Keystone logo
Northern Lights College

Northern Lights College

Northern Lights College

Introduksjon

Northern Lights College er BC's Energy College ™, som betjener Nord -British Columbia i et område som dekker mer enn 324 000 kvadratkilometer.

NLC åpnet i 1975. NLC har campussteder i Chetwynd, Dawson Creek, Fort Nelson, Fort St. John og Tumbler Ridge, sammen med tilgangssentre i Atlin, Dease Lake og Hudson's Hope.

NLC er medlem av British Columbia Colleges (BC Colleges), en provinsiell gruppe som består av 11 høyskoler fra hele provinsen British Columbia. BC Colleges har en unik regional fordel og en lang historie med samarbeid med industri, arbeidsgivere, lokalsamfunn og beslutningstakere. Denne samarbeidstilnærmingen lar BC Colleges utdanne høyt kvalifiserte arbeidere som er utstyrt for å forsørge familiene sine, bygge sunnere lokalsamfunn og drive økonomien i alle regioner i British Columbia.

Programmer og kurs

Programmer på NLC er designet for å gi deg muligheten til å skaffe deg nødvendig klasseromsutdanning og supplere det med passende praksis eller praktiske muligheter for å gjøre en vellykket overgang fra student til ansatt.

Du har en rekke alternativer, avhengig av din valgte karrierevei. Du kan tjene et sertifikat, diplom eller tilknyttet grad. Sertifikatprogrammer varer vanligvis ett år. Diplomprogrammer tar to år. Tilknyttede grader tar to års studier (60 studiepoeng) og kan brukes til å overføre til tredje år av studieprogrammer ved provinsielle universiteter og høyskoler. Sørg for at kursene kan overføres når du utarbeider utdanningsplaner.

Noen NLC -programmer tilbys på bestemte campus, mens andre tilbys på mer enn ett campus eller leveres gjennom en eller flere alternative leveringsmetoder.

NLC har videokonferansefasiliteter tilgjengelig på alle campusene. Videokonferanse brukes for en rekke kurs i forskjellige programområder. Noen programområder tilbys via online instruksjon, andre gjennom distribuert levering, og noen gjennom bruk av mobile treningsfasiliteter.

I tillegg har NLC partnerskapsavtaler med flere BC -universiteter. Disse avtalene åpner for direkte overføring av studiepoeng opptjent ved NLC mot en grad og en annen programmering.

På NLC får du opplæring og opplæring til:

 • gå videre til videre utdanning på høyskole- eller universitetsnivå,
 • gå inn i et spesialisert område av arbeidsstyrken,
 • gå direkte inn i en av 15 forskjellige bransjer og læreplasser,
 • oppgradere dine ferdigheter eller kurs, eller
 • begynne en karriere i hjelpe- eller læreryrket.

Oppdrag

Beriker liv, lokalsamfunn og industri i Nord -British Columbia og verden gjennom tilgjengelig, anvendt og akademisk læring.

Syn

NLC er valgfri høyskole for energi og teknologitrening, og akademisk og livslang læring - i eller utenfor klasserommet.

verdier

Hjerte - Vi verdsetter de følelsesmessige forbindelsene vi har til hverandre og til dem vi tjener.

Respekt - Vi har gjensidig forståelse og tillit til hverandre, uansett forskjeller.

Integritet - Vi tar ansvar for alt vi gjør, uansett utfall.

Innovasjon - Vi oppfordrer til tiltak som skaper muligheter for konstruktiv endring.

Fortreffelighet - Vi streber etter å produsere kvalitetsarbeid som er både nøyaktig og innsiktsfull.

Campus funksjoner

Atlin Campus

Atlin er et lite isolert samfunn i det nordvestlige hjørnet av British Columbia.

Is-matet Atlin Lake er 4 miles bred og 85 miles lang, i en bred villmarksdal omgitt av snødekte fjell. Atlin er en ca. 3-timers kjøretur unna Whitehorse Yukon eller Skagway Alaska.

Vi tilbyr et bredt utvalg av svært interaktive kurs som du kan ta helt over Internett. Alle kursene våre ledes av ekspertinstruktører, hvorav mange er nasjonalt kjente forfattere. Våre online kurs er rimelige, morsomme, raske, praktiske og tilpasset akkurat for deg.

Chetwynd Campus

District of Chetwynd ligger ved de vakre foten av Rocky Mountains, omtrent en time vest for Dawson Creek, og tre timer nord for Prince George. Chetwynd har en befolkning på 3100 og betjener et tegneområde på rundt 7000 innbyggere.

Chetwynd ble til under byggingen gjennom Rocky Mountains på 1950-tallet og ble brukt som et fraktsted under byggingen av vannkraftdammer på 1960- og 1970-tallet. En gang kjent som Little Prairie, adopterte samfunnet sitt nåværende navn til ære for provinspolitikeren Ralph LT Chetwynd i 1962.

NLCs Chetwynd Campus støtter heltids- og deltidsstudenter i programmer som karriere- og høyskoleforberedelse, universitetskunst og vitenskap, handel og lærling, og arbeidsstyrketrening/etterutdanning.

Mange av disse programmene er utviklet for det regionale arbeidsmarkedet eller for å gi innbyggerne det grunnlaget de trenger for å fortsette sin videregående utdanning.

Chetwynd Campus har en dedikert gruppe medarbeidere som er forpliktet til å hjelpe elever med å nå sine mål. Det finnes muligheter for læring i klassen på en rekke områder, samt fjernundervisning for tilgang til programmer som tilbys andre steder.

Campustjenester som er tilgjengelige for studenter inkluderer Aboriginal Advisor-tjenester, bokhandel, barnehage, datamaskin/internetttilgang, økonomisk støtte og rekruttering. Bibliotektjenester er tilgjengelige gjennom Dawson Creek Campus-biblioteket.

Dawson Creek Campus

City of Dawson Creek, eller Mile Zero City, er utgangspunktet på den verdenskjente Alaska Highway og er det største senteret i Peace River South-regionen. Dawson Creek har en befolkning på rundt 12 000 og feiret 50-årsjubileum i 2008.

Byen er hjemmet til det nye South Peace Community Multiplex, som har Encana Events Centre, og har blitt godt kjent provinsielt og nasjonalt for sin miljøbevissthet, og har mottatt flere priser for innovasjon og beste praksis innen bærekraft og innovasjon.

Dawson Creek Campus var det opprinnelige stedet for NLC, etter å ha huset BC Vocational School fra 1966-1975. NLC ble opprettet i 1975 av en provinsregjering Order-in-Council.

Dawson Creek Campus er hjemmet til Aircraft Maintenance Engineering-programmet, som er en del av Trades and Apprenticeship Division.

En rekke fag- og lærlingeprogrammer er tilgjengelige på Dawson Creek Campus, med noen programmer som også tilbys på College's South Peace Campus. Fag- og lærlingeprogrammer som tilbys i Dawson Creek inkluderer bilservicetekniker, snekker, tunge tekniker, estetikk og neglepleieteknologi, hårstyling, Millwright, rørleggerarbeid og sveising.

University Arts and Sciences-kurs er tilgjengelige som fører til et University Arts and Sciences Certificate, en Associate of Arts Degree, eller videre post-sekundære studier. Leveringsmodeller inkluderer økter i klassen, samt en videokonferanse.

Yrkesprogrammer inkluderer vindmøllevedlikeholdstekniker, visuell kunst, praktisk sykepleie, helseassistent og anvendt forretningsteknologi.

NLC-treningstårnet som ligger på Dawson Creek Campus brukes til redningstrening i høy vinkel og for praktisk klassetrening for Vindturbinvedlikeholdstekniker-programmet.

Karriere- og høyskoleforberedende avdeling hjelper studentene med å oppgradere mot å få opptak til et annet akademisk eller yrkesfaglig program ved NLC eller fullføre grad 12 diplomkrav.

Et bredt utvalg av arbeidsstyrketrening/etterutdanningskurs tilbys for korttidsstudier, oppgradering og sertifisering.

Dawson Creek Campus inkluderer Aboriginal Education-tjenester, studentrekruttering, studentbolig på stedet, bibliotek, gymsal, barnehage, bokhandel, økonomisk støtte og tilgang til bytransport.

I tillegg er NLCs regionale administrasjon lokalisert på Dawson Creek Campus.

Dease Lake Campus

Dease Lake ligger nord i BC, på Highway 37 (Stewart-Cassiar Highway) 272 kilometer sør for Watson Lake, Yukon, og 600 kilometer nord for Terrace, BC.

Samfunnet tilbyr et komplett spekter av tjenester og er hjemsted for flere provinsielle regjeringskontorer, inkludert BC School District 87. Befolkningen er 650 heltidsinnbyggere.

Dease Lake ble etablert rundt 1839 og var en gang et Hudson Bay Company Trading Post. Byen fikk navnet sitt fra hovedfaktoren til Hudson Bay Company, Peter Warren Dease. Dease Lake var et knutepunkt for aktivitet da Cassiar-gullrushet brøt ut i 1872. Og i 1941 var Dease Lake et transportknutepunkt for forsyninger på vei til troppene som bygde Alaska Highway.

Vi tilbyr et bredt utvalg av svært interaktive kurs som du kan ta helt over Internett. Alle kursene våre ledes av ekspertinstruktører, hvorav mange er nasjonalt kjente forfattere. Våre online kurs er rimelige, morsomme, raske, praktiske og tilpasset akkurat for deg.

Fort Nelson Campus

Byen Fort Nelson er det største senteret i Northern Rockies Regional District, med en befolkning på rundt 4700. Fort Nelson ligger ved Mile 300 på Alaska Highway og er det viktigste serviceknutepunktet i det nordlige BC mellom Fort St. John og Yukon-territoriet.

Fort Nelson ble etablert som en handelspost i 1805 av Northwest Fur Trading Company og ble oppkalt etter den britiske admiralen Lord Horatio Nelson. Den nåværende byens beliggenhet er faktisk det femte stedet for Fort Nelson med den første plasseringen opprinnelig omtrent 40 mil vest.

Fort Nelsons vekst ble ansporet av etableringen av en flyplass som en del av Northwest Air Staging Route i 1941 og byggingen av Alaska Highway i 1942.

Fort Nelson Campus begynte å tilby programmering i 1976. For tiden er Fort Nelson NLCs tredje største campus, og tilbyr et bredt spekter av fasiliteter og tjenester til studenter og lokale innbyggere.

Programmering tilgjengelig på Fort Nelson Campus inkluderer karriere- og høyskoleforberedelse, universitetskunst og vitenskap, anvendt forretningsteknologi og visse fag- og lærlingeprogrammer som tilbys med jevne mellomrom i samarbeid med lokal industri. Programmering leveres i klassen og via videokonferanse.

Arbeidsstyrken Training/Continuing Education-avdelingen tilbyr også et stort antall kurs som lar studentene oppnå sikkerhet og annen sertifisering som er nødvendig for å jobbe i olje og gass eller andre industrier.

Campustjenester inkluderer Aboriginal Advisor-tjenester, et bibliotek, bokhandel, datamaskin/internetttilgang og økonomisk støtte.

Fort St. John Campus

City of Fort St. John er kjent som den energiske byen, på grunn av sin beliggenhet i hjertet av olje- og gassindustrien i det nordøstlige BC. Fort St. John ligger ved Mile 47 av Alaska Highway, og har en befolkning på ca. 18 000 , og betjener et tegneområde på rundt 60 000 mennesker.

Fort St. John ble opprinnelig etablert i 1794 som en handelspost, og er den eldste europeisk-etablerte bosetningen i dagens British Columbia. Fort St. John er det største senteret i Peace River North-regionen og et transportknutepunkt for freden. I tillegg til olje og gass er skogbruk og landbruk viktige elementer i områdeøkonomien

Fort St. John er hjemmet til Pomeroy Sports Centre, som huser to isputer, en oval for hurtigløp og en innendørs tursti. I tillegg er det nylig bygget et nytt sykehus.

Fort St. John Campus ligger i nordkanten av byen, ved siden av den naturskjønne Fish Creek Park og Community Forest. Campus betjener mer enn 1800 studenter hvert år, registrert i en rekke programmering.

I 2007 åpnet Jim Kassen Industry Training Center på Fort St. John Campus. Bygningen gir nye fasiliteter for en rekke fag-, lærlinge- og teknologiprogrammer, og er også hjemmet til det provinsielle senteret for fremragende opplæring i olje og gass. Center of Excellence er designet for å utvikle provinsielle retningslinjer for å sikre opplæring av arbeidere for olje- og gassindustrien.

Fag- og lærlingeprogrammer tilgjengelig i Fort St. John inkluderer bilservicetekniker, kommersiell transport/heavy duty-tekniker, elektriker, industriell instrumenteringsmekaniker, olje- og gassfeltoperatør og kraftteknikk og gassbehandling.

Studenter kan også starte mot å oppnå en universitetsgrad ved å fullføre førsteårs universitetskurs i kunst og vitenskap. NLC har kredittoverføringsavtaler med en rekke post-sekundære institusjoner i BC

Yrkes- og diplomprogrammer inkluderer Business Management, Early Childhood Education and Care, Social Services Worker, Education Assistant og Applied Business Technology.

Arbeidsstyrkeopplæring/etterutdanning tilbyr et bredt utvalg av generell interesse og sysselsettingsrelaterte kurs innen sikkerhet, førstehjelp, olje og gass, dataopplæring og andre områder.

Fort St. John Campus er hjemmet til NLCs internasjonale utdanningsavdeling. Studenter fra hele verden melder seg på NLC for å lære engelsk før de flytter til annen NLC-programmering eller fortsetter utdanningen ved andre post-sekundære institusjoner.

Campustjenester inkluderer økonomisk støtte, tilgangstjenester, rådgiver for aboriginaltjenester, bibliotek, kafeteria, barnehage, datamaskin/internetttilgang, bokhandel og tilgang til bytransport. Et spesielt trekk ved campus er Atrium, som inkluderer trær, planter og et basseng som inneholder eksotisk fisk.

Tumbler Ridge Campus

District of Tumbler Ridge er Canadas yngste samfunn, etablert i 1981 som et kullgruvesamfunn.

Tumbler Ridge ble nylig utnevnt til en Unesco Global Geopark, som feirer den naturlige geologiske historien til området som er rikt på dinosaurfossiler og sporveier, fossefall, grotter og fjellvann. Et verdenskjent paleontologisk forskningssenter opererer fra Tumbler Ridge.

Tumbler Ridge ligger 90 kilometer fra Chetwynd, og 125 kilometer sørvest for Dawson Creek. Tumbler Ridge-fasiliteter inkluderer en hockeyarena, curlingklubb, innendørs vannsenter og samfunnshus.

 • Tumbler Ridge Campus ligger i den nordøstlige fløyen til Tumbler Ridge Secondary School.

Campus gir områdets innbyggere muligheter til å oppgradere opplæringen eller utdanningen gjennom karriere- og høyskoleforberedende kurs, eller arbeidsstyrketrening/etterutdanning. Workforce Training-kurs som tilbys i Tumbler Ridge inkluderer førstehjelp, Bear Aware, CORE Hunter Safety og mange andre.

Vi tilbyr et bredt utvalg av svært interaktive kurs som du kan ta helt over Internett. Alle kursene våre ledes av ekspertinstruktører, hvorav mange er nasjonalt kjente forfattere. Våre online kurs er rimelige, morsomme, raske, praktiske og tilpasset akkurat for deg.

Campustjenester inkluderer et bibliotek og datamaskin/internetttilgang.

  Opptak

  Opptaksinformasjonen som presenteres på disse sidene er generell. Individuelle programmer kan ha spesifikke krav, som vanligvis er beskrevet på programmets nettside.

  Du er ansvarlig for at alle opptakskrav er oppfylt for programmet du søker på, og for å sikre nøyaktighet og fullstendighet av all dokumentasjon.

  Opptak til alle programmer ved NLC er basert på rekkefølgen søkere fullfører alle opptakskrav til det enkelte programmet. Mange programmer har et maksimalt antall plasser tilgjengelig, derfor oppfordres du til å oppfylle alle krav og betale det nødvendige inngangsdepositumet så snart du mottar et tilbud for å sikre deg plass i ønsket program.

  Når et program er fylt opp, vil en venteliste beholdes i tilfelle flere plasser blir ledige.

  Stipend og finansiering

  Å betale for utdanningen din og for tingene du trenger mens du studerer kan være en utfordring. Nettstedet Student Financial Aid & Awards samler all informasjonen du trenger om finansiering av tiden din ved NLC.

  Når du arbeider deg gjennom denne informasjonen, er det to nøkkeldefinisjoner du trenger å vite:

  • Lån – Et lån er penger du låner som kan betales tilbake. Dette inkluderer studielån (BC Student Loan, Canada Student Loan) samt lån fra banker eller andre byråer. Lån krever vanligvis renter etter hvert som du betaler dem på nytt; noen ganger før du betaler dem tilbake.
  • Pris – En pris er penger som du ikke trenger å betale tilbake. Det inkluderer stipend, stipend, stipend og priser. Noen tilskudd er gitt av myndighetene (Canada Study Grant, Adult Upgrading Grant), noen tilskudd er gitt av private organisasjoner (som BC Hydro), og noen tilskudd kommer fra NLC Foundation.

  Vær oppmerksom på at hvis du mottar utmerkelser på til sammen over $500, vil nettobeløpet etter fradrag inkluderes i inntekten din i mottatt år.

  Uansett kilde eller type finansiering, gjør vi vårt ytterste for at du skal finne den her!

  Finansiering av utdanningen din

  Både den kanadiske føderale regjeringen og provinsene tilbyr nettbaserte verktøy for å hjelpe deg å finne ut hvordan du kan finansiere utdanningen din:

  • Canadas regjering
  • StudentAidBC
  • WorkBC
  • Alberta Studenthjelp

  Steder

  • Dawson Creek

   8th Street,11401, V1G 4G2, Dawson Creek

   Spørsmål