Keystone logo
Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Introduksjon

Dekans melding

Grunnlagt i 1991 av vår tidligere rektor, prof. Charles Kao, også kjent som "Faren til fiberoptikk" og Nobelpristleder i fysikk, og består av teknisk fakultet verdensledende eksperter som er i forkant av fagområdene og forplikter seg til undervisning og forskning.

Fakultetet gir innovativ utdanning til våre ingeniørstudenter. For tiden tilbyr vi med mer enn 3 800 studenter og hovedfagsstudenter et bredt spekter av akademiske programmer innen kunstig intelligens: systemer og teknologier, biomedisinsk ingeniørvitenskap, informatikk, datateknikk, elektronisk ingeniørarbeid, energi- og miljøteknikk, finansiell teknologi, informasjonsteknologi, matematikk og informasjonsteknikk, maskin- og automatiseringsteknikk, og systemteknikk og ingeniørstyring. For å berike studentenes læringserfaringer, gir vi en rekke måter å engasjere studentene på læring som praktiske opplevelser, eksponering for ingeniørvitenskap, feltreise, internasjonal utveksling, studenterplass for internasjonal forskning og utplassering.

Fakultetet har blitt anerkjent internasjonalt for sin fortreffelighet innen ingeniørforskning. Våre laboratorier og fasiliteter i verdensklasse gjør det mulig å utføre utmerket forskning. Vi har jobbet tett med myndigheter og industri for å utvikle nye teknologier for å dekke samfunnsbehov og forbedre kvaliteten på menneskeheten. For rundt 25 år siden var CUHK pioner i Hong Kongs internettinfrastruktur og utvikling. At over 80% av dagens internettrafikk i Hong Kong fremdeles går gjennom CUHKs kommunikasjonsutstyr, er et vitnesbyrd og arv fra våre banebrytende og fortsatte bidrag til Hong Kong. I dag er kunstig intelligens (AI) klar til å transformere alle aspekter av livene våre. Den enorme suksessen med oppstarten SenseTime, den første enhjørningen i HK, fremhever vår lederstilling i AI-området. På internasjonale rangeringer i Engineering er vi blant de beste i verden. Reuters har nettopp kalt CUHK som det mest innovative universitetet i Hong Kong.

Den industrielle revolusjonen og informasjonsalderen har endret historiens gang. Ingeniører tar ansvar for å forbedre menneskeheten. Vi er nå i randen av den "fjerde industrielle revolusjon" og smelter sammen den fysiske, digitale og biologiske verdenen. Konvergensen av tingenes internett, kunstig intelligens, robotikk, datavitenskap, bioteknologi, materialteknikk, mikroelektronikk, autonome kjøretøyer, avansert produksjon og nanoteknologi er klar til å forstyrre enhver industri og alle aspekter av det moderne liv. CUHK Engineering må samarbeide med andre fakulteter for å spille en nøkkelrolle i utformingen av den fjerde industrielle revolusjon. I årene fremover vil vi fortsette å styrke vår undervisnings- og forskningskompetanse, samt svare på de store utfordringene verden står overfor.

Jeg får æren av å ha muligheten til å tjene som dekan for Fakultet for ingeniørvitenskap ved CUHK. Jeg ser frem til å samarbeide med et team av svært talentfulle kolleger for fortsatt fremragende forskning og utdanning som bidrar til Hong Kong, Kina og verden.

Dekan for ingeniørfag

Professor Martin DF Wong (黃 定 發 教授)

Choh-Ming Li professor i informatikk og informatikk

ACM Fellow, IEEE Fellow

133375_IMG_9758-Crop.jpg

Fakultetsmisjon

Fakultet for ingeniørvitenskap

Det teknisk-fakultet ble opprettet i 1991 av professor Sir Charles Kao, tidligere rektor ved CUHK og gudfar for fiberoptikkkommunikasjon. Det er et knutepunkt for nyskapende forskning og teknologioverføring samt en effektiv treningsplass for ingeniører. Den sterke professorale kontingenten består av blant andre akademikere fra det kinesiske vitenskapsakademiet, IEEE Fellows, og den første kinesiske lærde som vant den prestisjetunge Turing-prisen. Studentene vil få en lydteknisk utdanning gjennom sin strenge Bachelor of Engineering og andre studieprogrammer og topp moderne fasiliteter. Rikt studentliv og rikelig utveksling og praktiske muligheter for arbeidsstudier kombinerer for å tilføre verdi til denne utdannelsen og åpne for enorme karriereutsikter i Hong Kong og i verden for ingeniørstudenter.

Fakultetsoppdrag

Fakultet for ingeniørvitenskap er forpliktet til utdanning av fremtidige ledere innen ingeniørarbeid, jakten på kunnskap på grensen til moderne teknologi og anvendelse av teknologi for å møte samfunnsmessige og menneskelige behov.

133379_CUCampus2013-3.jpg

esteem

Forskere i verdensklasse

35 IEEE-stipendiater, US NAE-medlem, CAE-medlemmer, etc.

Utmerkede studentprestasjoner

Vinnere av Microsoft Research Asia Fellowship, Google PhD Fellowship, Google Anita Borg Memorial Scholarship, IBM PhD Fellowship, etc.

Levende forskningsmiljø

133376_entrance_1_high.jpg

Hvorfor CUHK?

  • Hong Kongs største campus (137,3 hektar)
  • Ligger ved siden av Hong Kong Science Park
  • Reuters Asias mest innovative universiteter: 1. plass i Hong Kong 2016 - 2019
  • ARWU Toppuniversiteter i Stor-Kina: 1. plass i Hong Kong, tredje i Stor-Kina
  • QS World University rangering: 10. plass i Asia, 46th over hele verden
  • QS World University Rankings etter emne 2019: 23 fag rangert som topp 50 i verden
  • Times Rangering for høyere utdanning: 7. plass i Asia, 57. over hele verden

Steder

  • Ma Liu Shui

    Ma Liu Shui, Hongkong

Spørsmål