Les den offisielle beskrivelsen

Latvia kan være et lite sted på verdenskartet, men gjestfriheten, historien, kulturen, eventyret og folkene vil ta en stor del av hjertet ditt hvis du velger dette baltiske landet som din YFU-destinasjon.

Blikk

Stipendier tilgjengelig

 • 385 - Holcomb
 • 378 - The Grand Forks Scheels Scholarship
 • 368 - YFU Community Grant
 • 384 - YFU Financial Aid Fund

Alderkrav

Spesielle interesseprogrammer: 1. juli 2000 - 1. juli 2003. Russisk språkprogram: 1. september 2000 - 1. august 2003.

Studenter som ikke oppfyller denne alderskravet eller vil bli uteksaminert fra videregående skole før starten av programmet, vil bli vurdert for opptak fra tilfelle til sak.

 • Språk: Russisk og Lettisk. Tidligere språkstudie er ikke nødvendig.
 • Vertsfamilieplassering: YFUs vertsfamilier bor i byer som Riga, Liepaja eller Ventispils.
 • Skole: Begynner i september og slutter i mai, med korte pauser i høst, på jul og om våren.

Sommerprogram: Russisk språk

Hvis du oppdager nye kulturer, og folk appellerer til deg, kan du prøve en fem-ukers homestay i Latvia! Studenter på russisk språk sommerprogram i Latvia vil bo i Riga, Letlands hovedstad, og bor sammen med en innfødt russisk-spansk latvisk vertskap. Du kan fordype deg på språket, absorbere den fargerike kulturen og få nye venner i lokalsamfunnet ditt. Du vil også ha den unike muligheten til å bo hos en lokal vertsfamilie og delta på et russisk russisk institutt. Gjennom hele programmet, YFU studenter delta i dyktige russiske språk klasser. Språkklasser er 3 timer i døgnet, 4 dager i uken - noe som gir studentene god tid til å lære russisk og utforske deres midlertidige hjem. Utenfor klassene oppfordres elevene til å bli involvert i sine lokalsamfunn ved å bli med i klubber, sport og lag. Ved ankomst i Latvia har studentene en to-dagers orientering sammen med YFU-studenter fra hele verden som valgte å gjøre Latvia til deres midlertidige hjem. På slutten av programmet reiser elevene til Sigulda for en re-entry orientering, hvor de utforsker byen og reflekterer over sine erfaringer.

Akademiske programmer

I løpet av din tid i Latvia, vil du bo hos en vertsfamilie og delta i en lokal videregående skole. En del av din erfaring vil være:

Skole: Skoler i Latvia legger vekt på akademisk ytelse. Klasserommet atmosfæren er formell og studentene forventes å behandle sine lærere med stor respekt. Videregående opplæring i Latvia er delt inn i videregående skoler (universitetsforberedende skoler) og yrkesskoler. Videregående skoler er kjent som vidusskolas (middelskole). De fleste av disse skolene varer i tre år, og studentene må ta minst 12 fag. Du vil ta kurs på videregående nivå i et bredt spekter av emner, inkludert matte, språk, historie, biologi, samfunnsvitenskap, musikk, kunst og sport.

Noen videregående skoler, kjent som Gymnasiums, kan spesialisere seg i en gruppe fag som matematikk, fysikk og datavitenskap, kjemi og biologi, fremmedspråk og humaniora mv.

Latvia Spesielle interesseprogrammer

Kunst- og musikkskoler har sine særegne steder i det lettiske utdanningssystemet. De er kjent for sin høye profesjonalitet og klassiske skolegang. I disse skolene kombineres den intense spesielle instruksjonen med obligatoriske liberal arts kurs. Det er strenge krav til studentene, om en faglig karriere er planlagt eller ikke, og krever den høyeste innsats som studenten er i stand til å gi. Studenter på spesialinteresseprogrammene har samme orienteringer som de på de tradisjonelle akademiske programmene.

Kunst: I kunstskoler lærer elevene grunnleggende om klassisk kunst. De jobber med blyant, vann og oljefarger og blekk. Skoler for anvendt kunst tilbyr klasser i keramikk, tekstiler, tre, lær, glass og metallverk. Studenter som søker om dette programmet skal ha minst to års erfaring innen kunst og må gi anbefaling fra en tidligere kunstlærer.

Ballett: Studenter i ballettprogrammet vil bli registrert i en lokal videregående skole og en lokal profesjonell ballettskole. Studentene skal delta på ballettklasser minst 2-3 ganger hver uke. Studentene må ha minst to års ballettopplevelse og skal sende inn en erklæring fra ballettlærer eller skole som verifiserer deres erfaring.

Musikk: Studenter som deltar i musikkprogrammet til Latvia, går enten på en videregående skole som spesialiserer seg på musikk eller en som tilbyr ekstremt sterke ekstrakursmuligheter. I musikkskoler får studentene opplæring i stemme, solfeggio, musikkteori og historie, korsang, pluss piano og et annet instrument valgt av studenten. Studentene har mulighet til å spille i skolens orkester og synge i koret. Studenter som søker om dette programmet skal ha minst to års erfaring i musikk og må gi anbefaling fra en musikklærer.

Tilleggsinformasjon

Orienteringer: Alle studenter som søker semester eller årsprogram må være tilgjengelig for en obligatorisk 3-dagers Nasjonal Pre-Departure Orientation, som vanligvis foregår i midten av juli. Denne orienteringen er en nødvendig del av programmet med sikte på å forberede studentene på sin erfaring utenlands. Alle studentene vil delta i en lokal dags for lokal avgang før avreise i mai eller juni. Studentene vil også delta på en fire dagers ankomstorientering og språkkurs noen dager etter ankomst. Under denne orienteringen bruker studentene tre til fire timer i døgnet i språkklasser for å få en sterk fotfeste på latvisk før begynnelsen av skolen. YFU Latvia arrangerer en weekendtur til Tallinn, Estland for en midtveis orientering, som foregår i løpet av vårferien. I juni har studentene en avgangs orienteringshelg for å reflektere over deres erfaringer. Alle orienteringskostnader er inkludert i programundervisning.

Visainformasjon: Informasjon om visum vil bli gitt ved innmelding. For å lære mer om prosessen, kan du henvise til den latviske ambassaden her.

Søknadsfrist: Søknadsfrist for alle vinter- og våravgangsprogrammer (januar-mars) er 1. oktober. Fristen for å søke stipend er 1. desember. Fristen for alle sommer- eller høstavgangsprogrammer (juni-september) er 15. mars. Programmer kan fylle opp før fristen, så vi oppfordrer tidlig innsending!

Undervisningen inkluderer

 • Plassering med en vertsfamilie
 • Påmelding på en lokal latvisk videregående skole
 • Flyplasstransport
 • Innenriks og internasjonal reise
 • Alle før avreise og etter ankomst orienteringer
 • Forprogrammert støtte av opplært YFU-stab
 • Støtte fra en YFU Latvia Area Representative mens du er på programmet
 • Omfattende forsikring

Tilleggskostnader: Programundervisning inkluderer ikke personlige penger. YFU Latvia anbefaler at studenter planlegger rundt € 150 for hver måned at de er på programmet.

Program undervist i:
Russisk

Se 22 flere kurs fra Youth for Understanding USA »

Dette kurset er Campusbasert
Startdato
sep. 2019
Duration
1 år
Heltid studier
Pris
15,995 USD
Akademisk årsprogram
Deadline
Etter sted
Etter dato
Startdato
sep. 2019
Sluttdato
Søknadsfrist
Startdato
sep. 2019
Sluttdato
Søknadsfrist

sep. 2019

Location
Søknadsfrist
Sluttdato
Søknadsfrist
Sluttdato