Food Safety Seminar

Tecnológico de Monterrey (Educación Continua Presencial)

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

Food Safety Seminar

Tecnológico de Monterrey (Educación Continua Presencial)

Varighet 48 timer

Overordnet målsetting:

Tog ledernivå ansatte i selskaper i primærnæringene og matfag mattrygghet, for å sikre at disse ikke påvirke helsen til forbrukerne.

nytte:

Det får kunnskap som gjør det mulig for selskapet å differensiere seg i håndteringen av mat med denne Finne nisjer med høy merverdi.

Rettet mot:

QFB nyutdannede, Ernæring og mat, biologi.

forutsetning:

fullført grad.

innhold:

Food Chain Modul 1: Kvalitet og sikkerhet

agenda

  • 1.1. næringskjeder
  • 1.1.1. Global oversikt på matproduksjon.
  • 1.1.2. Mat fra jord til bord.
  • 1.1.3. Viktigheten av sikkerhet i den globale matvarehandelen.
  • 1.2. Begrepene kvalitet og mattrygghet
  • 1.2.1 Viktigheten av kvalitet og matsikkerhet.
  • 1.2.2 verdi- sikkerhet - ernæring.
  • 1.2.3 ernæringsmessige bidrag.
  • 1.3. Hygiene og mat inspeksjon
  • 1.3.1 Begreper og definisjoner.
  • 1.3.2 helse inspeksjon teknikker.
  • 1.3.3 Klassifisering av mat-relaterte virksomheter.
  • 1.3.3.1. Primærproduksjon etablissementer.
  • 1.3.3.2. Mat prosessanlegg.

Modul Lengde: 8 timer

Modul 2 Matbåren sykdommer (ETA)

Gjenkjenne hvilke faktorer som kan føre til matbåren sykdom å iverksette forebyggende tiltak.

agenda

  • 2.1 Definisjon og klassifisering av ETA
  • 2.2 infeksjoner og matforgiftning
  • Bakterier 2.2.1.
  • 2.2.2 virus.
  • 2.2.3 protozoer og helminths.
  • 2.2.4 sopp.
  • 2.3 Oversikt over ETA
  • 2.3.1. Symptomology av ETA.
  • 2.3.2 viktigste matvarer innblandet i matbårne sykdommer.
  • 2.3.3 predisponerende faktorer.
  • 2.3.4 Forebyggende tiltak.
  • 2,4 Epidemiology of ETA
  • 2.4.1 Nasjonal og internasjonal.
  • 2.4.2 Sosiale og økonomiske konsekvenser.
  • 2.4.2.1 Konsekvenser for utsatte grupper.
  • 2.4.2.2 Tap offentlige helseutgifter. Bevaring og avvisning av mat under handel

Modul Lengde: 8 timer

Modul 3 Kvalitetssikring og mattrygghet

Forstå og tolke grunnleggende komponentene i en kvalitet styringssystem og mattrygghet og viktigheten av gjennomføringen.

agenda

  • 3.1 Prosedyrer hygiene for å sikre trygg mat
  • 3.1.1 Personell hygiene.
  • 3.1.2 Food beskyttelse mot forurensning.
  • 3.1.3 rengjøring av overflater, redskaper og utstyr som er i kontakt.
  • 3.1.4 Håndtering av vaskemidler.
  • 3.1.5 Desinfeksjon i områder med produktutvikling.
  • 3.1.6 Håndtering av kjemikalier.
  • 3.1.7 Deponering av avfall og reststoffer.
  • 3.1.8 Mikrobiologisk Risk Assessment
  • 3,2 Systems Kvalitetssikring
  • 3.2.1. God landbrukspraksis (GAP).
  • 3.2.1 Good Manufacturing Practices (GMP)
  • 3.2.2 risikoanalyse og kritiske kontrollpunkter (HAPPC).
  • 3.2.3 Standard driftsprosedyrer (SOP).
  • 3.2.4 standard operasjonsprosedyrer for sanitær og vedlikehold (POE).
  • 3.2.5 NOM-251-SSA-2009
  • 3.2.6 Sporbarhet og sporing av mat.

