Sommerkurs: Internasjonal - EU-saker Og / Eller Fransk Språk Og Samfunn

Sciences Po Lille

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

Sommerkurs: Internasjonal - EU-saker Og / Eller Fransk Språk Og Samfunn

Sciences Po Lille

Har du lyst til å besøke de europeiske institusjonene, studere EU-saker og fransk språk samtidig i sommer? Velkommen til vitenskap Po Lille Summer School!

2018 Summer School foreslår et innovativt program rundt 2 spor:

 • Internasjonalt - EU-saker
 • Fransk språk og samfunn

Professorer som underviser i de fire ukene i juli, vil få muligheten til å undervise små grupper av studenter og foreslå metodologiske og interaktive tilnærminger. Studentene vil ha mulighet til å dele sin tid i Lille mellom moduler som fokuserer på internasjonale og europeiske saker, blant annet problemer som krisen i klimaendringer, europeisk identitet og verdier og migrasjon. Kursene i det franske språket tar sikte på å forbedre og perfeksjonere sine språkkunnskaper, samt gi litt forståelse av de moderne aspektene av det franske samfunnet. Vitenskap Po Lille Summer School tilbyr en rekke utflukter og sosiale arrangementer.

66733_20150714_122803.jpg

De fleste kursene utføres av internasjonale gjesteprofessorer og vil foregå i løpet av 4 uker. All undervisning for sommerskolen er på engelsk og er begrenset til 40 deltakere.

Lokale kulturbesøk, ulike sosiale arrangementer, vil bli tilbudt både studenter og konferanser, et besøk til Lille, en ekskursjon til Paris (valgfritt) en studietur til Brussel og EU-institusjonene 14. juli, matlagingskurs mv.

Kursbeskrivelser:

INTERNASJONAL - EU-ANSVAR

RETHINKING THE EUROPEAN UNION

Denne modulen tar en grundig titt på EUs tilstand i det 21. århundre i kølvandet på krisen i euroområdet. Etter en oversikt over opprinnelsen til den nåværende krisen, har denne modulen til formål å undersøke kritiske konsekvenser og brede effekter på EU. Modulen forsøker å karakterisere EU som en politikk-i-the-making, og undersøker hvor langt integrasjonen har utviklet seg på en rekke områder. I lyset av den nåværende krisen diskuterer de utfordringene til de tradisjonelle stolper av EU-integrasjon - identitet, legitimitet og solidaritet - i sin tur stiller spørsmålstegn ved bærekraftigheten i den nåværende modellen for regional integrasjon.

TILBAKE TIL Å BEHANDLE KONFLIKT I EN GLOBALISERT VERDEN?

Dette kurset gir en oversikt over ulike tilnærminger til styring, løsning og omforming av konflikter på tvers av ulike innstillinger og sammenhenger. Hovedmålet med dette kurset er å gjøre det mulig for studenter å lære, forstå, utforske og sammenligne ulike tilnærmingsmåter, modeller og tiltak for konfliktløsning og å fremme sine evner til å ta informerte valg ved å velge en eller flere alternativer fra et bredt spekter av tvisteløsningsmetoder når håndtere komplekse og ofte langvarige konflikter på mellommenneskelige, gruppe-, samfunns- og / eller samfunnsnivå. Etter hvert som verden blir mer globalisert

 • tvinger oss til å løse sammen problemer som migrasjon, miljø og sikkerhet,
 • vi må kunne trekke på et mer robust utvalg av konfliktmetoder.

SECULAR EUROPE OG MUSLIM IMMIGRANTS? REASSESSERE RELIGIONSPLASSEN I DEN EUROPÆISKE OFFENTLIGE SPESIELLE

Dette kurset er en undersøkelse av den sosiale og politiske dynamikken som for tiden forme forvaltningen av religioner i det europeiske offentlige samfunn. Fokus vil være spesielt på det sammenvoksede forholdet mellom religioner og migrasjon som det er representert av begrepet "muslimske innvandrere" som når "sekulært Europa".

Denne dikotomiske og forenklede oppfatningen har blitt negativt påvirket av Europas flere kriser, som eskalerer med gjenoppblussen av en "islamsk" terroristtrussel og veksten av høyre ekstremisme og populistiske bevegelser. Derfor går kurset med å kritisk undersøke de mangesidede betydningen av "sekulær", "religiøs" og "sekulær offentlig rike" i dagens Europa.

Ved å presentere de historiske legatene og de ulike typer politisk sekularisme som for øyeblikket er på spill i den europeiske sammenhengen, analyserer den nøye spesifikke kontroversielle problemer, blant annet ved å ha på seg utrolige religiøse symboler og debattene om halskjedeforbudet; Islamsk predikasjon og bygging av moskeer; aktivitetene i islamske transnasjonale religiøse nettverk; og blomstring av halaløkonomien (tillatt av islam) som nå omfatter et bredt spekter av sektorer, fra seksuelt adskilte svømmebassenger til hotell som ikke serverer alkohol.

66731_summerschoolsciencespolille.jpg

Fransk språk og samfunn

Denne modulen tar sikte på å utvikle studentenes evne til å demonstrere en viss forståelse av det franske språket, samt snakke, lese og skrive fransk med relativ kompetanse.

For å fullføre opplæringen, i tillegg til språkklasser, foreslår vi elevene at de lærer om moderne fransk samfunn og kulturer ved å undersøke sine produkter, praksis og perspektiver gjennom tematisk studie.

Ved hjelp av autentiske kilder som aviser og magasiner, filmer, musikk, historier og litterære utdrag, skal studentene utvikle språkkunnskaper og kommunikasjonsevner i virkelige livsinnstillinger.

Alle kursene vil fremheve betydningen av kultur, historie, politikk og dekke utfordringene som Frankrike står overfor for øyeblikket: Globalisering, europeisering, sekularisme, kommunitarisme og undersøke sentralstatens rolle etc.

Professorer vil hjelpe elevene til å utvikle kommunikasjonsevner gjennom regelmessige diskusjoner, en-til-en-samtaler, rollespill og muntlige presentasjoner med klassekamerater.

Målet med dette kurset er at studentene vil få flyt på fransk, samtidig som de øker sin kunnskap om Frankrike.

Deltakerne vil få et sertifikat med 6 studiepoeng:

 • 3 studiepoeng for internasjonale - EU-saker
 • 3 studiepoeng for fransk språk og samfunn

Varighet og datoer - 4 uker:

 • 24. juni (søndag) / Ankomst
 • 25. juni (mandag) / Orientering, konferanse og en tur til Lille
 • 6. juli (fredag) / Feltur til Paris
 • 13. juli (fredag) / Feltur til Brussel
 • 17. juli (tirsdag) / Siste dag av kurs / Farvelcocktail

Undervisningsavgift:

 • 2 spor: 2 000 € (Undervisning) + 650 € (Overnatting) + 50 € (Ikke refunderbart søknadsavgift)
 • 1 spor: 1 200 € (Undervisning) + 650 € (Overnatting) + 50 € (Ikke refunderbart søknadsavgift)

Applikasjon :

 • Registreringen starter: mandag 29. januar 2018
 • Søknadsfrist: Mandag 14. mai 2018
66732_20170626_154239.jpg
Denne skolen tilbyr programmer i:
 • Engelsk


Sist oppdatert December 28, 2017
Varighet og pris
Dette kurset er Campusbasert
Start Date
Studiestart
Juni 25, 2018
Duration
Varighet
4 uker
Heltidsstudier
Price
Pris
2,000 EUR
Information
Deadline
Mai 14, 2018
Locations
Frankrike - Lille, Nord-Pas-de-Calais
Studiestart: Juni 25, 2018
Søknadsfrist Mai 14, 2018
Studieslutt Juli 17, 2018
Dates
Juni 25, 2018
Frankrike - Lille, Nord-Pas-de-Calais
Søknadsfrist Mai 14, 2018
Studieslutt Juli 17, 2018
Price
2 baner: 2 000 € (Undervisning) + 650 € (Overnatting) + 50 € (Ikke refunderbart søknadsavgift); 1 spor: 1 200 € (Undervisning) + 650 € (Overnatting) + 50 € (Ikke refunderbart søknadsavgift)