Keystone logo
Thailand

Studer Akademisk kurs i Thailand 2024

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  330
 • Andel av verktøy

  21
 • Internett-abonnement

  15
 • Lokal transport

  28

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  5
 • Kinobillett

  6
 • Litt lokalt øl

  2

Visumkrav

Ikke-immigrasjonsvisum ED (utdanning) - Denne typen visum utstedes til søkere som ønsker å studere, delta på et seminar, treningsøkt eller internship i Thailand.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Ikke-immigrasjonsvisum ED (utdanning)

Pris og valuta

USD 80

Prisen på studentvisumet er landavhengig og kan være rundt 80 USD. Gebyret kan endres.

Visumet kan kun betales kontant enten på ambassaden eller ved å sende det nødvendige beløpet per post. Prisen på visumet er basert på om det er et visum med én eller flere innreiser. Gebyrene varierer også fra land til land avhengig av valuta.

Hvem kan søke om visum?

For å studere i Thailand må alle utlendinger søke om studentvisum.

Vennligst merk: Å ha studentvisum krever at du tar minst tre kurs i Thailand. Det anbefales imidlertid å ta fire kurs, slik at du har solide bevis på studiene dine i Thailand.

Hvor kan du søke?

Thai ambassade eller generalkonsulat

Du må søke om visum kun ved den thailandske ambassaden eller generalkonsulatet i ditt hjem-/bostedsland eller ved den utpekte thailandske ambassaden.

Hvis du er i Thailand med et 60-dagers turistvisum, kan du endre visumet ditt uten å forlate landet innen de første 30 dagene av visumet ditt - de andre 30 dagene kan være nødvendig for å behandle ditt ikke-immigrant ED-visum. Turistvisumet må uansett være gyldig i minst 21 dager til. Hvis det ikke er det, må du forlate Thailand for å søke om visum fra utlandet. Laos, Kambodsja, Malaysia og Singapore er de nærliggende alternativene for å gjøre det.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Du er vanligvis pålagt å sende inn følgende dokumenter når du søker om studentvisum:

 • Pass eller reisedokument med gyldighet minst 6 måneder
 • Søknadsskjema for visum er fullstendig utfylt
 • Nylig (4 x 6 cm.) fotografi av søkeren
 • Anbefalingsbrev adressert til konsulatet
 • Akseptbrev fra det aktuelle akademiske instituttet/organisasjonen
 • For de som ønsker å studere i en privat institusjon, kreves et offisielt brev fra utdanningsdepartementet i Thailand, eller andre berørte undermyndigheter, som godkjenner påmelding av utenlandske studenter og en kopi av registreringsbeviset til det aktuelle akademiske instituttet.
 • Akademisk rekord og student-ID (hvis du studerer for øyeblikket)
 • For de som ønsker å delta på seminarer, eller treningsøkter eller praksisplasser, kreves det også et anbefalingsbrev fra den aktuelle organisasjonen adressert til konsulatet.

Du må validere visumet ditt innen de første 90 dagene i landet, uavhengig av visumtype.

Når bør du søke?

Det vil ta minst fire virkedager før ambassaden behandler søknaden din etter at du har levert den. Dette varierer fra land til land, så kontakt den thailandske ambassaden eller konsulatet i ditt eget land for mer informasjon.

Studentvisumet er gyldig i 3 måneder. Innehavere av dette visumet kan søke om forlengelse av oppholdet ved kontoret til immigrasjonsbyrået og kan få en slik forlengelse for en periode på ett år fra datoen for første innreise til Thailand.

Uavhengig av hvor lenge du blir i Thailand, må du varsle Immigration Bureau hver 90. dag og fortelle dem din nåværende adresse. Det er et enkelt skjema du må fylle ut, og det koster ingenting.

Behandlingstid

4 Days

Arbeidsmuligheter

Du har ikke lov til å jobbe når du er i Thailand på studentvisum. Hvis du får en offisiell jobb med tilsvarende visum og arbeidstillatelse, kan du også studere på dette visumet, men ikke omvendt.

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan blant annet bli avvist hvis du ikke tar et påkrevd antall kurs, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.