Co-operative virksomheten lov

Helsinki Summer School

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

Co-operative virksomheten lov

Helsinki Summer School

Co-operative Enterprise Law

ARRANGØR:

Universitetet i Helsinki, Ruralia Institute, Co-op Network Studies

DATOER:

8.-24.8.2017

PRISER:

850-1400 EUR

studiepoeng:

5 studiepoeng

KOORDINATOR:

Essi Frondelius

Target Studenter

Avansert bachelor- og masterstudenter, inkludert fagfolk som allerede jobber, med minst en sterk interesse i samarbeids lov.

Synopsis

Samarbeidende bedrifter loven er sjelden en del av læreplaner, selv om rundt en milliard medlemmer rundt om i verden er involvert i denne spesielle formen for virksomhet med en økonomisk og sosial påvirkning å matche. Den brist er ytterligere aktualisert ved gjentatte krisen elastisitet av samvirkeforetak og den økende bevissthet om at bærekraftig utvikling må også løses ved og gjennom bedrifter. Noe er imidlertid blir gjort om dette, for problemet er håndtert av internasjonale statlige og ikke-statlige tekster; i henhold til sine Blueprint for Cooperative tiåret 2011-2020 samarbeids loven er også høyt på agendaen til den internasjonale Cooperative Alliance.

Dette kurset er å skape en forståelse av hvilke faktorer som former samarbeids lov. Begrepet 'samarbeids lov »omfatter også andre rettsområder som de påvirker på strukturen og drift av kooperativer, som arbeidsrett, skatterett, konkurranserett og regnskap og bokføring standarder, samt lov staking og implementering prosedyrer.

Som studenter kommer fra ulike nasjonale bakgrunner, vil henvisning til konkrete samarbeids lover bare gjøres ved hjelp av et eksempel.

Kurset er supplert med besøk og presentasjoner av samarbeidsorganisasjoner.

Læringsmål

På slutten av kurset skal studentene være i stand til å skille samarbeidforetaksform fra andre former, spesielt fra aksjeselskap, i form av sin juridiske struktur. Dette inkluderer målene for samvirkeforetak, deres ledelse og styring, natur og struktur av samarbeidende kapital og dets kontrollmekanismer.

Studentene skal lære om utviklingen som former samarbeids lover, ikke minst som borettslag tar nye former under virkningene av globaliseringen. Disse komplekse utbygginger inkludere en generell trend for å harmonisere loven; fremveksten av internasjonale regler som direkte påvirke bedrifter; regional samarbeids lovgivning og regionale modell lover.

Kurset format og undervisningsmetoder

Klasseromsundervisning, pensumlitteratur og blended learning elementer (digital materiale) og besøk til samarbeidsorganisasjoner. Midler og kriterier for vurdering Karakterskala: 5 =
4 = meget god
3 = god
2 = gjennomsnittlig
1 = dårlig
0 = ikke bestått lesestoff vil hjelpe studentene følger forelesningene, bidra til diskusjoner og forberede seg på det endelige kurset dagbok, essay eller skriftlig eksamen. Den endelige karakteren er basert på et selvstendig kurs oppgave (læring dagbok, essay eller skriftlig eksamen).

Denne skolen tilbyr programmer i:
  • Engelsk
Varighet og pris
Dette kurset er Campusbasert
Start Date
Studiestart
Aug. 2019
Duration
Varighet
17 dager
Heltidsstudier
Price
Pris
850 EUR
850-1400 EUR
Information
Deadline
Locations
Finland - Helsinki
Studiestart : Aug. 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Dates
Aug. 2019
Finland - Helsinki
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen