spesifikt rammeverk for anvendelse av økonometriske teknikker for individuelle data.

Kursliste for 2018

Fire kurs vil bli tilbudt i Microeconometrics Summer School:

Uke 1 (25.-29. Juni 2018)

 • Panel Data Lineær Analyse
  Instruktør: Badi Baltagi
 • Økonometri av tverrsnittdata
  Instruktør: Jaume Garcia-Villar

Uke 2 (2.-6. Juli 2018)

 • Kvantitative metoder for offentlig politikk evaluering
  Instruktør: Stephan Litschig
 • Dynamiske og ikke-lineære paneldatamodeller
  Instruktør: Sergi Jiménez-Martín

Kursplan

Hvert kurs i Microeconometrics-programmet inkluderer 10 timers forelesningstid og 5 timer praktisk tid.

Tidsplanen er utformet slik at studentene kan delta i alle kurs i Microeconometrics programmet.

Kursene kan også tas individuelt eller i kombinasjon med kurs i andre BGSE Summer School-programmer, tidsplanen tillater det.

* For å delta i praktiske økter må du ta med din egen bærbare datamaskin.

Laptop nødvendig for praktiske økter

Praktiske økter vil bli avholdt i et foredragsrom, ikke i et datalab. Deltakere må ta med en bærbar PC for å kunne følge disse øktene. Hver deltaker tar kurs i Microeconometrics Summer School vil motta et personlig gratis lisens til STATA flere dager før sommerskolen starter. Deltakerne bør installere STATA-programvaren på sine bærbare datamaskiner for bruk i de praktiske øktene.

Hvem vil ha nytte av dette programmet?

Med tanke på den sterke metodologiske og empiriske karakteren til kursmetoden, omfatter kandidater til denne sommerskolen:

 • Forskere og fagfolk fra offentlige institusjoner (økonomer fra økonomi-, arbeids-, industri- og økonomiministerier) eller private institusjoner (økonomer fra forskningsavdelingene til finansielle firmaer eller konsulenter) hvis arbeid krever behandling og behandling av individuelle data.
 • Ph.D. og masterstudenter i økonomi (eller samfunnsvitenskap) som har til hensikt å eller er i ferd med å forberede avhandlinger med en empirisk komponent som krever en økonometrisk behandling av individuelle data.
 • Innehavere av lavere grad i økonomi eller samfunnsvitenskap som ønsker å avrunde bakgrunnen i kvantitative emner som har generell og / eller spesifikk anvendelighet.

Sertifikat

Ved avslutningen av sommerskolene vil deltakerne få et sertifikat for antall timer som deltok. Alle Barcelona GSE kursene krever gjennomsnittlig to ganger forelesningstiden for avlesning, forhåndsavlesning og forberedelse av klassen. Interesserte studenter bør sjekke med sine universiteter for å se om disse timene kan overføres til studiepoeng.

Sist oppdatert sep. 2018

Om skolen

Barcelona Graduate School of Economics The Barcelona Graduate School of Economics is an institution for scientific cooperation for research and graduate education in economics and the social sciences. ... Les mer

Barcelona Graduate School of Economics The Barcelona Graduate School of Economics is an institution for scientific cooperation for research and graduate education in economics and the social sciences. It was founded in July 2006 by four academic institutions (Universitat Pompeu Fabra, Universitat Autònoma de Barcelona, CSIC and CREI) whose reputations, faculty, and resources underpin the School and its activities. The Barcelona GSE is also supported by six private institutions: The Agbar Group, AXA Reseach Fund, Banc Sabadell, Caixa de Catalunya savings bank, "la Caixa" savings bank, and the FemCAT Foundation, as well as by the Ministry of Economy and Finance of the Catalan Government and the Barcelona City Council. It also receives significant funding from the "Consolider-Ingenio 2010" initiative of the Spanish Government, launched to promote research excellence. Minimér