Sommer undervannsarkeologi i Svartehavet

Balkan Heritage Field School

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

Sommer undervannsarkeologi i Svartehavet

Balkan Heritage Field School

Tjo

Hovedmålet med prosjektet vårt er å gi utdanning og opplæring i undervannsarkeologi gjennom deltakelse i pågående forskningsprosjekter. Den første av disse vil fokusere på skipsbygging i Det osmanske rike og sjøfart i området av Svartehavet og det østlige Middelhavet. Vår forskning har som mål å fylle hullene i vår vitenskapelige kunnskap på dette feltet. De viktigste verktøy for forskning vil være utgravning, så vel som nøyaktig registrering av en faktisk skipsvraket. Det er et høyt antall osmanske skipsvrak oppdaget langs den vestlige kysten av Svartehavet, men bare en av dem har vært utført så langt. Forskningen vil dekke flere viktige fagområder som: teknologi og tradisjon av ottomanske skipsbygging, skipsbygging sentre, handelsveier etc. Vår andre forskningsprosjekt er rettet mot studier av terrestriske og marine interaksjoner av mennesker som bor i regionen i forhistorien. Målene skal oppnås gjennom en rekke instrumenter, inkludert en geofysisk kartlegging, kartlegging og 3D rekonstruksjon av nedsenkede gamle landskapet; i forhistorien hele havbunnen i Svartehavet var tørt land som ble nedsenket under Holocene. Mer enn tjue nedsenkede forhistoriske bosettinger har blitt identifisert i bulgarske farvann inntil denne dagen; noen er forbundet med svært komplekse Varna Copper Age kultur. Hovedfokuset i denne linjen av forskningen vil være de gamle kystlandskap og de endringene som fant sted der; et forsøk på sin rekonstruksjon vil bli gjort.

LoggVårt mål er å utvide kunnskapen om våre deltakere, for å avgrense sine ferdigheter og dermed til å drive dem videre i sin karriere i Marinarkeologi. Feltet skole er egnet for nybegynnere i feltet og vil introdusere studentene til en rekke undervanns arkeologiske teknikker for forskning, registrering, bevaring, overvåking etc .; blant dem er: forlis graving, undervannsfotografering, fotogrammetri og 3D-modellering, skala tegning, dykking feltundersøkelser, marin geofysikk og fjernmåling.

Alle deltakere vil motta Balkan Heritage Field School Certificate spesifisere emner og timer med felt skolens aktiviteter (feltarbeid, foredrag, workshops, pedagogisk turer osv).

The Venue og nettsteder

Basen av feltet Skolen ligger i kystbyen Kiten på den sørlige bulgarske Svartehavskysten. Byen er anerkjent som et viktig sted for arkeologiske prosjekter i Svartehavet. Forliset valgt for feltarbeidet ligger i bukten sør for Kiten, på en dybde på 8 - 9 meter. Bukta er rik på arkeologiske funn og så langt minst sju andre skipsvrak har blitt oppdaget. Av de man har blitt gravd og registrert, og de andre har ikke blitt studert opp til nåtiden. En annen arkeologiske området av interesse i området er nedsenket oppgjør fra tidlig bronsealder (slutten av fjerde - tidlig tredje årtusen f.Kr.); Det har blitt delvis utgravd men en stor del fremdeles forblir urørt. Flere stein og jern ankere og bly aksjer fra tre forankringer, samt keramikk fragmenter fra forskjellige perioder har blitt funnet i sjøen rundt Kiten. Som et resultat av den overflod av viktige oppdagelser og funnet gjenstander et museum for bulgarske undervannsarkeologi ble grunnlagt i byen Kiten.

rxsulDen dynamiske arkeologiske landskapet i Bay of Kiten gjør det til et ideelt sted for utforskning av flere aspekter av nautisk arkeologi, menneskelige tilpasninger til endringer i miljøet, stedet formasjonsprosesser mv Som sådan kan den også fungere som den perfekte utdanning base for undervisning og opplæring av arkeologi studenter.

Prosjekttype: Felt skole og undervanns utgravninger og marin geofysisk undersøkelse

Om prosjektet: Feltet skole gir opplæring i undervannsarkeologi gjennom deltakelse i tre parallelle pågående forskningsprosjekter:

 • utgraving av en post-middelaldersk (sannsynligvis osmanske perioden) forliset i South Bay of Kiten;
 • geofysisk kartlegging av nedsenkede forhistoriske landskapet langs den sørlige bulgarske Svartehavskysten.
 • feltstudie, overvåking og kartlegging av arkeologiske steder i South Bay of Kiten;
 • Feltet skole er egnet for nybegynnere i feltet og vil introdusere studentene til en rekke undervanns arkeologiske teknikker for forskning, registrering, bevaring, overvåking etc. Deltakere i feltet skolen får opplæring i forlis graving, undervannsfotografering, fotogrammetri og 3D-modellering, skala tegning, dykking feltundersøkelser, marin geofysikk og fjernmåling.

prosjekt spillested: Deltakere og ansatte bo på familiehotellet ligger i feriebyen Kiten, Sør bulgarske Svartehavskysten. Overnatting er i på rom med to til tre senger, med air condition, wi-fi, bad med WC, etc.

dtukPartnere i prosjektet: Feltet skolen er organisert av Balkan Heritage Foundation (BHF) i colaboration med Nasjonalt senter for undervannsarkeologi (CUA), Bulgaria og Institutt for feltarbeid, USA akademiske kreditter butikken: Studenter som studerer i Europa kan få opptil 9 studiepoeng gjennom New Bulgarian University, Bulgaria. Studenter som studerer utenfor Europa kan få 8 semester studiepoeng enheter (tilsvarende 12 kvartal enheter) gjennom IFR akademiske partner University of California, Los Angeles (UCLA) - Extension.

