Keystone logo
Sitting Bull College

Sitting Bull College

Sitting Bull College

Introduksjon

Sitting Bull College begynte som Standing Rock Community College (SRCC) 21. september 1973. På den datoen ga Standing Rock Sioux Tribal Council en charter til SRCC om å fungere som en videregående utdanningsinstitusjon med myndighet til å gi grader ved Associate level. Ved å erkjenne behovet for en institusjon for høyere utdanning som ville gi muligheter for mennesker i nærområdet, begynte flere movers og shakers på Standing Rock-reservasjonen prosessen med å etablere en av landets første stammehøgskoler.

6. mars 1996 stemte Standing Rock Sioux Tribal Council for å offisielt endre charteret, og endre kollegiets navn til Sitting Bull College (SBC). Målene ble ikke endret, og høgskolen fortsetter å operere som charteret spesifiserer. Foreløpig er det over 70 heltidsansatte, administrasjons- og støtteansatte. Den opprinnelige innmeldingen på 90 studenter har vokst til omtrent 300 hvert semester. Bachelor programmer, tilknyttet nivå generelle college transfer programmer og yrkesfaglige programmer tilbys for tiden.

Mens akkrediteringsaktivitetene sørger for at Sitting Bull College oppfyller standardene for høyere utdanningsbyråer, betyr det faktum at Sitting Bull College er tribal kontrollert at det også må tilby tjenester til det indianersamfunnet. Rådgivende styrer som består av medlemmer i samfunnet, gir innspill som er pålitelige for programfortsettelse og endringer. College of Trustees er valgt fra de åtte distriktene. På statlig og nasjonalt nivå er høyskolen medlem av North Dakota Association of Tribal Colleges og American Indian Higher Education Consortium.

Steder

  • Fort Yates

    North Dakota 24,9299, 58538, Fort Yates

    Spørsmål