Diplom i profesjonell matlaging
LaSalle College Montreal
Nøkkelinformasjon
Campus plassering
Montreal, Canada
Språk
Engelsk, Fransk
Studieformat
På universitetsområdet
Varighet
1470 timer
Tempo
Fulltid
Studieavgift
Be om info
Søknadsfrist
Be om info
Tidligste startdato
Be om info
Introduksjon
Diplom i profesjonell matlaging
Det profesjonelle matlagingsprogrammet (DEP) er designet for kreative, uavhengige studenter med stor interesse for matlaging og gastronomi. Det er en utmerket måte å skaffe seg de ferdighetene som kreves for en stimulerende karriere. En sertifisert kokk er en verdifull og ettertraktet ressurs for kjøkkenet til store restauranter, hoteller, cruiseskip, finansinstitusjoner, omsorgssentre og eldre boliger. I næringsmiddelindustrien anses en kvalifisert kjøkkensjef å være et mål for vekst og suksess for bedriften. LaSalle College ligger i hjertet av sentrum av Montreal, Nordameras hovedstad av gastronomi, og er det ideelle stedet å lære matlaging.
Dette programmet tilbys på fransk eller engelsk.
Karrieremuligheter
- kokk
- Kokk de partie
- Sous chef
- Fremtidig kjøkkensjef
- caterer
- Institusjonell matlaging (sykehus, CLSC, etc.)
- Grillkoker
Spesialisert opplæring
- Handels- og opplæringsprosessen (30 timer)
- Hygiene og mattrygghet (30 timer)
- Helse og sikkerhet (30 timer)
- Sensoriske egenskaper av matvarer (45 timer)
- Matlagingsteknikker (30 timer)
- Kjøkkenorganisasjon (30 timer)
- Frukt og grønnsaker (60 timer)
- Grunnleggende forberedelser (90 timer)
- Profesjonelle forhold (30 timer)
- Mise en Place: Supper (45 timer)
- Grunnleggende deig, bakverk og batterier (60 timer)
- Mise en Place: kjøtt, fjærfe og vilt (105 timer)
- Mise en Sted: Fisk og sjømat (90 timer)
- Mise en Place: Hors-d'Oeuvres og Forretter (60 timer)
- Mise en Place: Desserter (105 timer)
- Menyplanlegging (60 timer)
- Service: Frokost (60 timer)
- Kulinariske presentasjoner (45 timer)
- Service: Menyer du jour (60 timer)
- Service: Høyvolummenyer (45 timer)
- Produksjon: Banketter og Food Service Operations (75 timer)
- Service: Buffeer (45 timer)
- Tjeneste: Table d'Hôte og à la Carte Menyer (135 timer)
- Integrasjon på arbeidsplassen (105 timer)
Kursets sammenheng
- En 5-ugers lærlingskap i en restaurant eller næringsmiddelvirksomhet.
- Kjøkkenproduksjon og spisesal i en konkret forretningsforbindelse.
- Lærere med lang erfaring i restaurant og matvarevirksomhet.
Læringsutstyr
- Undervisning, produksjon og demonstrasjonskjøkken
- Undervisning og offentlig spisestue
- Undervisningsbar
Industri Tilknytninger
- Mottaker av Excellence Award presentert av Quebec Hotel and Restaurant Suppliers Association.
- Medlem av Foreningen kanadienne des chefs de cuisine
- Medlem av Association des restaurateurs du Québec
- Medlem av Chaîne des Rôtisseurs
Opptakskriterier
For å være kvalifisert for opptak til profesjonell matlaging, må kandidatene oppfylle ett av følgende krav:
- Å ha en videregående skole Diploma eller anerkjent tilsvarende, for eksempel en Attestation of Equivalence of Secondary V studier, eller et postsecondary diplom som Diploma College Studies eller en bachelorgrad.
- Å være minst 16 år den 30. september i skoleåret hvor opplæringen skal begynne og har oppnådd sekundær IV-studiepoeng i undervisningsspråk, andre språk og matematikk i studieprogrammene etablert av ministeren eller har vært gitt anerkjennelse for tilsvarende læring.