Feltet skolen koordinator: Dr. Nayden Prahov, arkeolog ved Statens institutt for arkeologi med Museum, bulgarsk Academy of Sciences; Balkan Heritage Foundation Program Director

Datoer: 25 mai til 22 juni 2017

Antall felt skoleplasser tilgjengelig: Maks 8

Søknadsfrist: Inntil plassene er fylt eller senest 1 mai 2017

prosjekt språk: Engelsk

Alders: 18

Krav:

 • Søkere bør ha minst SCUBA Open Water sertifikat utstedt av en verdensomspennende anerkjent opplæringsorganisasjon; Deltakerne bør ha up-to-date DAN forsikring.
 • Deltakerne bør gi bevis (Loggbok) i minst fire dykk innen ett år før feltet skolen. I tilfelle de ikke har de bør gjøre minst to til fire ekstra dykk i Bulgaria før feltet skolen begynner med partnering dykkesenter Marina på egne expenses.Participants bør gi sin egen dykkerutstyr (dykkerdrakt (5 mm våtdrakt anbefalte), BCD, regulator, maske, svømmeføtter, snorkel, kniv, sokker, etc.). Dersom deltakerne ikke bærer sin egen dykkerutstyr de kunne leie en slik fra partnering dykkesenter til en pris opp til 15 euro per dag (avhengig av elementene leid).
 • Deltakerne bør gi sin egen dykkeutstyr: dykkerdrakt (5 mm våtdrakt anbefales), BCD, regulator, maske, svømmeføtter, snorkel, kniv, sokker, etc.). Dersom deltakerne ikke bærer sin egen dykkerutstyr de kunne leie en slik fra partnering dykkesenter til en pris opp til 15 euro (ca. 15 USD) per dag (avhengig av elementene leid). Аir tanker og dykking vekter vil være tilgjengelig på nettstedet.
 • Alle deltakerne forventes å forberede seg på feltet skolen ved å lese pensumlitteratur som er oppført nedenfor på denne siden. Rеadings kan gis av prosjektansatte på forespørsel.
 • Deltakerne bør ta med klær og kosmetikk egnet for varmt og solrikt vær, men bør også forberede seg på regn, vind og kalde dager.

spesielle hensyn: Prosjektet er ikke anbefalt for personer med solcelle allergier eller andre spesielle sykdommer som kan forverres i løpet av de intensive friluftsliv. De gjennomsnittlige mai-juni temperaturer i området er 25-30⁰ C (77-86 ℉) eller høyere. Den gjennomsnittlig vanntemperatur i området i slutten av mai til juni er 17-23 ⁰ C (62-73 ℉). Dybden i sørlige Bay of Kiten, hvor utgravningene og dykkerundersøkelsen vil finne sted, er 8 - 15 m (26 - 49 fot).

TDK

Programmet

Feltet skolen gir et minimum av 95 timer med feltarbeid og trening (minimum 15 dykk), workshops, foredrag og omvisninger som følger: Feltarbeid

 • Praktisere grunnleggende utgravningsteknikker;
 • Opprettelse av feltet grafisk dokumentasjon - bakken planer, tverrsnitt;
 • Undervannsfotografering;
 • Marine geofysiske undersøkelsen;
 • Arkeologisk dykk undersøkelse;
 • Manipulering med ROV.

Workshops

 • Arkeologiske Dokumentasjon av Pottery (tegning, grafikk gjenoppbygging, fotografering, beskrivelse, etc.).

Forelesninger

 • Arkeologiske arv av den vestlige Svartehavskysten.
 • Bulgarsk undervannsarkeologi.
 • Underwater fotogrammetri og Photography.
 • Introduksjon til Nautical Archaeology.
 • Grunnleggende Ship Architecture.
 • Skipsbygging og sjøfart langs Western Svartehavskysten i 18 - 19-tallet.
 • Undervanns geofysikk og fjernmåling.
 • Bevaring av gjenstander fra marine miljø.

Omvisning

 • Besøke det arkeologiske museet og den gamle bydelen i Nessebar;
 • Besøke det arkeologiske museet og den gamle bydelen i Sozopol.
Denne skolen tilbyr programmer i:
 • Engelsk
Varighet og pris
Dette kurset er Campusbasert
Start Date
Studiestart
Mai 2019
Duration
Varighet
1 måned
Heltidsstudier
Information
Deadline
Locations
Bulgaria - Sofia, Sofia City Province
Studiestart : Mai 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Dates
Mai 2019
Bulgaria - Sofia, Sofia City Province
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen