Dette kurset holdes på engelsk


Mote Design: Design Capsule Collection gjør at studentene kan eksperimentere med de grunnleggende verktøyene for design. Teoretiske leksjoner styrkes av kreative workshops, messer og mulige seminarer med fagfolk fra industrien.

Firenze, med en århundrer gammel tradisjon i moteverdenen og dens ekspertise, har et misunnelsesverdig internasjonalt rykte på områder som spenner fra mote og kunstnerisk håndverk til design og teknologisk innovasjon. På et slikt uforlignelig sted vil studentene observere og analysere dagens kreative realiteter og trender.

Mål

Dette kurset er ment for motiverte studenter interessert i å lære grunnleggende av mote design og har ingen forkunnskaper eller erfaring i disiplinen. Dette er et innledende kurs, ingen tidligere studier innen feltet er påkrevd.

Metodikk og struktur

Dette kurset introduserer den mangfoldige industrien som er motedesign. Studentene skal dekke et bredt spekter av emner som motehistorie, trendforskning og teknikker, samtidig som man utvikler ferdigheter som tegning, mønstringsarbeid og skreddersy teknikker for å fullføre kapselkolleksjon som sitt siste kursprosjekt. I løpet av kurset lærer studentene hvordan man identifiserer og diskuterer dagens trender og ledere i den italienske moteindustrien og vil skaffe seg organisasjonsferdigheter og oppleve å jobbe som en del av et internasjonalt studentteam. Videre vil de benytte standardforskningsmetoder, nøkkelbegrep og verktøy som er nødvendige for å utvikle et "samlingsprosjekt" basert på det valgte "konseptet" og "målet".

Gjennom hele kurset møtes studenter med ulike fagfolk på feltet som en del av et tradisjonelt forelesning eller showroom besøk. Aktiv deltakelse i diskusjoner med gjesteforelesere og besøksbesøk er fundamentalt.

Studieplan

Motehistorie
Målet med kurset er å gi studentene verktøy for å forstå, individualisere og skille mellom endringene i stiler og tendenser og evne til å analysere mote og dets mest representative personligheter.

Begrepet trend og Florence grunnlagsforskning
Kurset starter med en definisjon av mote og stil. Spesielt fokus er lagt på betydningen av kroppskommunikasjon og hvordan den kan tolkes som et uttrykksfulle symbol som formidler en unik og personlig melding. Videre vil studentene lede til å forstå sammenhengen mellom fortid og fremtid gjennom analyse av de ulike elementene som i dag gir grunnlag for en fremtidig utvikling mot nye scenarier og innovasjon i moteforsyningskjeden.

Intro til samlingsprosjekt
Dette programmet introduserer studentene til konseptet med en mote samling og er designet for å gi studentene de nødvendige ferdighetene til å utvikle originale ideer og lage en kapselsamling. Studentene lærer å koordinere de ulike prosjektfasene: fra konsept til forskning, til utforskning av materialer, til teknisk design, og har mulighet til å jobbe med sluttprosjektet i samarbeid med et italiensk moteforetak. Den endelige produksjonen vil være en kapselinnsamling, utviklet i henhold til moderne motetrender.

Mote tegning
Kurset fokuserer på forklaring og realisering av en grunnleggende kvinnelig / mannlig tegning, med særlig vekt på anatomiforhold og utvikling av grafikkteknikker for draping og mønstrene til de viktigste stoffene.

Mønsterfremstilling og skreddersy teknikker
Kurset fokuserer på moulage teknikken. Det legges vekt på drapingsteknikker av forskjellige stoffer, som arbeider direkte på en mannequin.

Teknologi av materialer
Gjennom dette kurset blir studentene introdusert til de viktigste aspektene av stoff fra fiber til ferdigbehandling, slik at de får en generell oversikt over tekstilprosessene og forståelse for de forskjellige stofftyper. Gjennom besøk til italienske tekstilfabrikanter og museer, vil studentene utdype de teoretiske forestillingene som er oppnådd i løpet av kurset.

Program undervist i:
Engelsk

Se 12 flere kurs fra IED – Istituto Europeo di Design Florence »

Sist oppdatert February 25, 2019
Dette kurset er Campusbasert
Startdato
Juli 2019
Duration
3 uker
Heltid studier
Pris
2,600 EUR
Deadline
Etter sted
Etter dato
Startdato
Juli 2019
Sluttdato
Søknadsfrist

Juli 2019

Location
Søknadsfrist
Sluttdato