Keystone logo
Université Côte d’Azur (UCA)

Université Côte d’Azur (UCA)

Université Côte d’Azur (UCA)

Introduksjon

Université Côte d'Azur er en nylig opprettet klynge av høyere utdanningsinstitusjoner på den franske riviera som samler de store aktørene i høyere utdanning og forskning i regionen. Université Côte d'Azur har som mål å utvikle en ny modell fra 21. århundre for franske universiteter basert på nye samspill mellom disipliner, en ny form for koordinering mellom forskning, undervisning og innovasjon, og sterke partnerskap med privat sektor og lokale myndigheter. I januar 2016 vant Université Côte d'Azur en prestisjefylt "IDEX" -pris fra den franske regjeringen for sitt UCAJEDI-prosjekt, og plasserte det blant de 10 beste verdensledende, omfattende universitetene i Frankrike.

Universitetet i det 21. århundre

Université Côte d'Azur består av 13 utestående institusjoner, som arbeider sammen som EN UNIVERSITET. Vi utfordrer oss selv på alle måter. Vi bryter barrierer i nesten alle felt. Vi går utover grensene. Vi søker det beste av oss alle, det beste av dere, for å gjøre vår verden bedre.

Omfanget av UCA samler dermed alle offentlige og private enheter for høyere utdanning og forskning, velkjente og synlige på den internasjonale scenen, som er tilstede på Côte d'Azur. Den innovative karakteren til dens særegne samarbeidspraksis vil skape selvorganiserende betingelser for fortreffelighet; det vil drive fremveksten av fremtidig vitenskap, opplæring og innovasjon.

 • Université Nice Sophia Antipolis (UNS), forskningsintensiv, til stede i alle internasjonale rangeringer;
 • To nasjonale forskningsorganer: CNRS og Inria, tverrfaglig og emblematisk i digitalfag, henholdsvis;
 • En annen stjerne som slutter seg til UCAs klynge er Côte d'Azur -observatoriet (OCA). Med rundt 450 ansatte lokalisert på fire steder (Mont Gros og Valrose i Nice, Sophia Antipolis og Plateau de Calern Observatory). Designet av Charles Garnier har OCA en bemerkelsesverdig arkitektonisk og vitenskapelig arv, men langt fra å se på fortiden, er det fortsatt et internasjonalt anerkjent senter for forskning innen jordvitenskap og astronomi med presisjonsmekanikk, høytytende datasentre og virtuelle observatorier.
 • Center Hospitalier Universitaire (CHU) i Nice, et ledende nasjonalt senter for simulering og innovasjon i hematologi, biologiske ressurser og terapier som plasserer grunnforskere side om side med medisinske forskere og ingeniører;
 • EDHEC og SKEMA, to fremragende forretningskoler til stede i alle internasjonale rangeringer; Nærværet av to handelsskoler, som er til stede i verdensrangeringer, bringer til prosjektet, i tillegg til deres forsknings- og opplæringsaktiviteter, en kultur av kvalitetssikring
 • Et konsortium på seks kunstskoler, aktiv på den internasjonale scenen, som består av førsteklasses etablissementer, er en garanti for originaliteten til vår visjon og vil øke kreativiteten til vår tilnærming. Alt i alt gir hver av spillerne et unikt bidrag med høy verdi og en ny dimensjon.
 • Center National de Création Musicale, er en av de seks nasjonale sentrene i fransk musikalsk skapelse. Målet er å formidle og fremme repertoaret for samtidsmusikk ved å distribuere sine aktiviteter hovedsakelig på fire akser: produksjon, kringkasting, opplæring og forskning.
 • Ecole Nationale Supérieure d'Art Villa Arson, det er en unik nasjonal institusjon dedikert til samtidskunst. Det gjenforenes i et enkelt sted en kunstskole, et kunstsenter, en kunstnerbolig og et spesialisert bibliotek. Bygningen har vært oppført Patrimoine du XXe siècle
 • Bærekraftig Designskole (SDS), utforming av fremtiden, med et ansvarlig fokus på de 4 pelarene for bærekraftig utvikling gjennom nye og kreative læringsmetoder i samarbeid med næringen.
 • Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, Siden starten i 1961 har Ecole Superieure de Danse de Cannes Rosella Hightower blitt en av verdens fremste profesjonelle danseskoler når det gjelder klassisk ballett, moderne dans og jazzopplæring. ESDCs partnerskap med profesjonelle danselskaper, blant annet Les Ballets de Monte-Carlo, eller internasjonale konkurranser som Le Prix de Lausanne.
 • Conservatoire National à Rayonnement Régional de Nice (CNRR). Konservatoriet har siden 1957 tatt imot mer enn 50 000 studenter fra over 50 forskjellige land, og det har tatt imot en rekke flotte musikere, enten som studenter eller som lærere fra hele verden.


