Keystone logo
The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

Introduksjon

Vi er globalt anerkjent for vår forskning, utvikling og innovasjon, og vi har gitt studentene våre undervisning i verdensklasse i mer enn 425 år.

The University of Edinburgh" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/18/188668_onlineheaderms3.png" alt="188668_onlineheaderms3.png" data-json="{"author":"University of Edinburgh","author_url":"","source":""}" />

En Edinburgh-grad fungerer for deg

The University of Edinburgh er et av verdens beste universiteter, konsekvent rangert i verdens topp 50 og plassert på 22. plass i 2024 QS World University Rankings.

Våre kandidater er rangert på 26. plass i verden av arbeidsgivere 1 .

Fortreffelighet i forskning

The University of Edinburgh har et internasjonalt rykte for innovativ forskning på tvers av et bredt spekter av disipliner.

I følge resultatene av 2021 Research Excellence Framework (REF2021), er universitetet rangert som fjerde i Storbritannia basert på kvaliteten og bredden av forskningen - kjent som forskningskraft - og er Skottlands topprangerte institusjon.

REF2021-resultatene viser at nesten 90 prosent av universitetets forskningsaktivitet er i de høyeste kategoriene – 4 stjerner og 3 stjerner – som er klassifisert som henholdsvis 'verdensledende' og 'internasjonalt utmerket', en vekst på 10 prosentpoeng siden forrige REF i 2014.

Calton Hill in Edinburgh

Innovasjon i undervisningen

Den siste rapporten fra Quality Assurance Agency ga oss høyest mulig vurdering for kvaliteten på studentenes læringsopplevelse. Vi jobber alltid med å utvikle innovative tilnærminger til undervisning for å oppdage metodene som fungerer best for studenter, inkludert e-læringsteknikker og kollegastøttet læring.

Eksperter på nettbasert læring

Vi tilbyr den største porteføljen av postgraduate online grader i Storbritannia 2 , og har tatt imot mer enn 8000 nettstudenter siden 2005. Våre fleksible og støttende programmer er veletablerte og et stadig mer populært valg for studenter som ønsker å balansere videre studier med profesjonelle eller familieforpliktelser.

Vakker hovedstad

Edinburgh er rangert blant verdens 10 beste studentbyer 3 , og er en kompakt by med utmerkede transportforbindelser, noe som gjør det enkelt å komme seg rundt og reise til andre deler av Skottland.

Stor nok til å tilby noe for enhver smak, men liten nok til å føle seg som hjemme, Edinburgh er en moderne, sofistikert og vakker europeisk by med et mangfoldig, flerkulturelt samfunn.

Fasiliteter og støtte for å hjelpe deg å lykkes

Du vil ha tilgang til et av de største og viktigste akademiske bibliotekene i verden, med over 1,8 millioner trykte bind. Du vil også dra nytte av 30 datalaber med åpen tilgang med 24-timers tilgang på viktige steder, samt gratis lån til bærbare datamaskiner.

Vi tilbyr en gratis studentrådgivningstjeneste og et universitetshelsesenter, og vår studentfunksjonshemmingstjeneste gir en rekke støtte til studenter med nedsatt funksjonsevne. Vi tilbyr også utmerket barnepass, noe som gjør det lettere å sjonglere foreldreskap og studier.

Imponerende globalt samfunn

Vår ambisiøse internasjonaliseringsstrategi sikrer at undervisningen og forskningen vi leverer gir globale fordeler. Vi er rangert blant verdens topp 20 mest internasjonale universiteter 4 . Studenter fra to tredjedeler av verdens land studerer her.

Vi samarbeider med en rekke verdensledende institusjoner innen så forskjellige felt som e-vitenskap, ingeniørfag, livs- og medisinske vitenskaper, og kunst og kultur. Vi er også medlem av det globale forskningsnettverket Universitas 21 og de europeiske nettverkene Coimbra Group og LERU.

Ledende på samfunnsansvar og bærekraft

Vi er forpliktet til å være verdensledende når det gjelder å møte globale utfordringer, inkludert fattigdom, klimaendringer og den økende etterspørselen etter energi, mat og vann.

Som Skottlands første Fairtrade-universitet har vi fremmet bedre forhold for bønder og lokalsamfunn i utviklingsland siden 2004.

Vi har forkjempet miljømessig bærekraft siden tidlig på 1990-tallet, og var en av grunnleggerne underskriver av universiteter og høyskoler klimaforpliktelse 2009 og til 10:10-kampanjen.

Universitetet er vertskap for flere globale akademier som er forpliktet til å takle problemer knyttet til helse, rettferdighet, miljø og landbruk og matsikkerhet. Akademiene krysser grenser innen forskning og undervisning, og tar i bruk et tverrfaglig svar på utfordrende globale spørsmål.

1QS World University Rankings 2024 2Higher Education Statistics Agency 2017/18 3QS Student Cities 2023 4Times Higher Education, World's Most International Universities 2022

Visumkrav

Du må kanskje søke om studentvisum for å reise inn i Storbritannia.

Rangeringer

Vi er konsekvent rangert som et av de beste 50 universitetene i verden. Vi er på 22. plass i den nyeste QS World University Rankings.

Våre kandidater er rangert som 26. i verden av arbeidsgivere (QS World University Rankings 2024)

Edinburgh er rangert som 2. beste studentby i Storbritannia, 5. i Europa og 10. plass i verden. (QS beste studentbyer 2023)

Studentuttalelser

Steder

  • Edinburgh

    Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

  • Edinburgh

    Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

    Spørsmål