- Å være minst 18 år ved opptak i programmet og ha følgende funksjonelle forutsetninger: vellykket gjennomføring av generell utviklingstest eller anerkjennelse av tilsvarende læring. Etter å ha fått Secondary III studiepoeng i undervisningsspråk, er andre språk og matematikk i programmer fastsatt av ministeren forpliktet til å forfølge generell utdanning, samtidig med yrkesopplæring, for å oppnå de sekundære IV-studiepoengene de mangler i undervisningsspråk, andre språk og matematikk i programmer fastsatt av ministeren
Ideelle studenter
POTENSIELL STUDENTPROFIL
Profesjonell matlagingsprogrammet (DVS) er utviklet for kreative, selvstendige studenter med en sterk interesse for matlaging og gastronomi. Det er en utmerket måte å tilegne seg ferdighetene som er nødvendige for en stimulerende karriere.
Opptak
Stipend og finansiering
FINANSIELL STØTTE
Som internasjonal student er det ditt ansvar å sørge for de nødvendige midlene for å fullføre studiene. Høgskolen kan ikke i noe tilfelle påta seg økonomisk ansvar for sine studenter.
De fleste lån og stipend er forbeholdt fastboende og kanadiske statsborgere som studerer på heltid. Når det er sagt, kan internasjonale studenter også dra nytte av økonomisk støtte i visse tilfeller.
Læreplan
SPESIALISERT TRENING
- Handels- og opplæringsprosessen (30 timer)
- Hygiene og mattrygghet (30 timer)
- Helse og sikkerhet (30 timer)
- Sensoriske egenskaper av matvarer (45 timer)
- Matlagingsteknikker (30 timer)
- Kjøkkenorganisasjon (30 timer)
- Frukt og grønnsaker (60 timer)
- Grunnleggende forberedelser (90 timer)
- Profesjonelle forhold (30 timer)
- Mise en Place: Supper (45 timer)
- Grunnleggende deig, bakverk og batterier (60 timer)
- Mise en Place: kjøtt, fjærfe og vilt (105 timer)
- Mise en Sted: Fisk og sjømat (90 timer)
- Mise en Place: Hors-d'Oeuvres og forretter (60 timer)
- Mise en Place: Desserter (105 timer)
- Menyplanlegging (60 timer)
- Service: Frokost (60 timer)
- Kulinariske presentasjoner (45 timer)
- Service: Menyer du jour (60 timer)
- Service: Høyvolummenyer (45 timer)
- Produksjon: Banketter og Food Service Operations (75 timer)
- Service: Buffeer (45 timer)
- Service: Table d'Hôte og à la Carte -menyer (135 timer)
- Integrasjon på arbeidsplassen (105 timer)
KURS KONTEKS
- En 5-ukers læreplass i en restaurant eller næringsmiddelvirksomhet.
- Kjøkkenproduksjon og spisesal i en konkret forretningsforbindelse.
- Lærere med lang erfaring i restaurant og matvarevirksomhet.
Programresultat
TRENINGSMÅL
Studentene skal lære å tilberede mat, velge riktig matlagingsteknikk, organisere og administrere et kjøkken og lage spesifikke menyer. I tillegg tilfører LaSalle College sine nyutdannede grunnleggende sunne og miljøbevisste verdier
Program undervisningsavgift
Karrieremuligheter
KARRIEREMULIGHETER
- kokk
- Kokk de partie
- Sous chef
- Fremtidig kjøkkensjef
- caterer
- Institusjonell matlaging (sykehus, CLSC, etc.)
- Grillkoker
INDUSTRI TILKNYTTELSE
- Mottaker av Excellence Award utdelt av Québec Hotel and Restaurant Suppliers Association.
- Medlem av Foreningen kanadienne des chefs de cuisine
- Medlem av Association des restaurateurs du Québec
- Medlem av Chaîne des Rôtisseurs