Sommerkursprogrammer

Å ta et sommerkurs gjør at man kan bruke sommeren på å øke sine faglige kvalifikasjoner. Det tilbys sommerkurs ved fagskoler og universiteter over hele verden. Studenter velger å ta sommerkurs av mange ulike grunner: noen ganger som en overgang mellom ulike faser av akademiske studier, andre ganger for å få ytterligere faglig opplæring og kvalifikasjoner. De tilbys på et bredt spekter av fagområder, som kunstfag, humanistiske fag, bedriftsøkonomi, biologi og biomedisin, tekniske fag, teknologi, naturvitenskap og en rekke andre omåder. Mengden ulike sommerkurs kan virke overveldende - ikke la det stoppe deg! Start søket ved å se på de mest populære kursene som er listet opp nedenfor.

Siste sommerkurs

New College Group

Junior Summer School

September 18, 2018
Opplev en fantastisk sommer full av aktiviteter - og lær engelsk! Studentene kan forvente et fullt daglig program for å studere engelsk, sosial aktiviteter og utflukter, og morsomt og vennlig personale - med mange muligheter til å få nye venner fra hele verden. Nå med spennende nye steder tilgjengelig.

Forum-Nexus Study Abroad

Kurs: Sommeren i Europa Asia

September 17, 2018
Skaff en solid forståelse av forretnings-, politiske og sosiale landskap i ulike land mens du opplever kulturer og miljøer som er førstehånds.

NABA Summer school 2019

Sommerkurs i kjølig jaktmote i Roma

September 24, 2018
Dette kurset fokuserer på hvordan nye motetrender kommer frem og hvordan Roma-byen spiller en rolle i å påvirke dem.

Universiteter i Norge

Endre lokasjon

Hva er et sommerkurs?

Sommerkurs er en mulighet for studenter som ønsker å fullføre graden sin på kortere tid, og for yrkesaktive som ønsker å studere selv om de har en travel arbeidshverdag. Sommerkurs tilbys mellom vår- og høstsemesteret, når fulltidsstudenter vanligvis har sommerferie. Studenter som er underveis i en grad kan ta et sommerkurs for å komme i forkant på studiet før høstsemesteret starter. Sommeren kan også være et godt tidspunkt å ta opp igjen kurs man har tatt tidligere, om man ønsker å forbedre resultatet.

Hva er fordelene ved å ta et sommerkurs?

Å ta et sommerkurs kan være et gunstig alternativ på mange måter, for eksempel får studenten en sjanse til å hente seg inn igjen i studiet, om dette er nødvendig for å fullføre på tiden. Folk i jobb har kanskje lettere for å ta seg litt fri for å studere om sommeren. Et sommerkurs gir mange av de samme fordelene som andre kurs, som faglige kvalifikasjoner, ferdigheter og kunnskap som gjør at man vil prestere bedre i arbeidslivet.

Hva kan man studere på et sommerkurs?

Sommerkurs tilbys i en rekke fag på tvers av akademiske disipliner. Det finnes sommerkurs i språk, kunst, økonomi og administrasjon, tekniske fag og teknologi, juss, vitenskap og humaniora. Man kan for eksempel melde seg opp til et sommerkurs i lasermålingteknologi i St. Petersburg, eller et stylist-sommerkurs i Milano.

Hva slags karriereforbedring kan man forvente med en sommerkurs?

Et sommerkurs vil forbedre dine akademiske kvalifikasjoner, noe som er gunstig både med tanke på jobbsøking, forfremmelser og karriereendringer. Enten du tar et frittstående kurs, et sertifiseringsprogram, et diplom eller en grad, vil et sommerkurs bidra til ytterligere forbedrede karrieremuligheter. Ettersom et sommerkurs finner sted på et tid da mange har ferie, er det en god måte å få et forsprang på.

Hvor mye koster det å ta et sommerkurs?

Kostnadene ved å ta et sommerkurs varierer fra en skole til en annen, fra land til land, og avhenger også av det enkelte studiet. Det kan være lurt å ta kontakt med universitetet, den lokale skolen eller tekniske fagskolen som tilbyr sommerkurset, for å finne ut hvor mye kurset vil koste. Skolens opptakskontor vil også kunne hjelpe til med å beregne andre utgifter i tillegg til studieavgift, for eksempel om studenten ønsker å bo på eller i nærheten av campus. Kontakt skolens opptakskontor for mer informasjon om kostnadene ved et sommerkurs ved hjelp av web-skjemaet på programmets informasjonsside.

Hvorfor ta et sommerkurs på nett?

Å ta et sommerkurs på nettet gir alle de samme fordelene som et sommerkurs med undervisning på campus, uten at man behøver å pendle til studiestedet. Både studenter og lærere har nytte av å bruke e-læringssystemene som benyttes i undervisningen for å undervise, engasjere, tildele oppgaver og kommunisere. Studenter på et nettbasert sommerkurs kan kommunisere med hverandre ved hjelp av klasseromsforum, web-konferanser, chat og andre former for elektronisk kontakt. De faglige kvalifikasjonene man får etter å ha fullført et nettbasert sommerkurs er de samme som kvalifikasjonene studentene får som har studert på campus.

Sommerkurs tilbys ved universiteter over hele verden i mange forskjellige fag. Lær mer om å studere om sommeren som del av en lengre grad, ta ekstra studiepoeng, få en faglig lisens eller ha gleden av å ta et sommerkurs kun for personlig utvikling.