studer Kurs i USA

Kurs i USA 2018/2019

Studier i USA

Høyere utdanning i USA

Høyere utdanning i USA er tilgjengelig for alle som velger det. Studieavgiftene kan være høye, men det finnes mange muligheter for økonomisk støtte, som lån og ulike tilskudd og stipender. Folk reiser ofte til USA på jakt etter ulike alternativer for høyere utdanning.

Å studere i USA gir en rik kulturell og sosial opplevelse, samt en helhetlig og god tilnærming til utdannelsen som ikke er like lett å finne andre steder. USA tilbyr en komplett meny av høyere utdanninger som forbereder studentene på livet etter studiene, slik at de kan velge å enten bo i USA eller returnere til hjemlandet etter endt utdannelse.

Noen av de mest prestisjetunge universitetene i USA er Harvard, Yale og Stanford, men hver stat har mange andre universiteter med bredt studietilbud og spesialisering innen valgte felt. UCLA i Los Angeles er for eksempel kjent for sine gode filmprogram, men Stephen Spielberg og George Lucas gikk på California State University, et godt eksempel på hvordan du ikke trenger å gå på et toppuniversitet for å få en god utdannelse.

 

Studieårets oppbygning

Studieåret i USA begynner vanligvis om høsten, som regel i slutten av august, men noen semestre kan begynne tidligere. Noen deler det akademiske året i to semestre, noen i fire kvartaler, og noen i trimestre. Det er viktig at studentene som kommer til USA har alt på det rene, så de bør sjekke med universitetet de planlegger å gå på for datoer og starttidspunkt.

 

Skolepenger og lengden på studiet

Skolepenger varierer fra universitet til universitet, så sjekk med den skolen du har tenkt å gå på for eksakte kostnader. Varigheten av graden varierer også, avhengig av hvilken grad du har tenkt å ta. For eksempel tar CNA graden bare om lag et og et halvt år, mens Pre-Law tar tre til fire år i de fleste tilfeller.

 

Studiemuligheter for internasjonale studenter

Internasjonale studenter kan velge fra et bredt spekter av kurs og karriereveier, som gir god læring og muligheter for å fremme karrieren ved retur til hjemlandet. Det finnes også mange internasjonale studentgrupper tilgjengelig på campus på amerikanske skoler.

Utdanning fra USA gjør elevene i stand til å fortsette sitt søk etter kunnskap utover sine ordinære studier og gir dem mulighet til å søke en avansert karriere, å arbeide med forskning og utvikling.

 

Studentvisum

Studentvisum er nødvendig og det må være oppdatert på ankomsttidspunktet. Finn ut om du må ha F-1 eller M-1 visum - dette avhenger av ditt spesifikke studium. Den amerikanske ambassaden er det beste stedet å kontakte for å få tak i denne informasjonen. Det er vanligvis også informasjon på skolenes hjemmeside som forklarer visumprosessen for den aktuelle institusjonen. Pass på at du forstår denne før du melder deg opp.

Universiteter i USA

Universiteter i USA

Fakta om USA

Med sine 9.83 millioner kvadratkilometer og rundt 315 millioner mennesker, er USA det tredje største landet i verden i areal og befolkning. Det er et av verdens mest etnisk mangfoldige og flerkulturelle land, et produkt av høy innvandring fra mange land.   Geografien og klimaet i USA er også svært variert, med ørkener, sletter, skoger og fjell som også er hjem for et variert dyreliv.


Hovedstad: Washington DC
Offisielle språk: Engelsk
Styreform: Føderal presidential konstitusjonell republikk
Innbyggertall: 316 130 000
Bruttonasjonalprodukt: 15.685 billioner dollar
Valuta: USA dollar ($) (USD)
Tidssone: (UTC -5 til -10)