Heavy metal musikk i moderne historie og samfunn

Helsinki Summer School

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

Heavy metal musikk i moderne historie og samfunn

Helsinki Summer School

Heavy Metal Music in Contemporary History og samfunn

ARRANGØR:

Institutt for filosofi, historie, kultur og kunst Studies, University of Helsinki

Relaterte Degree Programmes:

  • Taiteiden tutkimuksen kandiohjelma
  • Taiteiden tutkimuksen maisteriohjelma

DATOER:

8.-24.8.2017

PRISER:

850-1400 EUR

studiepoeng:

5 studiepoeng

KOORDINATOR:

Paolo Ribaldini

Target studenter

Kurset tar sikte på å være så tverrfaglig som mulig, oppmuntre samarbeid mellom studenter fra ulike faglige bakgrunn. De ideelle kandidatene er avanserte bachelor eller masterstudenter i musikalsk praksis, musikkvitenskap, samfunnsfag, semiotikk, kulturstudier, antropologi, filosofi, psykologi, språkstudier, kjønnsforskning og pedagogikk.

Kjennskap til musikkteori er ansett som et aktivum, men er ikke obligatorisk. Den pedagogiske metoder involverer team-arbeid i klassen, slik at enkeltdisiplinær hull kan endres ved samarbeid. Kurset vil bli delt inn i grupper på 4-6 studenter i begynnelsen av kurset, slik at gruppene vil ha et bredt spekter av kompetanse.

En del av kurset arbeidet inkluderer å gi en presentasjon, så en viss kjennskap til bruk av engelsk språk anbefales.

Synopsis

Dette kurset utforsker utviklingen av det populære musikkstilen av Heavy Metal. Hovedfokus vil være på de musikalske elementene i sjangeren, dets historiske funksjoner og dens forhold til moderne vestlige samfunn. Den siste delen av kurset vil fokusere på Finland, hvor HM er spesielt vellykket og karakteriserer musikkultur mer enn i andre europeiske eller ikke-europeiske land.

Læringsmål

Studentene skal forstå viktigheten av heavy metal musikk i vestlig musikalsk kultur, dens historiske utvikling og egenskapene til subkulturen relatert til musikk. Dette subkultur er spesielt sterk i Finland og finske HM er anerkjent over hele verden som en viktig manifestasjon av denne musikalske stil. Studentene skal også oppnå kompetanse i musikkteori, sosiologi av musikk, musikk semiotikk og kulturstudier. Videre gir kurset dem et solid grunnlag for å kritisk forstå populære musikk andre enn HM sjangere.

Kurset format og undervisningsmetoder

Forelesninger, multimedia materiale (musikalske eksempler, filmer, dokumentarer), verksted / seminarvirksomhet, gruppediskusjoner. Klasser foregår fem dager i uken, fra mandag til fredag.

Under forelesningene (foreløpig 9,00-11,00), diskuterer læreren historie HM og dens samspill med samfunnet og andre innen kultur. Undervisningsmetodene er: avlesnings og kommentere kursmateriell (f.eks bøker, artikler), eller kommenterer tidligere tildelte avlesninger.

-Viewing / Lytter og kommenterer multimedia materiale.

-klassen Diskusjon.

Etter lunsjpausen, fortsetter kurset med workshop / seminar aktiviteter som fokuserer på arbeid i grupper (foreløpig på 12.00-14.00). Dette inkluderer: -Analyse av opplesninger og audio / video-eksempler om spesifikke emner foreslått av læreren. De gruppearbeid resultater i skriftene eller lysbildepresentasjoner som skal diskuteres i foran klassen. Oppdrag utenfor klassene er ment å bli jobbet med hovedsakelig i team.

-Seminar Møter med musikere eller eksperter innen HM studier (se 'Forelesere og lærere').

Maskerings av dokumentaren filmen serien "The Pioneers av LA Hard Rock & Metal" og "The LA metal scenen eksploderer", vennlig levert av Mr Bob Nalbandian.

-Når / To ganger (max.): Oppmøte i kveld på en middels / stor HM konsert. Dette er gjenstand for hendelser som finner sted i Helsinki på den tiden og på billettprisen (ca € 15-30).

Midler og kriterier for vurdering

Eksamen på slutten av kurset.
Gruppearbeid. Antallet studiepoeng telles som følger:

  • 4 timer av klasser x 5 dager / uke x 3 uker = 60 timer
  • ca 2 timer av individuelle / gruppearbeid utenfor klasser x 5 dager / uke x 3 uker = 30 timer
  • foreløpige målinger og avsluttende essay = ca 45 timer

Total = 135 timer (5 stp, hvis 1 studiepoeng = 27 timer arbeid)

Denne skolen tilbyr programmer i:
  • Engelsk
Varighet og pris
Dette kurset er Campusbasert
Start Date
Studiestart
Aug. 2019
Duration
Varighet
17 dager
Heltidsstudier
Price
Pris
850 EUR
850-1400 EUR
Information
Deadline
Locations
Finland - Helsinki
Studiestart : Aug. 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Dates
Aug. 2019
Finland - Helsinki
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen