
Avansert diplom in
Profesjonelt avansert vitnemål i italiensk konditori for hotell- og restauranttjeneste CAST Alimenti

Stipend
Introduksjon
Den Pastry Chef i Restaurant og Hospitality Industry
Den "pasticcere" eller konditoren i catering og hotellindustrien kombinerer i seg selv kunnskapen og tekniske ferdighetene til den tradisjonelle konditoren, men tolker samtidig og skaper en bakverkskunst med helt forskjellige mål fra det vanlige laboratoriet: de kontekstualiserer sitt arbeid i et team, som jobber tett med Executive Chef, for å sikre overlegen kvalitet i cateringtjenesten og innen gjestfrihet.
De er ansvarlige for alle desserter, og ikke bare serveres i hovedmåltider, til frokost og midt på morgenen og midt på ettermiddagen. De handler om tilberedning av smakfull deig til kjøkkenet, som fersk pasta, men også andre bakte preparater, som bakervarer. Viktige elementer: ekstrem oppmerksomhet på detaljer, en sterk estetisk komponent under service, kreativitet og transversalitet i forhold til kjøkkenbrigaden der de settes inn.
I dag trenger vi profesjonelle figurer som er spesielt forberedt på å imøtekomme behovene til den moderne kunden til kjente hoteller og restauranter, for å tilby en kvalitetsservice. CAST Alimenti , den italienske skolen for kulinarisk kunst, alltid oppmerksom på markedets behov, fra januar 2019 foreslår et nytt avansert kurs for å svare på dagens krav til profesjonalitet, som har blitt stadig høyere og spesialisert.

Våre styrker
- Kontinuerlig praksis
- Nummer lukket for å sikre et utmerket lærer-student forhold
- Laboratorier med banebrytende utstyr med enkelt arbeidsstasjoner
- Simulering av arbeidssituasjoner
- Individuelt og gruppearbeid
- Multimedia materiale
- Praktik i vertsfirmaer av fortreffelighet
- Guidede turer og pedagogiske utflukter
- Støtte over tid gjennom faglig oppdatering av spesialisering
Varighet
Alternativ nummer 1
16 uker i klasserommet 16 ukers internship i et italiensk selskap 3 dager med avsluttende eksamen.
Alternativ nummer 2
16 uker i klasserommet + 16 uker 1. praksisplass + 16 uker 2. praksisplass + 4 dager slutteksamen.
Kurset er adressert til
Kurset er rettet mot alle som ønsker å perfeksjonere eller lære yrket Pastry Chef i restaurant og gjestfrihetsbransjen. Det er også designet for de aktørene i matverdenen som allerede har erfaring innen catering og ønsker å fullføre og utvide sin kulturelle bakgrunn, og lære alle ferdighetene til en moderne og banebrytende Pastry Chef. Det er ikke nødvendig å ha tidligere erfaring i denne sektoren.

Berettigelse til å bli med CAST Alimenti Program i Italia
- Må ha A2-nivå på det italienske språket (for en bedre forståelse av italiensk kringle og skape større jobbmuligheter);
- Må ha gode kommunikasjonsevner på engelsk
- Må være minst 18 år gammel;
- Må være sterkt motivert for å starte en karriere i mat- og drikkeindustrien;
- Er ivrig etter å lære et annet fremmedspråk og livsstil.
Sertifikat utstedt
- Deltakelsesbevis (5 stjerner til de mest fortjente)
- HACCP-sertifikat
- Sertifikat for sikkerhet på arbeidsplassen
- EQF-kvalifikasjonsbevis (European Qualifications Framework) utstedt av Lombardia-regionen og gyldig over hele Europa for profilen til Bakverk Chef Level EQF: 3
Mål
- Gjør søte og smakfulle oppskrifter, samt bakte og herdes oppskrifter som er typiske for nasjonalt og internasjonalt bakverk egnet for restaurant og hotellbransjen.
- Rull ut en dessertmeny, i samarbeid med Executive Chef.
- Å administrere kvaliteten på ingrediensene uavhengig for å opprettholde produktstandarder.
- Organiser presentasjonen av buffeer, fra utvalg av produkter til fremstilling av det samme.
Innholdet
- Grunnlag for klassisk, nasjonalt og internasjonalt bakverk.
- Miljøer, maskiner og verktøy av handel: hvordan organisere verksted og pass.
- Grunnleggende om matlaging og smakfulle mattilberedninger.
- Restaurant desserter: belagt, i handlekurven, buffé og enkelt porsjon.
- Konditori til frokost, søt og smakfull, buffet og à la carte.
- Søte og smakfulle produkter for kaffepauser, brunsj og snacks.
- Desserter for intoleranser og sunne alternativer.
- Brød til frokost, syreholdige produkter, klassisk brød og spesialbrød til catering.
- Pralines, klassisk og gourmetkonditori.
- Pre-desserter og petit fire bakverk.
- Iskrem, sorbet og frosne desserter til catering og restauranter.
- Dekorasjoner i sukker, sjokolade og kjeks til plating.
- Kake dekorasjon for tema presentasjoner, seremonier og arrangementer.
- Buffet organisering og à la carte service.
- Utsikter for ledelse, matkostnad og menyteknikk: restaurantens dessertmeny.
- Sensorisk analyse base, utvalgskriterier for råvarer og halvfabrikata kvalitetsprodukter.
- Sikkerhet på arbeidsplassen og sanitære aspekter av yrket.

Hvorfor velge CAST Alimenti
- På grunn av vår historie: vi ble født i 1997.
- På grunn av de store mestere som underviser i våre klasserom.
- På grunn av det solide nettverk av kontakter innen arbeidsmuligheter.
- Fordi vi er verdensmesterskolen: vi lærer fortreffelighet.
- På grunn av vår internasjonale prestisje.
- 80% av elevene finner arbeid i sektoren, takket være stillingen for stillingen som er forbeholdt de som går på skole.