Keystone logo
NOVA University Lisbon

NOVA University Lisbon

NOVA University Lisbon

Introduksjon

Kort historie

NOVA University Lisbon ble grunnlagt 11. august 1973, og er det yngste av Lisboas tre statlige universiteter. Universitetet, som er integrert i en ramme for utvidelse og diversifisering av høyere utdanning, vedtok en ny modell i det portugisiske systemet som understreket tverrfaglige tilnærminger, teknologisk utvikling, samtidig som det ivaretok tilbud innen tradisjonelle akademiske domener, inkludert medisin, vitenskap og humaniora.

Portugal - Et av verdens sikreste land

 • Portugal - det tredje tryggeste landet i verden (2020 Global Peace Index)
 • Portugal - Europas ledende reisemål 2020, 2019, 2018, 2017
 • Lisboa - Europas ledende bydestinasjon 2019 (World Travel Awards)

Utdanningsprogrammer *

 • 28 Bachelor
 • 12 integrerte mestere
 • 103 mestere
 • 84 Doktorgrad

* Akkreditert og registrert

Søk her for mer informasjon om fakta og tall.

Internasjonalisering av Nova

NOVAs internasjonale profil har utviklet seg naturlig gjennom årene og, raskere, de siste 14 årene, med fremveksten av flere internasjonale mobilitetsprogrammer, som NOVA har lykkes med selv eller gjennom partnerskap med portugisiske eller utenlandske institusjoner for høyere utdanning (høyskoler) ).

Som et ungt universitet har NOVA ledet rangerende stillinger, spesielt i Europa, mens et ungt innovativt universitet på flere områder som finans, økonomi, forretning, datavitenskap, blant andre. Dette har bidratt til å øke merkevaren til NOVA over hele verden, som er strategisk posisjonert i Afrika, Sør -Amerika, Midtøsten og Sørøst -Asia. NOVA har over 20% av internasjonale studenter representert med mer enn 100 forskjellige nasjonaliteter. Denne flerkulturelle funksjonen gjør NOVA til det mest internasjonale portugisiske universitetet noensinne.

Tilsvarende er NOVA helt fra begynnelsen svært fokusert på kunnskap og forskning, og det faktum at mye av denne forskningen utføres i et internasjonalt samarbeidsramme (f.eks. Under de europeiske rammeprogrammene, Horisont 2020 og andre) bidrar til et vedvarende internasjonal profil for NOVA når det gjelder forskning .

Mange studieprogrammer som tilbys av universitetet er preget av en internasjonal komponent som gjør at de som deltar i dem kan oppleve kulturen, kjenne utviklingsnivået og lære beste praksis i andre regioner og land.

I årene som kommer, vil NOVA fortsette å utvikle denne internasjonale profilen, i alle aspekter, som er en integrert del av sitt oppdrag og engasjement for dyktighet innen undervisning og forskning.

Internasjonale nettverk

163604_internationalnetworks.png

Campus funksjoner

Livet på Nova

NOVA University Lisbon er universitetet i Lisboas storbyområde med sine undervisnings- og forskningsskoler og institutter i sentrum av Lisboa, Almada, Oeiras og Cascais.

Alle campi er betjent av et godt offentlig transportnettverk og er derfor svært tilgjengelig. Innenfor campi legges det til rette for og prioriteres fotgjengertilgang.

 • Overnatting

NOVA har tre boliger med totalt 460 senger for universitetsstudentene, med prioritet til portugisiske stipendiatstudenter og utenlandske studenter i utvekslingsprogrammer.

 • biblioteker

NOVA University Lisbon har flere biblioteker inkludert i skolene, som er spesialisert på et bredt utvalg av tematiske felt, som dekker alle kunnskapsområder.

NOVA-bibliotekenes oppgave er å støtte undervisning og forskning utført av professorer, studenter og forskere. Sammen tilbyr de en samling på over 307 000 trykte bøker, 6 388 trykte tidsskrifttitler, over 18 000 e-tidsskrifttitler, avhandlinger og avhandlinger, 26 300 ebøker og tilgang til bibliografiske, statistiske og økonomiske databaser som er relevante for alle de store vitenskapelige områdene.

 • sport

Ved NOVA har studentene muligheten til å praktisere konkurranseidretter, delta i universitetskonkurranser av idretter som surf, korfball, tennis, padel, målbueskyting, basketball og friidrett.

Studentene våre fikk utmerkede resultater i flere universitetskonkurranser, de var de nasjonale mesterne i surfing og slo universitetsrekorder i idretter som friidrett og svømming (sesong 2016/2017).

Hos NOVA vil du ha muligheten til å praktisere andre sportsaktiviteter for å bekjempe stress gjennom Yoga eller gå tematurer i Lisboa.

For å vite mer om idrett ved NOVA, ta kontakt med idrettskontoret på [email protected]

 • Studentliv

Studentforeninger representerer studentene ved hver skole ved NOVA Universitetet og er en vesentlig del av universitetslivet, og fremmer aktivt aktiviteter som varierer fra pedagogiske og kulturelle arrangementer, idrettsutøvelse og tjenestetilbud til studentene.

NOVA University Lisbon er det eneste portugisiske universitetet som inkluderer et studentråd i sine universitetsorganer.

Elever kan også engasjere seg i mange klubber som finnes ved flere NOVA-skoler.

  Rangeringer

  NOVA University Lisbon rangerer i TOP 8 av unge europeiske universiteter i alle de store internasjonale rangeringene for høyere utdanning.

  Disse resultatene anerkjenner innsatsen utviklet av NOVA som en institusjon med internasjonalt konkurransedyktig forskning og undervisningskvalitet, i stand til å sikre høye nivåer av profesjonell suksess til studentene.

  NOVA ble rangert blant topp 8 i Europa i QS TOP 50 under 50, blant universiteter grunnlagt for mindre enn 50 år siden .

  NOVA rangerer igjen blant topp 8 i de fem kunnskapsområdene som er evaluert av QS etter emne:

  • Kunst og humaniora (6. plass)
  • Engineering & Technology: (8. plass)
  • Livsvitenskap og medisin (7. plass)
  • Naturvitenskap (5. plass)
  • Samfunnsvitenskap og ledelse (7. stilling)
  TheTimes Higher Education Rangering etter emne 2021, rangerer NOVAs første nasjonale posisjon i Business and Economics og Arts and Humanities og Topp 10 blant unge europeiske universiteter grunnlagt for mindre enn 50 år siden innen Business and Economics, Clinical and Health, and Education.

  NOVA University Lisbon oppnådde den høyeste poengsummen A (Very Good) i 13 indikatorer for den globale U-Multirank 2020, og er dermed rangert som 8. blant unge europeiske universiteter.

  Utnyttet i 5 Palmes prestisje av Nova SBE (bare 39 europeiske institusjoner har denne utmerkelsen blant de verdensomspennende 100 beste handelshøyskolene), har 5 skoler fra NOVA University rangert programmer, og er klart det beste portugisiske universitetet. Fra de 24 listede områdene:

  • 14 fra NOVA Handelshøyskolen;
  • 6 fra NOVA Information Management School;
  • 1 partnerskap mellom NOVA Information Management School/ NOVA Law School;
  • 1 fra NOVA Law School;
  • 1 fra NOVA School of Science and Technology;
  • 1 fra NOVA Folkehelseskolen.

  Vil du vite mer? Søk her for mer informasjon om NOVAs posisjonering i den internasjonale rangeringen.

  Studentuttalelser

  Steder

  • Lisbon

   Lisbon, Portugal

   Spørsmål