Utfordret union: å lage følelse av bråkmakerne (eller i det minste prøver å)

European Summer School Prague

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

Utfordret union: å lage følelse av bråkmakerne (eller i det minste prøver å)

European Summer School Prague

ess

Den European Summer School i Praha er et intensivt 10 dagers læringsprogram rettet mot europeisk integrasjon. Det er organisert av en av de ledende tankesmier i Praha, Europeums Institute for European Policy, i samarbeid med Praha College, Charles University Fakultet for samfunnsvitenskap og i regi av EU-kommisjonen Representasjon i Tsjekkia. Årets European Summer School har tittelen "Utfordret Union: Making Sense av Troublemakers (eller i det minste prøver å)".

Hvordan er aktuelle utfordringer endrer dynamikken i europeisk integrasjon? Hvem er de Eurosceptics og hva vil de? Finn ut i Praha, på den 15. årlige European Summer School!

Teamet av ESS 2017 ser frem til å ønske deg velkommen til Praha i sommer!

historie

Den første europeiske Summer School fant sted i 2003. Siden den gang har programmet blitt vurdert og oppdateres jevnlig, basert på vår erfaring og studentenes tilbakemeldinger, med et oppriktig ønske om å gjøre det så nyttig og hyggelig som mulig. Beviset for vår suksess i denne oppgave er enkel - vi er glade for å invitere deg til allerede 15. året av European Summer School!

Temaene varierer fra år til år, men fellesnevneren for vår sommerskole program forblir den samme - europeisk integrasjon. Den andre konstant tilstede unikt aspekt er den sentraleuropeiske perspektivet at våre forelesere tilby. Hvert år inviterer vi eksperter fra Slovakia, Polen og Ungarn for å delta i deres tsjekkiske kolleger i å dele sine synspunkter med studentene.

Gjennom årene har Sentral-Europas forhold til EU endret seg vesentlig. I begynnelsen var vi bare søkerland - nå har vi allerede feiret 10-årsjubileet for tiltredelse. Og hver sommer, relaterte nyheter og siste utviklingen ble diskutert på europeisk sommerskole. Bli med oss ​​i år!

ess

Faglig program 15 juli til 25 juli 2017

emner 2016

Tittelen på denne 2017 sommerskole er Utfordret Union: Making Sense av Troublemakers (eller i det minste prøver å). Alle forelesninger og workshops av det faglige programmet vil håndtere den dynamikken som i dag forme den europeiske integrasjons - vi vil fokusere på dagens utfordringer for EU, hovedsakelig Euroscepticism og dens viktigste manifestasjoner, sammen med andre emner som er avgjørende for å forstå EUs posisjon i verden i endring.

Forelesningene vil bli tematisk inndelt i tre moduler, som dekker de mest utfordrende områdene i dag - EUs utenrikspolitikk, interne politiske utfordringer og økonomiske aspekter ved integrasjon. Ulike forelesninger vil debatten følgende spørsmål og temaer.

EU og de internasjonale dynamikken - EU i verden

 • Forventer det uventede - er EU i stand til effektiv samordning av ekstern handling? Kan den nye globale strategien hjelpe?
 • Delt Europa som følge av migrasjon bølge - retorikk og argumenter av gamle og nye medlemsstatene
 • EU og den humanitære krisen i nabolaget - Rethinking ENP
 • EU og Russland - allierte eller fiender?

Interne utfordringer - hva slags EU ønsker vi?

 • Hvordan (re) bygge en tillit mellom EU-28? Ser vi en krise av EU eller medlemsstatenes?
 • Energisikkerhet - sjelden konsensus?
 • Indre sikkerhet - som begrenser samarbeid, dukket opp etter Paris-angrep?
 • "europeiske verdier" vs. sikkerhet - den kort av opinionen

Økonomiske aspekter ved integrasjon - Er EU fortsatt hovedsakelig økonomisk prosjekt?

 • Nøysomhet vs. Vekst - lærdom av gjeldskrisen
 • Økonomiske utsiktene på migrasjonsbølgen - implikasjoner for den europeiske økonomien
 • Eurokrise - glemt eller løst?
 • Integrering av etiske rammer i Finance i Europa
Denne skolen tilbyr programmer i:
 • Engelsk
Varighet og pris
Dette kurset er Campusbasert
Start Date
Studiestart
Juli 2019
Duration
Varighet
10 dager
Heltidsstudier
Price
Pris
950 EUR
/ 1120 USD Nåværende studenter fra EU-landene + Norge, Sveits, Island, USA, Canada. 855 EUR / 930 USD nåværende studenter fra land utenfor EU som ikke er spesielt nevnt i avsnittet over og early bird applikasjoner.
Information
Deadline
Locations
Tsjekkia - Prague, Prague
Studiestart : Juli 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Dates
Juli 2019
Tsjekkia - Prague, Prague
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen