Keystone logo
© UNISG
University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

Introduksjon

University Of Gastronomic Sciences , grunnlagt i 2004 av den internasjonale ideelle organisasjonen Slow Food i samarbeid med de italienske regionene Piemonte og Emilia-Romagna, er en ministerielt anerkjent, privat ideell institusjon.

Målet er å skape et internasjonalt forsknings- og utdanningssenter for de som jobber med å fornye oppdrettsmetoder, beskytte biologisk mangfold og bygge et organisk forhold mellom gastronomi og landbruksvitenskap.

Universitetet danner gastronomer, nye profesjonelle figurer med tverrfaglige ferdigheter og kunnskaper innen vitenskap, kultur, politikk, økonomi og økologi i mat, og arbeider for å anvende dem på produksjon, distribusjon og bærekraftig forbruk.

UNISG-studenter, som kommer fra hele verden, får dynamiske opplevelser innen håndverksmessig og industriell matproduksjon, takket være gratis utdanning innen både vitenskap og humaniora, sensorisk trening og praktisk læring under studieturer over fem kontinenter.

Campus funksjoner

UNISG ligger i komplekset kalt Pollenzo Agency, bestilt av kong Carlo Alberto av Savoy i 1832. Fjorten gårdshus ble bygget, Agency-bygningen, tårnet med utsikt over kirkeplassen, og til slutt den nygotiske sognet San Vittore.

Det økonomiske og finansielle senteret til Pollentina-godset var byrået som, i kong Carlo Albertos intensjoner, skulle bli en modellgård der man kunne utføre eksperimenter for å forbedre lønnsomheten til landbruksaktiviteter. Carloalbertine-avtrykket har overlevd til i dag, og kjennetegnet dets arkitektur, farger og urbane struktur.

I dag står Pollenzo Agency-komplekset på UNESCOs verdensarvliste – «Savoy Residences».

Sensorisk analyselaboratorium

Laboratoriet for sensorisk analyse og forbrukervitenskap er dedikert til opplæring, forskning og aktiviteter for tredje oppdrag.

Strukturen er vert for de praktiske øvelsene gitt i kursene i sensorisk analyse og forbrukervitenskap dedikert til alle studenter som er påmeldt universitetets treårige, master- og mastergradskurs. Under de praktiske aktivitetene lærer studentene de viktigste sensoriske analyseteknikkene brukt på mat og drikke, for å sammenligne og evaluere matkvaliteten og deres modifikasjoner under lagring. Videre blir laboratoriet ofte brukt av studenter til oppgaveprosjekter som ser for seg en del knyttet til studiet av sanseoppfatning. Videre deltar studentene ofte frivillig i de ulike forskningsprosjektene som laboratoriets ansatte er engasjert i.

Pollenzo Food Lab

Pollenzo Food Lab ved University of Gastronomic Sciences er et laboratorium dedikert til studier og anvendt forskning av gastronomiske transformasjoner. Den omhandler opplæring - for eksempel designer og administrerer den Master of Applied Gastronomy: Culinary Arts - akademisk forskning, rådgivning for bedrifter og et tredje oppdrag.

Vinbanken

Vinbanken (Banca del Vino) har et langvarig samarbeid med University of Gastronomic Sciences. Vinbanken organiserer og arrangerer workshops og vinsmaking for studentene, og tilbyr teambuildingøvelser og andre arrangementer som er relatert til vinens verden.

Bibliotek og studierom

UNISG biblioteket i Pollenzo åpnet i 2004 for å støtte universitetets studenter og, gjennom sin omfattende samling av bøker og tidsskrifter, tjene som en ressurs for pågående gastronomisk forskning.