Modul Life: 12 timer

Modul 4 Lover og institusjoner dedikert til kvalitetssikring og mattrygghet

Kresne om det juridiske og institusjonelle situasjonen i vårt land, knyttet til kvalitet og matsikkerhet, fra perspektivet til internasjonal lov.

agenda

  • 4.1. Institusjonelle forsøk på internasjonalt nivå, (4 timer)
  • 4.1.1. Verdens helseorganisasjon (WHO).
  • 4.1.1.1. WHO Fem nøkler til tryggere mat.
  • 4.1.2. FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO)
  • 4.1.3 Komiteen for verdens matsikkerhet (CFS).
  • 4.1.4 Codex Alimentarius Commission (CAC).
  • 4.1.5 Joint FAO / WHO Food Standards Program.
  • 4.1.6 Food and Drug Administration (FDA).
  • 4.1.7 Pan American Institute for Food Protection (INNPPAZ).
  • 4.1.8 Verdens handelsorganisasjon (WTO).
  • 4.1.8.1 Avtale om tekniske handelshindringer (TBT).
  • 4.1.8.2 Avtale om anvendelse av veterinære og plantesanitære tiltak (SPS).
  • 4.2 Den institusjonelle innsats på nasjonalt nivå
  • 4.2.1 Federal Commission for beskyttelse mot Sanitær Risk (COFEPRIS).
  • 4.2.2 National Health Service, mattrygghet og kvalitet (SENASICA).
  • 4.2.3 Statens institutt for folkehelse (INSP).
  • 4.2.4 National Epidemiologiske Surveillance System (MOH).
  • 4.2.5 Institute of Epidemiologisk Diagnosis and Reference (Indre).

Modul Lengde: 8 timer

Modul 5 Fremgangsmåter for påvisning og kontroll av mikrobiologisk og kjemiske forurensninger i mat

Skriving de grunnleggende prinsipper som de viktigste metoder for påvisning og kontroll av forurensninger er basert på mat og gir en oversikt over de viktigste anvendelser av disse teknikkene, fremhever fordelene ved dens anvendelse og dets potensial for bestemmelse og kontroll forurensninger i mat og dens påfølgende innvirkning på offentlig helsepolitikk av offentlige etater.

agenda

  • 5.1. Metoder for påvisning av patogener i mat
  • 5.1.1. History of helse mikrobiologi.
  • 5.1.2. En mikrobiologiske laboratorier krav.
  • 5.1.3. Fasiliteter.
  • 5.1.4. Materialer.
  • 5.1.5. Miljø.
  • 5.1.6. sampling
  • 5.1.7. Diagnostiske metoder referanse.
  • 5.1.8. Alternative metoder for diagnose.
  • 5.2. kjemiske, fysiske og biologiske fremgangsmåter for bekjempelse av patogene mikroorganismer

Modul Life: 12 timer

Denne skolen tilbyr programmer i:
  • Spansk


Sist oppdatert February 14, 2018
Varighet og pris
Dette kurset er Campusbasert
Start Date
Studiestart
Mars 2019
Juli 2019
Duration
Varighet
48 timer
Deltid
Heltidsstudier
Price
Pris
22,411 MXN
Information
Deadline
Locations
Mexico - Zapopan, Jalisco
Studiestart : Mars 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Mexico - Monterrey, Nuevo Leon
Studiestart : Mars 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Mexico - Oaxaca, Oaxaca
Studiestart : Juli 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Mexico - Culiacán, Sinaloa
Studiestart : Mars 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Dates
Mars 2019
Mexico - Monterrey, Nuevo Leon
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Mexico - Zapopan, Jalisco
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Mexico - Culiacán, Sinaloa
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Juli 2019
Mexico - Oaxaca, Oaxaca
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen