
Kurs in
Emne: Anvendt informatikk og programmering Lithuania Business College

Introduksjon
Mulige spesialiseringer:
Webutvikling | Datanettverksadministrasjon | Mobilapplikasjonsutvikling
Målet med studieprogrammet for anvendt informatikk og programmering - å forberede høyt kvalifiserte spesialister innen informatikkstudiefelt, fokusert på områdene programvareutvikling eller datanettverksadministrasjon, som er i stand til å tilpasse seg endringer i det moderne markedet og er klar over viktigheten av selvstyrt læring (selvstudier) og livslang læring.
Programresultat
Etter uteksaminering fra studiene, en person:
- Anvender kunnskap om matematikk, teoretisk informatikk (informatikk), datastrukturer og algoritmer, prinsipper for drift av teknisk og nettverksutstyr, protokoller og standarder ved oppretting og analyse av datasystemer.
- Kan forklare de nyeste teknologiene/løsningene innen informatikk (virtualisering, cloud computing, innebygde systemer etc.) og bruke korrekt fagterminologi i muntlig og skriftlig språk.
- Bruker kunnskap om strukturert og objektorientert programmering (OOP), forstår og anvender ulike livssyklusprosesser til datasystemer.
- Forstår, integrerer og anvender i praksis kunnskapen om ulike vitenskapsfelt (fysiske, teknologiske, sosiale, humaniora) for å løse problemer innen det studerte emnet.
- Er i stand til å samle, analysere, behandle data og tolke de oppnådde resultatene som kreves for å løse spesifikke faglige problemer
- Bruker teoretisk kunnskap i praksis ved å velge passende metoder, tekniske og programvareverktøy, programmeringsspråk, rammeverk og moderne programmeringsmiljøer for realisering av spesifikke oppgaver eller prosjekter
- Bruker smidige metoder i programvareutvikling, spesifiser i henhold til kundens krav prosessen, komponenten eller programvareproduktet ved å bruke moderne designverktøy og følge standardene som råder i markedet.
- Utfører grafisk og designarbeid, lager databaser, nettsider og annen enkel programvare.
- Anvender kunnskap om datastyrt maskinvare og arkitektur, maskinvare tekniske standarder; installere operativsystemer og annen anvendt og spesiell programvare. Kan programmere smart utstyrsadministrasjonsprogramvare (programmere mikrokontrollere) eller annen spesiell programvare.
- Bruker den ervervede kunnskapen om cloud computing, datanettverk, informasjonsoverføringsmodeller, protokoller og standarder ved konfigurering og testing av nettverk, og er i stand til å bruke databeskyttelsesverktøy.
- Uttrykker sine ideer flytende og suggestivt i muntlig og skriftlig språk, kommuniserer effektivt og tolerant med fagpersoner og andre personer når de løser oppgaver knyttet til yrkesaktivitet på litauisk og et fremmedspråk.
- Jobber i team med å gjennomføre prosjekter, løse faglige aktivitetsoppgaver, påtar seg ansvar for kvaliteten på sin og underordnede ansattes aktivitet.
- Planlegger, organiserer sitt arbeid og utvikler individuelt sine ferdigheter med å forstå betydningen av livslang læring og faglig utvikling.
Avhengig av valgt spesialisering, nyutdannede også:
- Opprett nye nettprosjekter, webtjenester eller vedlikehold og utvik de eksisterende ved å bruke de valgte programmeringsspråkene, plattformene eller rammeverkene (spesialisering av nettutvikling).
- Lag lokale og hybride mobilapplikasjoner, webtjenester eller vedlikehold og utvikle de eksisterende ved å bruke de valgte programmeringsspråkene, plattformene eller rammeverket; forstå tingenes internett-teknologier (spesialisering for mobilapplikasjonsutvikling).
- Diagnostiser og eliminer feil på programvare og teknisk datanettverksutstyr, administrer servere og annet nettverksutstyr, og sørg for sikker dataoverføring gjennom et informasjonssystem og uavbrutt drift av nettverkstjenester (spesialisering i Datanettverksadministrasjon).
Læreplan
Generelle fag
- Fremmedspråk I, Fremmedspråk II
- Kommunikasjonspsykologi
- Rettsprinsipper
- Arbeidsmiljø og sikkerhet
Studiefeltsfag:
|
|
Spesialiseringsfag for nettutvikling:
- Front-end webutvikling
- Back-end webutvikling
- Nettjenester
- IS Design og CASE-teknologier
Spesialiseringsfag for mobilapplikasjonsutvikling
- Mobil applikasjonsutvikling
- Hybrid mobilapplikasjonsutvikling
- Nettjenester
- Internett av ting
Datanettverksadministrasjon fordypningsfag
- Datanettverksteknologi
- Bytte og ruting
- Koble til nettverk
- Datanettverkssikkerhet
Praksis
- Introduksjonspraksis (6 studiepoeng) - utført i høgskolen
- Training Practice (9 studiepoeng) - utført i bedrift
- Profesjonspraksis (15 studiepoeng) - utføres i bedrift
Opptak
Program undervisningsavgift
Karrieremuligheter
Nyutdannede kan jobbe som:
- programmerere
- IT-spesialister i ulike selskaper
- grafiske designere
- IT-tjenesteadministratorer
- datanettverksadministratorer
- prosjektledere eller prosjektleders assistenter
Nyutdannede kan også starte sine egne virksomheter eller jobbe som frilansere.