Cansat: Hands-on Satellitt Utforming

TU Berlin Summer & Winter University

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

Cansat: Hands-on Satellitt Utforming

TU Berlin Summer & Winter University

rom
  • Sommerskole: 24 juli til 17 august 2017
<li><strong>Kurs pris: 2.200 euro</strong></li> <li><strong>18 timers klasse økter per uke, 5 studiepoeng studiepoeng</strong></li>

Emne

Space Technology

Målgruppen

Dette kurset er beregnet for studenter med en generell forståelse av engineering som ønsker å få innsikt i spennende tema for romteknologi. Med praktisk tilnærming brukes, elevene være med på et utfordrende prosjekt i et tverrfaglig team. Dette forbereder dem for et system engineering karriere med en ledende posisjon i verkstedindustrien. Med grunnleggende kunnskap i romteknologi som formidles i dette kurset, studentene har et godt utgangspunkt for å forberede seg for en videreutdanning i verdensrommet engineering. Det anbefales at studentene bruker sine egne bærbare datamaskiner for hands-on prosjektet.

Læringsmål / Output

Etter å ha tatt del i dette kurset, skal studentene ha kunnskap om de viktigste temaene knyttet til romteknologi. Studentene skal kjenne de delene av et mellomrom system og forstå deres korrelasjoner, og vil være i stand til å planlegge og gjennomføre en romferd. Praktisk talt, skal studentene være i stand til å utforme en del av en plass system med hensyn til mekanikk, elektronikk og programmering.

Kurs Komponenter

Kurset starter med innledende foredrag om de viktigste temaene knyttet til romteknologi. Parallelt vil en praktisk opplæring gis til å utvikle spesifikke tekniske ferdigheter i mekanikk, elektronikk og programmering som er nødvendig for å gjennomføre den hands-on prosjektet. Under prosjektarbeidsenheter, vil deler av en CanSat være utformet med veiledning i mindre grupper. Under en lanseringskampanjen, vil CanSat testes under reelle forhold. Kurset er supplert med en utflukt til verdensrommet relaterte bedrifter og institusjoner i Berlin.

Kort beskrivelse

En CanSat er en liten satellitt i form av en kommersiell drikkevareboks som utfører en rekke måleoppgaver. I dette kurset, er en CanSat designet, bygget og testet i felten i løpet av en rakett. Derfor er alle grunnleggende temaer knyttet til spennende området i romteknologi formidles og praktiske ferdigheter for utvikling av en CanSat er trent. De teoretiske enheter er supplert med praktiske øvelser. Deler av CanSat er utviklet i intenst tilsyn små grupper. Under en utflukt til et område i Berlin hvor plassrelaterte selskaper og institusjoner er plassert, skal deltakerne få innsikt i anlegg som brukes for utvikling av satellitter.

Forutsetninger

De generelle forutsetningene for TU Berlin sommeruniversitet er: minst ett års universitets erfaring + engelsk nivå B2 eller tilsvarende. Deltakerne bør ha en generell forståelse av engineering.

Foreleser (e)

Prof. Dr.-Ing. Klaus Brieß er leder av leder av Space Technology ved TU Berlin Institute of Aeronautics og romfart. Han har håndtert mye med nano og pico satellitt teknologier og deres ulike bruksområder for kommunikasjon og fjernmåling av Jorden, Månen og planetene. Tre forskningsassistenter av Chair of Space Technology, Dr. Zizung Yoon, Cem Avsar, Dipl.-Ing. og Sebastian Trowitzsch, Dipl.-Ing. er involvert i sommerskole kurs.

Prof. Dr.-Ing. Klaus Brieß

Studie av informasjonsteknologi ved Technical University of Ilmenau, vitenskapelig assistent ved Universitetet i Ilmenau, forskning på bilelektronikk, siden 1989 erfaring innen romteknologi, 1992-2003 engineering og forskningsarbeid på tysk Aerospace senteret DLR, kamera design for den russiske Mars-96 oppdrag og andre plass kameraer, oppfølgingsstudier i satellittkommunikasjon (USA) og ved International Space University, system ingeniør i ulike romprosjekter og forslag for Earth fjernmåling eller planet leting, siden 2003 professor ved TU Berlin, aktuelle aktiviteter: medlem av International Academy of romfart (IAA), leder av seksjonen "Space Technology" av den tyske Aerospace Society "Deutsche Gesellschaft für Luft- und Raumfahrt Lilienthal-Oberth eV", medlem av "Gesellschaft zur Förderung des akademischen Nachwuchses" , co-grunnlegger av "Space Initiative Berlin-Brandenburg (RIBB)", og andre, mer enn 130 internasjonale publikasjoner

Cem Avsar

Cem Avsar uteksaminert i Aerospace Engineering fra det tekniske universitetet i Berlin i 2010. I løpet av sine studier ved TU Berlin, ble han underviste informatikk for åtte semestre som veileder. Også deltok han i praktiske plassrelaterte prosjekter i løpet av sin tid på studiene. Med sin eksamen, han ble ansatt av forskere ved TU Berlin, leder av Space Technology. Han jobbet på modulære satellitt arkitekturer og CubeSats. Som Prof. Dr.-Ing. Klaus Brieß 'lærerassistent, var han sterkt involvert i utformingen av romteknologi pensum. Han klarte også forskningsprosjekter, for eksempel en student-bygget rover. Hans prosjekter kabinett direkte involvering av studenter i hands-on foredrag kurs. Til dags dato har han forelest mange romteknologi relaterte kurs, f.eks Satellite Technology, Aerospace Electronics, Aerospace System Design, Space robotikk og mange flere. Han edeavours hele tiden for å bruke moderne metoder for praktisk ingeniørundervisningsmetoder. I dag er han administrerende direktør i Berlin-baserte plass selskap beSpace.

Nikolas Korn

Nikolas Korn uteksaminert i Aerospace Engineering fra TU Berlin i 2014. Under sine studier, arbeidet han på GEA Grasso på 3D CAD modellering av skrue kompressor deler. Senere sluttet han PiNaSys som forsker. Det er han fokusert på hardware og software utvikling av miniatyriserte holdningsdannelsen systemer for parabolske fly eksperimenter, samt GPS bane simuleringer. I april 2015 deltok han på 25. DLR parabolsk flytur kampanje i Bordeaux, Frankrike.

Sebastian Trowitzsch

Sebastian Trowitzsch er diplomøkonom fra Aerospace Engineering, ble han uteksaminert fra TU Berlin i 2010. Fra 2005 til 2012 ble han aktivt involvert i design, verifikasjon og drift av picosatellite BEESAT. Siden 2010 er han prosjektleder og systemingeniør i oppfølgingen oppdrag BEESAT-2.

Dr. Zizung Yoon

Etter eksamen fra TU Berlin, Zizung Yoon sluttet utviklingsteamet i liten parabol TET (120 kg) i selskapet astro und Feindwerktechnik. Sammen med forsknings erfaringene i bransjen, dyktig han sin doktorgrad innen feiltolerant holdning styresystem.

For tiden er han leder et forskningsteam med mål å utvikle og lansere en nanosatellite oppdrag å demonstrere en intersatellite kommunikasjonsnettverk. Han har dyp erfaring i å forelese i fagene knyttet til romfartøy dynamikk og contro

Denne skolen tilbyr programmer i:
  • Engelsk


Sist oppdatert February 25, 2017
Varighet og pris
Dette kurset er Campusbasert
Start Date
Studiestart
Juli 2018
Duration
Varighet
4 uker
Heltidsstudier
Price
Pris
2,200 EUR
Information
Deadline
Locations
Tyskland - Berlin, Berlin Region
Studiestart: Juli 2018
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Dates
Juli 2018
Tyskland - Berlin, Berlin Region
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen