Sommer ekspedisjon til kommunistiske monumentene i bulgaria

Balkan Heritage Field School

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

Sommer ekspedisjon til kommunistiske monumentene i bulgaria

Balkan Heritage Field School

eath

Slutten av andre verdenskrig (1939-1945) markerer et vendepunkt i historien om Øst-Europa. Jernteppet og den kalde krigen skiller Europa i to deler. De nye sosialistiske, pro-sovjetiske regimer i øst sette regionen i isolasjon fra politisk og økonomisk enighet i Vest-Europa - den såkalte Østblokken er opprettet. Ideologien kommunisme er pålagt i alle områder av det offentlige liv, og det varer nesten et halvt århundre. Som i alle andre epoker, kultur og kunst er et speilbilde av sosiale prosesser og for 45 år i Øst-Europa de forblir svært underordnet den kommunistiske ideologi og kontrollert av de herskende kommunistpartiene. I dag de mest synlige og spennende bevis fra denne perioden er de gigantiske monumenter og monumentale komplekser bygget for å vare sammen med kommuniststatene. Etter sammenbruddet av de sosialistiske regimene i Øst-Europa mange av disse monumentene mistet sin betydning, men likevel fortjener oppmerksomhet for sine monumentale estetikk og kunstnerisk verdi. Å bli forlatt og venstre med ingen eller dårlig vedlikehold de litt forvitre ned og forsvinner fra det offentlige minne mens den pågående debatten om deres skjebne i øst-europeiske land ikke er ferdig ennå.

srykUnder den kalde krigen bulgarsk kunst kultur eksisterer på nysgjerrig grensen av overlapp flere sentre. Mellom øst og vest, lokalt og globalt, bulgarsk kunst og arkitektur lage sine mest vellykkede prosjekter i perioden som innenlandske tolkninger av de globale trendene på den tiden. Som et resultat kan man være vitne særegne refleksjoner av sosialrealisme fulgt av sen modernisme. Den monumentale minnesmerker er intet unntak fra disse tendensene. De er til minne ikoniske figurer og viktige datoer og hendelser i den nasjonale og kommunistiske partiets historie. Massen bygging av store monumenter i landet starter rett etter den kommunistiske statskupp i september 1944 og følger de historiske jubileer i de neste tiårene. Toppen er den landsdekkende feiringen av 1300-årsjubileet for grunnleggelsen av den bulgarske staten i 1981, sett av noen historikere som et forsøk på å fletter historien om kommunistpartiet med at av den bulgarske nasjonen. Sannsynligvis mest ikoniske symbolet på denne feiringen er Memorial House of the bulgarske kommunistpartiet på toppen av Buzludzha.

Den plutselige endringen i det politiske systemet fra sosialisme til demokrati etter 1989 plasserer disse materielle spor av fortiden periode i et ideologisk vakuum - de er fratatt sin ideologiske ladning og av den offisielle offentlig beundring. I dag har de blitt interessante og verdifulle doble dokumenter av to påfølgende epoker i Europas historie og Bulgaria spesielt. Det er derfor det er en økende interesse mot disse områdene fra et bredt spekter av spesialister: sosiologer, culturologists, kunsthistorikere, arkitekter, etc. samt kunstnere og reisende fra hele verden. Temaet blir mer og mer attraktivt og populært for student forskere, hovedfagsoppgaver og doktoravhandlinger i fremste høyskoler og universiteter.

dy8lòProsjekttype: Felt skole og rekke ekskursjoner for bekjentskap med kulturarven i Sosialistisk (kommunistiske) perioden i Bulgaria med fokus på monumental kunst og arkitektur. Passer for voksne (18 +) som er interessert i kunst, historie, kunsthistorie, arkitektur, kulturell antropologi av Østblokken mellom 1945 og 1990, samt fotografering (dokumentar, kunstnerisk og arkitektonisk). Deltakernes profiler kan variere fra studenter og fagfolk til kjennere.

Side / s: Åtte til ti monumenter og monumentale komplekser ligger i Bulgaria, fra hovedstaden Sofia i Vesten til Svartehavskysten til Østen. Reisearrangement til disse områdene vil bli organisert av Balkan Heritage Field School.

Periode i Prosjektets fokus: Den sosialistiske perioden i Bulgaria (1945-1989)

prosjekt~~POS=TRUNC arenaer: Sofia, Buzludzha, Stara Zagora, Shumen, Varna

BHF partnere i dette prosjektet: New Bulgarian universitet

Store felt skole emner / aktiviteter: En omfattende innføring i kommunisttiden historie, kunst og arkitektur i Bulgaria og fotografiets rolle og propaganda. Ekskursjoner til og foto-sessions på betydelige og imponerende bulgarske områder fra perioden ligger i spektakulære urbane og naturlige miljøet, bak-the-scene besøk og møte med kunstnere og historikere hele veien fra hovedstaden Sofia til Svartehavskysten.

Directors: Emilia Kaleva, arkitekt; Nikola Mihov, fotograf

Datoer: 17 juni til 1 juli 2017

SøknadsfristInntil de stedene er fylt eller 10 mai 2017

Minimum lengde på oppholdet: To uker

Alders: 18

Antall felt skoleplasser tilgjengelig: 12

prosjekt språk: Engelsk

erfaring som kreves: Ingen.

