Utfordringer for demokratisk utvikling i Øst-Europa

Helsinki Summer School

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

Utfordringer for demokratisk utvikling i Øst-Europa

Helsinki Summer School

Utfordringer for demokratisk utvikling i Øst-Europa

ARRANGØR:

University of Helsinki, Aleksanteri Institute

DATOER:

9.-18.8.2017

PRISER:

600-900 EUR

studiepoeng:

6 studiepoeng

KOORDINATOR:

Eeva Korteniemi

Target studenter

Kurset er beregnet for avanserte studenter eller masternivå studenter av humaniora og samfunnsvitenskap.

Synopsis

Dette kurset gir en oversikt over aktuelle utfordringer for sosial og politisk utvikling i Øst-Europa. Undervist av en gruppe områdestudier eksperter i historie, statsvitenskap, medievitenskap og sosiologi, ser kurset Øst-Europa som blant annet de tidligere østblokklandene. Disse omfatter de baltiske statene, East Central og Sørøst-Europa, Balkan og Ukraina. Russland er omtalt bare som et referansepunkt til området av vår bekymring: det vil ikke være noen spesifikke foredrag om russiske utviklingen.

Kurset gir studentene med nye, tverrfaglige tilnærminger til studiet av politikk og samfunn med fokus på problemstillinger som hindrer demokratisk oppførsel. Adressert vil være spørsmål om nasjonalisme, migrasjon, ungdom, korrupsjon, autoritært styresett, medias rolle, fattigdom, kjønn, Roma situasjonen, entreprenørskap, konkurranse, det sivile samfunn og miljøproblemer. For å få en bedre forståelse av østeuropeiske utfordringer i dagens globaliserte verden, tilbyr kurset innsikt i nyere historie og post-kommunistiske overgang.

Læringsmål

Studentene vil få en bred oversikt over gjeldende samfunnsmessige og politiske utviklingen i regionen. Hensikten er også å diskutere kritisk begrepet demokrati, som er noen ganger forstås normativt. Studentene vil bli kjent med nye tverrfaglige tilnærminger og innovative pedagogiske metoder for å forstå kompleksiteten i politikk og samfunn på dette området. Kurset vil også gi supplerende informasjon for studenter som ønsker å spesialisere seg i fag og forskningsfelt som omfattes av kurset. Studentene vil også lære mer om pågående banebrytende forskningsprosjekt utført ved Universitetet i Helsinki.

Kurset format og undervisningsmetoder

Kurset innebærer totalt 32 timer undervisning med ulike aktiverings læring formater, for eksempel forelesninger, omvendt undervisning, debatter og små verksteder. Vi bruker nye metoder som fremmer kritisk tenkning og diskursivitet. Hver forelesning inkluderer obligatorisk pre-lesing, og klassen formatet vil inneholde en 45-minutters foredrag og en 45-minutters workshop. Pensum med pensum vil bli formidlet til elevene før kurset begynner.

Midler og kriterier for vurdering

Oppmøte, pensum og avsluttende essay / eksamen. Gradering er basert på oppmøte, deltakelse i diskusjoner og ferdigstillelse av de nødvendige oppgaver og avsluttende eksamen. Karakterskala: 5 = 4 = meget god 3 = god 2 = gjennomsnittlig 1 = dårlig 0 = mislykkes.

Denne skolen tilbyr programmer i:
  • Engelsk
Varighet og pris
Dette kurset er Campusbasert
Start Date
Studiestart
Aug. 2019
Duration
Varighet
10 dager
Heltidsstudier
Price
Pris
600 EUR
600-900 EUR
Information
Deadline
Locations
Finland - Helsinki
Studiestart : Aug. 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Dates
Aug. 2019
Finland - Helsinki
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen