Les den offisielle beskrivelsen

En livsendrende opplevelse

Hvis du har dykket inn i dypet av vårt innflytende Ecovillage Design Education (EDE) Face-to-Face-program på et fellesskap et sted i verden, vil du vite at det er en livsendrende opplevelse. Gjennom det har mange funnet dypere formål og mening, og har selv gjort å gjøre en forskjell i deres samfunn, deres livsarbeid. Andre har sett og lært ting som flyttet dem til å bli mer effektive verdensarbeidere. Dette gjelder også for de som har studert vårt online design for bærekraft (GEDS) -program og utdypet forståelsen av de fire dimensjonene for bærekraftig fellesskapsdesign.

Endre agenter

Det som alle våre studenter deler, er en sult for å finne et sted og rom for å fungere som agenter for positiv forandring. Mange har ønsket å skape egne Gaia Education inspirerte verksteder, lette møter, inspirere eller bli sosiale entreprenører og mye mer. Likevel, vi kjenner mange som ikke føler seg trygge nok til å levere vårt programinnhold til ulike og noen ganger utfordrende publikum. Dette er i ferd med å endres. Du er i ferd med å endre, da du får alle nødvendige verktøy for å bli en Gaia Education Certified Trainer.

Fremskynde endringen

Gaia Education Training of Trainers (ToT) kurset svarer på en internasjonal etterspørsel etter mer kvalifiserte lærere og lærere som kan gjennomføre våre ansikt til ansikt og prosjektbaserte læringsprogrammer som foregår i 48 land. Nylig gikk Gaia Education sammen med UNESCO Global Action Program Priority Area 5 - Accelerating Change på lokalt nivå. Vi går i gang med en utvidelsesvei som krever kvalifiserte trenere som kan bygge kapasitet til gjennomføring av målene for bærekraftig utvikling på lokalt nivå.

Gaia Education Certified Facilitators og trenere vil være utstyrt med ferdigheter og metoder for å lette transformative læringsmiljøer og verts multi-stakeholder samtaler som muliggjør samarbeide handling. Målet med opplæring av trenere er først og fremst å hjelpe deg å utdype din erfaring med hvordan du underviser, leter og trener folk ved å muliggjøre samarbeid og deltakelse blant et fellesskap av elever. I tillegg støtter vi og håper å inspirere deg til å vite hva du er mest dypt kalt til å undervise, og viktigst av alt, hvorfor denne typen utdanning er så kritisk viktig for livets fremtid på jorden.

Kursinnhold

Gaia Education Training of Trainers er bygget på tre søyler:

Bærekraftige utviklingsmål - Forhandlingsspenninger mellom globalt og lokalt

Verden er preget av en sterk og kreativ spenning. Det er en spenning mellom det som er globalt og hva som er lokalt. Det globale ansiktet er kraftig, og søker å være mer slik. Men en tidevann stiger, styrker det lokale lokalt, noe som resulterer i en økende 'Glocalisation' som den globale og lokale konvergerer. Denne modulen vil lære kantarbeidere og undervisere hvordan man navigerer mellom de to områdene i språk, etikk og implementering. Det vil støtte deltakerne til å dekode relevante FN-konvensjoner i meningsfylte rammer for transformative tiltak på lokalt nivå. Emner inkluderer SDGs vertikal integrering, UNESCO Global Action Program Priority Areas, og hvordan man kan oversette globale klimaavtaler til handling gjennom atferd og livsstilsendringer.

Tilrettelegging av deltakende læreretter

Formålet med denne modulen er at lærerne får de nødvendige ferdigheter og tillit til å lære de fire dimensjonene av bærekraft på måter som støtter deltakerne til å styrke seg både innad og utad. Disse fremtidige tilretteleggerne vil bli forventet å ha kunnskap på de områdene de planlegger å undervise, og denne modulen vil forberede dem til å undervise dette materialet på en måte som bygger et læringssamfunn og trekker seg dypt fra gruppen de jobber med. Deltakere vil ri en dynamisk balanse av meditasjonspraksis, eksperimentere med tilrettelegging og klargjøre prinsipper for å navigere i en helhetlig pedagogisk opplevelse. Det vil også være god tid til tilretteleggingspraksis der alle deltakerne vil få tillit til å bruke deltakende læringsverktøy ved å ta ledelsen i tildelte økter.

Forbedre kantarbeidet

Kanten er møtestedet mellom det kjente og det ukjente, mellom noe som er for godt kjent, noe som gjør det kjedelig for oss, og for ukjent, noe som gjør det forvirrende. Kanten er en sone med høy intensitet, ustabilitet, kreativitet og innovasjon. På samme måte som mulig gjennom utformingen av økologisk bærekraftige systemer, for å øke mangfoldet og livet ved å maksimere kantene mellom nabobyte samfunn, er det mulig å skape en større kanteneffekt i samfunnsutviklingen og dermed maksimere sin fordel for samfunnet som en hel. Denne modulen vil plassere Gaia Trainers som maksimerer av kanter mellom forskjellige lokalsamfunn med ulike operasjonsmoduser, kraftstrukturer, kulturer, fysiske miljøer og verdensbilder. Det vil utstyre trenere med dyktige midler for å tilpasse seg flere scenarier og situasjoner og til slutt trives og hjelpe andre trives gjennom kreativitet og leker for samarbeidsfordel.

Hva du vil motta

 • full opplæringsstøtte for å fullføre kurset og oppnå alle læringsresultater
 • en utvidet lærerhåndbok (digital)
 • en Gaia ungdomsaktiviteter guide (digital)
 • et fullføringsbevis
 • En ekstra rabatt hvis du tar GEDS online kurs
 • en Pathway å bli med i Gaia Education Certified Trainers 'Roster
 • rask spor ansikt-til-ansikt kurs sertifisering
 • godkjenning for å delta i et Gaia Education sertifisert program, som begynner i januar 2019.

Hvordan bli en Gaia Education Certified Trainer

Å ta ToT er en del av Gaia Education læring reisen og bringer deg ett skritt nærmere å bli en sertifisert trener. Minstekravet for å bli sertifisert er å fullføre følgende:

 • Delta i et Gaia Education sertifisert Ecovillage Design Education Program (EDE) fra ansikt til ansikt.
 • Fullfør minst en dimensjon av Gaia Education Design for Sustainability (GEDS) online kurs, med fokus på området du vil undervise
 • Delta på kurset Gaia Education Training of Trainers (ToT)
 • Pass et intervju under Gaia Education ToT. Dette vil fastslå at du er kvalifisert til å være sertifisert og inkludert på Gaia Education Certified Trainers 'Roster eller avgjøre eventuelle ekstra skritt som kreves for å oppfylle dette.

Opprettholde status for sertifisert trener

En sertifisert trener er involvert i en kontinuerlig prosess med fremvekst, aktivt engasjement, innovasjon og utvikling. For å opprettholde sertifisert trenerstatus må du:

 • Hold oppdatert informasjon på treningslisten.
 • Jevnlig bidra med artikler, utveksle ideer og dele relevant informasjon med Global Ecovillage Educators for Sustainable Earth (GEESE) og gjennom andre Gaia Education kommunikasjonskanaler.
 • ha en konsekvent positiv facilitator evaluering fra studenter og arrangører.
 • har tilrettelagt minst ett Gaia Education sertifisert ansikt-til-ansiktsprogram innen to år etter mottak av sertifisering.

Sertifiserte trenere offiserer offisielt i januar 2019

Fra nå til desember 2018 oppfordres alle som deltar i læringsreisen og blir en Gaia Education sertifisert trener, til å bygge sitt eget nettverk, utdype sin tilretteleggingserfaring og tiltrekke seg folk til sine egne organiserte kurs. De vil nyte den ekstra fordelen av rask EDE-sertifisering for alle kurs / s de ønsker å gjennomføre. I januar 2019 vil alle sertifiserte Gaia Education Face-to-Face-programmer inkludere minst en Gaia Education Certified Trainer i deres facilitator team. Ved å være en del av Trainers Roster kan en sertifisert trener potensielt godkjennes for programmer som samsvarer med hans / hennes område / s av kompetanse.

Kommende opplæring av trenere (ToTs)

Thailand

 • 27. februar - 13. mars 2019. Tilrettelagt av Jane Rasbash og Pracha Hutanuwatr

Canada

 • 27. april - 2. mai 2019. Tilrettelagt av Giovanni Ciarlo og Jane Rasbash.

Rio de Janeiro

 • 1-5 mai 2019. Tilrettelagt av mai øst og Emmanuel Khodja.

Findhorn

 • 2019. Tilrettelagt av mai øst, jane rasbash og deborah benham.

Økende bevissthet om SDGene

Oppdag den nye SDG Multipliers Handbook

Formålet med denne SDG Multiplikatorens håndbok er å støtte deltakerne i treningen av multiplikatorer i ferd med å gå fremover for å fungere som multiplikatorer og å tilby en opplæring selv.

Den svært interaktive prosessen inviterer deltakerne til å engasjere seg i konstruktive samtaler om den lokale relevansen av 17 SDG basert på et sett flash-kort som er utformet for å bidra til å strukturere små gruppedialoger.

Møt Gaia Education Certified Trainers

Gaia Education Trainers er ledende eksperter på sine respektive fagområder, med erfaring i trening og tilrettelegging i landlige og urbane omgivelser, fra Global South til Global North og overalt i mellom.

Gaia Education sertifiserte tilretteleggere og trenere er utstyrt med ferdigheter og metoder for å lette transformative læringsmiljøer og verts multi-stakeholder samtaler som muliggjør samarbeide handling.

Program undervist i:
Engelsk
Gaia Education
Sist oppdatert November 23, 2018