YULSpesielle krav: Prosjektet er ikke anbefalt for personer med spesielle sykdommer som kan forverres i løpet av friluftsliv. Deltakerne bør ta med klær og kosmetikk egnet for varmt og solrikt vær, men bør også forberede seg på regn, vind og kalde dager. De er også forventet å forberede for feltet skolen ved å lese så mange anbefalte målinger som mulig før begynnelsen av prosjektet. Innføring av en personlig laptop (med mus og en USB flash-stasjon) og en personlig kamera er anbefalt, men ikke obligatorisk (DSLR, kompakt, en smart telefon med siste generasjon fotokamera). Alle deltakere vil bli bedt om å frigjøre copyright på alle grafisk materiale de lager / jobbe med under ekspedisjonen (kart, tegninger, fotografier etc.) til Balkan Heritage Foundation for ikke-kommersiell bruk.

Legg merke til borgere av EU, EØS, USA, Canada, Japan, Sør-Korea, Australia og New Zealand trenger ikke visum for Bulgaria! Borgere av land som ikke er nevnt ovenfor bør sjekke på forhånd, om de trenger visum for landet!

The Field School

Dette feltet skolen gir et unikt innblikk i historie og kunst av det kommunistiske Bulgaria. Formålet er å åpne døren mot arven fra den sosialistiske perioden i Bulgaria og på Balkan før internasjonalt publikum og bidra til balansert vurdering i den pågående debatten rundt sin bevaring eller riving i hele Øst-Europa. Det er ikke til å støtte en politisk ideologi, men å støtte målet valorization av kommunisttiden monumenter om både den historiske konteksten og moderne verdier. Den provoserende prosjekttittel: Archaeology av kommunismen vurderer den nåværende tilstand av monumentene i fokus - forverret og forsvinner mange av dem ser heller ut som arkeologisk enn som historiske steder.

etykuFeltet for skole vil finne sted for første gang i 2017. Det er tenkt som den innledende fasen av et langsiktig prosjekt rundt de tidligere sosialistiske landene på Balkan. Det vil bli ledet av: 1. Emilia Kaleva, arkitekt. Hun avtaler med kulturminnevernet og re-integrasjon av kommunisttiden arkitektoniske områder. I 2006 fullførte hun et forskningsprosjekt på arkitektur og kunst av de største bulgarske kommunisttiden monument på toppen av Buzludzha; og 2. Nikola Mihov, freelance, prisbelønt fotograf som kombinerer kunstnerisk tilnærming med arkiv forskning. Hans første fotoboken "Forget Your Past - monumentale monumenter av kommunismen» (2012) ble en referanse på feltet skolen emnet. Boken ble valgt blant de beste fotobøker i året ved British Journal of Photography og nominert til Deutsche Börse Photography Prize (2014) - en av de mest prestisjefylte prisene i verden av fotografering. Han er er co-grunnlegger av den virtuelle museum av den sosialistiske epoken grafisk design i Bulgaria. Begge spille betydelig rolle i veksten av offentlig interesse mot kommunisttiden arv og relaterte debatt om sin evaluering og bevaring blant akademiske og kunstneriske kretser.

The Archaeology of Communism - Ekspedisjon til kommunistiske monumentene i Bulgaria Field School Project har følgende moduler: 1.Lectures og foredrag (innledende og spesialiserte) på kulturelle og historiske kontekst av sosialismen i Sørøst-Europa; kunst, propaganda, arkitektur og monumenter av sosialistiske Bulgaria, etc.

 1. Sikting av tematisk relaterte dokumentarer som vil bli kombinert, når det er mulig, med møter med sine forfattere. Forelesninger og filmvisninger i Sofia vil bli avholdt på ikoniske steder i Sofia kulturliv. Tre. Studiebesøk til nettsteder / monumenter (i Sofia og landet) kombinert med spesialiserte foredrag på stedet om sin historie, kontekst og kunstnerisk verdi.
 2. Photo-dokumentasjon sesjoner under faglig ledelse av Nikola Mihov for student interessert i dokumentarfotografi. Det er en mulighet for alle til å lære og bruke metoder for dokumentar, kunstnerisk og arkitektonisk fotografering når "møter" monumentene.

Alle deltakere vil få:

 • Den fotoalbum glem din fortid av N. Mihov;
 • Balkan Heritage Field School Certificate spesifisere feltarbeid timer, opplæringsmoduler og nettsteder besøkt;
 • T skjorte.
wyrj

Programmet

Emner av presentasjoner og studiebesøk i løpet av feltet skolen:

 • Introduksjon til den historiske og politiske kontekst av kommunisttiden Bulgaria;
 • Introduksjon til den kulturelle og kunstneriske sammenheng med kommunisttiden Bulgaria;
 • De kommunisttiden monumenter som en del av Visual Propaganda for tiden;
 • Introduksjon til bulgarske kommunisttiden arkitektur;
 • Temaer og tilnærminger i Monumental Arkitekt Komplekser i Bulgaria mellom 1945 og 1989
 • Тhematic Forelesninger på stedet. Historie og Spesifikasjon av:
 • Monumentet av sovjetiske hæren, Sofia, 1954
 • National Palace of Culture Complex og Monument "1300 Years Bulgaria", Sofia, 1981
 • The Monument "Banner of Peace", Sofia, 1979
 • Monumentet på toppen av Buzludzha 1981
 • The Monument "Defenders of Stara Zagora", Stara Zagora, 1977
 • The Monument "1300 Years bulgarsk State", Shumen, 1981
 • The Park-monumentet av den bulgarske-sovjetiske Venn, Varna, 1978
Denne skolen tilbyr programmer i:
 • Engelsk
Varighet og pris
Dette kurset er Campusbasert
Start Date
Studiestart
Juni 2019
Duration
Varighet
2 uker
Heltidsstudier
Information
Deadline
Locations
Bulgaria - Sofia, Sofia City Province
Studiestart : Juni 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Dates
Juni 2019
Bulgaria - Sofia, Sofia City Province
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen