Populære kategorier

Forberedende år/Forkurs

Et forberedende år eller forkurs er en ettårig introduksjon til et universitetsstudium, målet med året er å forberede studenter som ønsker opptak til universitetet. Disse programmene øver studentene opp innenfor et bredt spekter av fag som kunst, humaniora, bedriftsøkonomi, biologi og biomedisin, tekniske fag, teknologi, naturvitenskap og mye annet. De mange ulike forberedende år-programmene kan virke overveldende - ikke la det stoppe deg! Start søket ved å se på de mest populære programmene som er listet opp nedenfor.

Siste forberedende år-programmer

Warwick Business School

Stiftelsesår

November 10, 2018
Stiftelsesåret forbereder deg på studiet på WBS og gir studentene mulighet til å bygge opp sin kunnskap om virksomheten, forbedre noen viktige ferdigheter som vi har funnet å være viktige for suksess i grunnskolen, og tilbringe et år å bli vant til universitetet miljø.

Superior Institutions of Science & Technology (SIST)

Stiftelsesår

November 9, 2018
SIST gir et grunnår som er orientert for studenter som fortsatt har problemer med å mestre det engelske språket. Programmet for grunnåret er ikke begrenset til å undervise i språket, men det skal også gjøre det mulig for studenter å lære alle verktøyene som trengs for å utføre faglig forskning og hvordan man skal levere profesjonelle presentasjoner. Bortsett fra… [+] å mestre det engelske språket, lærer elevene alle de forretningsmessige verktøyene som vil forberede dem på å få tilgang til nivå 1 i selvtillit. [-]

Tecnológico de Monterrey (Educación Continua Presencial)

Seminar i PMP® eksamen forberedelse

Oktober 25, 2018
Målet med dette programmet er å forbedre ytelsen til et hvilket som helst prosjekt i oppnåelse av tids-, kostnads- og kvalitetsmål, ved å implementere en metode for profesjonell prosjektledelse. Lær om prosjektledelsesmetodikken til PMI® (Project Management Institute) og få den nødvendige opplevelsen til å presentere profesjonell sertifiseringseksamen PMP® (Pro… [+]ject Management Professional). [-]

Universiteter i Norge

Endre lokasjon

Hva er et forberedende år/forkurs?

Et forberedende år er et program utviklet for å forberede studenter på sitt første år i høyere utdanning. Et forberedende år består ofte av språkkurs for dem som skal studere på et annet språk enn morsmålet sitt. Innføringsemner på grunnivå kan også inngå i et forberedende år. Et forberedende år skiller seg fra et innføringsår ved kursene som kreves og målet med studiene.

Hva er fordelene ved å ta et forberedende år?

Et forberedende år kan bidra til å gjøre overgangen fra videregående skole til høyere utdanning smidigere. Studenter som har valgt å studere i utlandet synes også at språkkursene som inngår i det forberedende året er nyttige, ikke bare i de videre studiene, men også senere når de skal ut i yrkeslivet. Et forberedende år kan være med å legge grunnlag for et diplom, en yrkesgrad eller et bachelorgradprogram.

Hva studerer man i et forberedende år?

Først og fremst bruker mange studenter det forberedende året på kurs i språket undervisningen skal foregå på. Språkkursene i det forberedende året er intensive og tar sikte på å gjøre studenten så flytende som mulig i det aktuelle språket, slik at de akademiske studiene kan gjennomføres på en god måte. Språkkursene man kan ta i et forberedende år er blant annet i engelsk, tsjekkisk, fransk, tysk, spansk, kinesisk, japansk og mange fler. Slike forberedende språkkurs omfatter ikke bare ferdigheter i å lese, skrive, snakke og lytte, men også historie og kultur.

Hva slags karriereforbedring kan du forvente med et forberedende år?

Ved at det åpner dørene til videre studier, skaper et forberedende år muligheter for en betydelig karriereforbedring. Enten studenten kommer rett fra videregående skole eller har hatt noen år i arbeidslivet først, kan et forberedende år bidra til suksess i de videre studiene. Studenter som har tatt et år med forberedende studier i forkant av graden sin vil ofte gå ut i arbeidslivet med større selvsikkerhet - ikke bare på grunn av sine språkferdigheter, men også på grunn av forståelsen de har for faget sitt.

Hvor mye koster det å ta et forberedende år?

Kostnadene ved å ta et forberedende år varierer betydelig avhengig av skole, land og emne. Kostnaden for et forberedende år er ofte ganske lik kostnaden for et år av en grad, eller det kan koste mindre. Det er lurt å kontakte skolen eller universitet som tilbyr det forberedende året direkte, for å få mer informasjon om studiekostnader. Skolens opptakskontor vil også kunne gi informasjon om økonomiske støtteordninger og stipender, om dette finnes.

Hvorfor ta et forberedende år på nett?

Et nettbasert forberedende år gjør det mulig for alle å gjennomføre dette kravet, uten å måtte gjøre store endringer i hverdagen. Den toppmoderne e-læringsteknologien som benyttes på det nettbaserte forberedende året bringer klasserommet hjem til studenten. Nettstudenter har alle de samme fordelene som studenter som studerer på campus, samtidig som de har den ekstra fordelen at de kan sette sammen sin egen timeplan. Et nettbasert forberedende år er et like grundig studium som de det undervises i på campus, og studiepoengene man oppnår verdsettes helt likt.

For å lære mer om forberedende år, både nettbaserte og campus-baserte, les mer på denne nettsiden. Du kan be om mer informasjon om programmene som interesserer deg ved hjelp av det hendige webskjemaet du finner på programmets detaljside.