UCAs ambisjoner

Forskning, Opprett, Innovate

Université Côte d'Azur ble opprettet i 2015 for å levendegjøre den kollektive ambisjonen til de store aktørene innen høyere utdanning og forskning på den franske rivieraen. Som en klynge for høyere utdanning som inkluderer et stort forskningsuniversitet, flere forskningsbyråer og laboratorier på toppnivå, elitehøyskoler og en gruppe internasjonalt anerkjente kunst- og designskoler, er UCA godt posisjonert for å tilby tverrfaglige, kreative løsninger på de komplekse utfordringene utgjøres av en verden i rask endring.

Bygget på den franske rivieraens rike historie som et sentrum for kunstnerisk og teknologisk innovasjon og som hjemmet til den største teknologiparken i Europa (Sophia Antipolis), er vår visjon basert på vitenskapelig og pedagogisk fortreffelighet, et sterkt internasjonalt fokus, dype forbindelser med lokale industrielle og statlige partnere, og en resolutt tverrfaglig utsikt. Våre forsknings- og utdanningsprogrammer er frukten av dekompartmentaliserte samspill mellom disipliner, inkludering av menneskelige, kunstneriske og ledelsesdimensjoner til våre prosjekter, og et grundig fundament basert på kvantitative, digitale og data-drevne tilnærminger.

Som en anerkjennelse for vår ambisiøse agenda og vitenskapelige fortreffelighet, ble UCA i januar 2016 tildelt en prestisjetung "IDEX" (Excellence Initiative) -pris av den franske regjeringen, og plasserte UCA blant en liten gruppe høyt profilerte franske universiteter i verdensklasse og gi en begavelse for å hjelpe oss med å nå målet vårt om å transformere universitetet og regionen vår. Vi har også nylig vunnet en rekke andre store nasjonale priser for å støtte våre aktiviteter innen særlig etterutdanning, lavere og høyere utdanning og entreprenørskap.

Med over 20% av våre fakulteter og studenter som kommer fra utlandet, er UCA sterkt vendt mot omverdenen, et aspekt som stadig blir forsterket med etableringen av elite internasjonale partnerskap og utvikling av nye internasjonale utdanningsprogrammer som vil bli undervist helt i Engelsk. Nye tjenester er også opprettet for å tiltrekke internasjonale forskere og studenter og la dem bosette seg i regionen, samt for å hjelpe universitetsfakultetet med å publisere forskningen sin i internasjonale internasjonale tidsskrifter.

UCA jobber også med å utvikle gründer- og forretningskunnskaper blant sine forskere og studenter. En rekke nye programmer tar sikte på å inspirere entreprenørånden hos studenter på alle nivåer og å gi dem verktøyene som trengs for å oppnå drømmene sine. Universitetsforskere og ideer er også kjernen i mange selskaper i regionen, enten de er basert på universitetsforskning eller grunnlagt av et medlem av universitetet.

Endelig streber UCA etter å være en katalysator som vil transformere Côte d'Azur -regionen, og bidra til veksten ved å tilby løsninger på forretningsproblemer gjennom konsulentvirksomhet, etterutdanning og lisensiering av funn til nye og eksisterende selskaper. Den konstante utvekslingen av ideer mellom universitetet og regionen er en viktig bidragsyter til veksten og suksessen. Mye av UCAs ledende forskning kan oversettes til løsninger, produkter og selskaper som vil komme både samfunnet og økonomien til gode.

Rangeringer

Steder

 • Nice, Frankrike

Spørsmål