Populære kategorier

Forberedende år/Forkurs

Et forberedende år eller forkurs er en ettårig introduksjon til et universitetsstudium, målet med året er å forberede studenter som ønsker opptak til universitetet. Disse programmene øver studentene opp innenfor et bredt spekter av fag som kunst, humaniora, bedriftsøkonomi, biologi og biomedisin, tekniske fag, teknologi, naturvitenskap og mye annet. De mange ulike forberedende år-programmene kan virke overveldende - ikke la det stoppe deg! Start søket ved å se på de mest populære programmene som er listet opp nedenfor.

Siste forberedende år-programmer

Cardiff Sixth Form College

Ett år GCSE

Juli 4, 2018
Gjennom et ettårig intensivt GCSE-kurs, gir Cardiff Sixth Form College en unik mulighet for yngre studenter, hvorav mange ønsker å utvikle seg på den prisbelønte sjette formen for å kunne dra nytte av den inspirerende undervisningen, utmerket karriereutvikling og moderne ombordstigningsmiljø på toppskolen i Storbritannia.

Access Creative College

Music Performance Foundation Degree

Juli 3, 2018
Hvis du ønsker å få musikalske og forretningsmessige ferdigheter til å fungere som profesjonell musiker eller vokalist, så er denne grunngraden som tilbys i partnerskap med Nottingham Trent University, for deg!

James Cook University Brisbane Campus

Undergratuate Top Up Year BTS - DUT

Juni 24, 2018
Opplev et år i vakre Queensland og "Top Up" din kvalifikasjon til en bachelor i Business fra et internasjonalt anerkjent topp 2% universitet. Engasjere seg med næringslivet ved å gjennomføre en profesjonell internship som en del av ditt studieprogram for å forbedre utdannede resultater og starte din karriere.

Universiteter i Norge

Endre lokasjon

Hva er et forberedende år/forkurs?

Et forberedende år er et program utviklet for å forberede studenter på sitt første år i høyere utdanning. Et forberedende år består ofte av språkkurs for dem som skal studere på et annet språk enn morsmålet sitt. Innføringsemner på grunnivå kan også inngå i et forberedende år. Et forberedende år skiller seg fra et innføringsår ved kursene som kreves og målet med studiene.

Hva er fordelene ved å ta et forberedende år?

Et forberedende år kan bidra til å gjøre overgangen fra videregående skole til høyere utdanning smidigere. Studenter som har valgt å studere i utlandet synes også at språkkursene som inngår i det forberedende året er nyttige, ikke bare i de videre studiene, men også senere når de skal ut i yrkeslivet. Et forberedende år kan være med å legge grunnlag for et diplom, en yrkesgrad eller et bachelorgradprogram.

Hva studerer man i et forberedende år?

Først og fremst bruker mange studenter det forberedende året på kurs i språket undervisningen skal foregå på. Språkkursene i det forberedende året er intensive og tar sikte på å gjøre studenten så flytende som mulig i det aktuelle språket, slik at de akademiske studiene kan gjennomføres på en god måte. Språkkursene man kan ta i et forberedende år er blant annet i engelsk, tsjekkisk, fransk, tysk, spansk, kinesisk, japansk og mange fler. Slike forberedende språkkurs omfatter ikke bare ferdigheter i å lese, skrive, snakke og lytte, men også historie og kultur.

Hva slags karriereforbedring kan du forvente med et forberedende år?

Ved at det åpner dørene til videre studier, skaper et forberedende år muligheter for en betydelig karriereforbedring. Enten studenten kommer rett fra videregående skole eller har hatt noen år i arbeidslivet først, kan et forberedende år bidra til suksess i de videre studiene. Studenter som har tatt et år med forberedende studier i forkant av graden sin vil ofte gå ut i arbeidslivet med større selvsikkerhet - ikke bare på grunn av sine språkferdigheter, men også på grunn av forståelsen de har for faget sitt.

Hvor mye koster det å ta et forberedende år?

Kostnadene ved å ta et forberedende år varierer betydelig avhengig av skole, land og emne. Kostnaden for et forberedende år er ofte ganske lik kostnaden for et år av en grad, eller det kan koste mindre. Det er lurt å kontakte skolen eller universitet som tilbyr det forberedende året direkte, for å få mer informasjon om studiekostnader. Skolens opptakskontor vil også kunne gi informasjon om økonomiske støtteordninger og stipender, om dette finnes.

Hvorfor ta et forberedende år på nett?

Et nettbasert forberedende år gjør det mulig for alle å gjennomføre dette kravet, uten å måtte gjøre store endringer i hverdagen. Den toppmoderne e-læringsteknologien som benyttes på det nettbaserte forberedende året bringer klasserommet hjem til studenten. Nettstudenter har alle de samme fordelene som studenter som studerer på campus, samtidig som de har den ekstra fordelen at de kan sette sammen sin egen timeplan. Et nettbasert forberedende år er et like grundig studium som de det undervises i på campus, og studiepoengene man oppnår verdsettes helt likt.

For å lære mer om forberedende år, både nettbaserte og campus-baserte, les mer på denne nettsiden. Du kan be om mer informasjon om programmene som interesserer deg ved hjelp av det hendige webskjemaet du finner på programmets detaljside.