  Stipend og finansiering

  Italian Students

  Antall gebyrfritak Gebyrfritaksbeløp i euro Inntekt (ISEE) og eiendom (ISPE) for å sende inn stipendsøknaden i euro
  ISEE (inntekt) ISPE (eiendom)
  1 € 15.500
  (totalt gebyrfritak)
  pluss studentboliger
  og lunsj på
  Akademiske tabeller
  ≤ 26.306 ≤ 57.188
  3 10.000 ≤ 36.600 ≤ 76.200
  5 5.000 ≤ 42.800 ≤ 78.000

  Ikke-italienske studenter

  Hvem kan søke om stipendet Antall gebyrfritak Gebyrfritaksbeløp i euro Inntekt (ISEE) og eiendom (ISPE) for å sende inn stipendsøknaden i euro
  ISEE (inntekt) ISPE (eiendom)
  Ikke-italiensk
  borgere fra lavt
  inntektsland
  eller nedre midten
  inntekt eller øvre
  middelinntekt
  land iflg
  til Verdensbanken
  5 € 15.500
  (totalt gebyrfritak)
  pluss studentboliger
  og lunsj på
  Akademiske tabeller
  ≤ 26.306 ≤ 57.188
  Alle ikke-italienske
  innbyggere
  5 10.000 ≤ 36.600 ≤ 76.200
  Alle ikke-italienske
  innbyggere
  2 5.000 ≤ 42.800 ≤ 78.000

  Studenter kan søke dersom:

  • de har søkt under den første eller andre opptaksøkten (mars eller mai 2024)
  • har blitt tatt opp til det første året av gradskurset for 2024/2025 ay med en minimum opptaksscore på 70/100
  • deres ISEE (inntekt)/ISPE (eiendom) beløp overskrider ikke grensene angitt i tabellen

  Søknadsfrist for stipend: 21. mai 2024

  Siden 2004 har mer enn 260 studenter fra 40 land dratt nytte av stipendene som tilbys av University of Gastronomic Sciences.

  Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.

  Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.

  Campusliv og fasiliteter

  UNISG Studiereiser

  Studieturer ved UNISG er læringsverktøy som gir studentene unik tilgang til kunnskap om verdens gastronomiske kulturer .

  Fokuspunktene under disse reisene dreier seg om sammenligninger mellom motsetninger : av skala og geografi (småskala versus industri, landlig versus urban) og produksjon (nye trender og masseproduksjonsmetoder versus håndverkstradisjoner).

  Studentforeninger

  ASSGAssociazione Studenti di Scienze Gastronomiche (Gastronomic Sciences Student Association) har i et nøtteskall som mål å forbedre livskvaliteten på campus (dvs. Pollenzo og Bra) for alle studenter ved UNISG . For øyeblikket oppnås dette gjennom organisering av arrangementer og aktiviteter, tilby unike tjenester som boliger, samt be om spesielle studentrabatter.

  Lokalt – Matbutikken vår

  Inspirert av Carlo Petrinis ønske om å se matbutikker bringes tilbake til historiske bykjerner, tok ideen om Local form i samarbeid med UNISG studentene på kurset Systemic Food Design: et prosjekt for å oppmuntre småskala detaljhandel og et sted for hverdagshandel som tilbyr et gjennomtenkt utvalg av lokale produkter og anerkjenner verdien av håndverksprodusenter.

  Bak disken, som tar imot kunder og tilbyr råd og smaksprøver, står to tidligere studenter, gastronomer som setter ut i livet det de studerte på forelesninger og lærte på studiereiser rundt i verden.

  Livet i Bra

  University of Gastronomic Sciences er basert i Pollenzo, en liten by i byen Bra, som ligger omtrent 6 km utenfor sentrum og betjenes av en busstjeneste. Tilstedeværelsen av våre studenter i Bra har skapt en internasjonal atmosfære i byen, og studentlivet mellom Bra og Pollenzo kan være veldig travelt takket være mangfoldet av aktiviteter organisert av studentmiljøet.

  Steder

  • Pollentia

   Piazza Vittorio Emanuele II, 9, 12042, Pollentia

  Spørsmål