Engelsk som et lingua franca: endre språkpraksis

Helsinki Summer School

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

Engelsk som et lingua franca: endre språkpraksis

Helsinki Summer School

Engelsk som Lingua Franca: Endre språkpraksis

ARRANGØR:

Institutt for moderne språk, Universitetet i Helsinki

Relaterte Degree Programmes:

  • Masterprogram i engelsk Studies
  • Masterprogram i språklig mangfold i den digitale tidsalderen

DATOER:

8.-24.8.2017

PRISER:

850-1400 EUR

studiepoeng:

5 studiepoeng

KOORDINATOR:

Dr Svetlana Vetchinnikova

Target Studenter

Kurset passer for studenter på master- og doktorgradsnivå, samt språk fagfolk som har en interesse i engelskstudier eller anvendt språkvitenskap.

Synopsis

Engelsk har blitt et globalt språk for interkulturell kommunikasjon og brukes over hele verden som et kontaktspråk mellom mennesker som ikke deler en felles morsmål. Non-engelsk som morsmål er i økende grad å bruke språket med hverandre på områder som akademia, næringsliv, diplomati, sport og personlige relasjoner. Hvordan virker dette nye sosiolingvistisk situasjonen utvikler og hvordan påvirker det språkpraksis?

Etter Mauranen (2012), dette kurset undersøker fenomenet engelsk som lingua franca (ELF) fra tre forskjellige, men beslektede perspektiver: kognitive, mikrososiale og macrosocial. Vi starter med å se på de språklige funksjonene i ELF og tenke hvordan kognitive egenskapene til flerspråklig behandling kan forklare dem. Flytte til mikrososiale perspektivet vil studentene få en sjanse til å observere ELF samhandling i den private sfære, betaler spesiell oppmerksomhet til misforståelser og forhastede dem samt flerspråklige praksis. På macrosocial nivå, vil vi håndtere slike spørsmål som språk ideologier, språklig imperialisme og språk eierskap. Utforske en aller siste begrepet "translanguaging ', vil vi diskutere de komplekse og væske måter som folk bruker flere språk, inkludert engelsk, i internasjonal kommunikasjon, og spesielt i høyere utdanning. Vi vil fortsette med å vurdere måter høyttalere overvåke og gripe inn i sin egen eller hverandres språkbruk i ELF samhandling / skriving, og avslutte med å ta et anvendt perspektiv på ELF og se på dets praktiske implikasjoner for undervisning og vurdering, blant annet fagområder. Hver forelesning emne skal videreutvikles med studenter i et samarbeid workshop format.

For mer informasjon om vår forskning og ressurser, se ELFA prosjekt nettsidene: http://www.helsinki.fi/elfa

Læringsmål

Studentene skal bli kjent med begrepet ELF og dens teoretiske rammeverk. De vil tenke på konsekvensene av fenomenet ELF for fremtiden for engelsk så vel som dens praktiske konsekvenser, for eksempel innen utdanning. I tillegg vil de få hands-on erfaring med å jobbe med autentiske språklige data og anvende ulike forskningsmetoder, for eksempel korpuslingvistikk, diskursanalyse og samtaleanalyse.

Kurset format og undervisningsmetoder

Dagene i kurset vil bli delt inn i morgen og ettermiddag økter. I morgen skal elevene lytte til forelesninger og om ettermiddagen, vil de få en sjanse til å anvende sine nylig fått kjennskap i verksteder eller språklaboratorier. De interaktive aktiviteter av ettermiddagen vil omfatte (gruppe) diskusjoner, gruppearbeid, hands-on erfaring med korpus språklige verktøy, mini-undersøkelser i grupper eller enkeltvis på en datamaskin, øvelser og oppgaver. Vi vil også bruke utdrag av reelle forskningsdata på våre verksteder for å gi ekte akademisk erfaring.

Midler og kriterier for vurdering

Bestått / ikke bestått på grunnlag av deltakelse, aktiv deltakelse, individuelt prosjektarbeid (case-studier), sluttprosjektpresentasjon.

I det enkelte prosjekt, vil hver deltaker gjennomføre en liten forskningsprosjekt av sine egne valg, med følgende komponenter: - en skriftlig oppsummering av prosjektet (1000-1500 ord) som skal leveres inn på fredag, 18.8. Hver deltaker vil få tilbakemeldinger og forslag fra instruktørene på mandag, 21.8. -en presentasjon av prosjektet i løpet av det siste møtet på torsdag, 24.8. Flere detaljer om det enkelte prosjekt vil bli diskutert i løpet av de første møtene, herunder forslag til emner og data som kan brukes.

Denne skolen tilbyr programmer i:
  • Engelsk
Varighet og pris
Dette kurset er Campusbasert
Start Date
Studiestart
Aug. 2019
Duration
Varighet
17 dager
Heltidsstudier
Price
Pris
850 EUR
850-1400 EUR
Information
Deadline
Locations
Finland - Helsinki
Studiestart : Aug. 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Dates
Aug. 2019
Finland - Helsinki
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen