Keystone logo
University of Turku

University of Turku

University of Turku

Introduksjon

Tverrfaglig. Internasjonal. Forskningsuniversitet.

University of Turku er et aktivt akademisk fellesskap med 25 000 studenter og ansatte, som driver banebrytende og tverrfaglig forskning. Vi engasjerer oss i utviklingen av finsk og internasjonal utdanning og innovasjoner som baner vei for en lysere fremtid.

I tillegg til Turku har vi campus i byene Rauma og Pori og virksomhet over hele Finland – hele veien fra Lappland til Skjærgårdshavet.

Effektiv forskning

Vi forsker og jobber mot en bedre fremtid og trivsel.

Vi fremmer fri, effektiv og åpen vitenskap. Vår forskning er tverrfaglig og internasjonal , med sikte på nye, tverrfaglige initiativ.

Vår forskning er profilert gjennom seks tematiske områder:

 • Biologisk mangfold og bærekraft
 • Fremtidens teknologier og det digitale samfunn
 • Kulturminne og sosial endring
 • Barn, unge og læring
 • Helse, diagnostikk og legemiddelutvikling
 • Sjø- og maritime studier

10 beste grunner til å velge UTU

 • UTU er et av de mest internasjonale universitetene i Finland.
 • Programmer basert på våre styrker innen forskning.
 • Gode karrieremuligheter for nyutdannede.
 • Sjenerøse stipender er tilgjengelige for talentfulle studenter.
 • Professorer og forelesere som utfordrer deg til å lære.
 • Personlig støtte og tjenester gjennom hele studiet.
 • Moderne fasiliteter og læringsmiljøer.
 • Et bredt utvalg av valgfrie og mindre studier.
 • Aktivt studentliv og allsidige aktiviteter.
 • Kompakt campus hvor alt er i nærheten.

Les mer: utu.fi/grader

Oppdragserklæring

University of Turku er et internasjonalt aktivt og attraktivt forskningsuniversitet hvis styrke ligger i tverrfaglig forskning av høy kvalitet.

Vi fremmer utdanning og fri vitenskap og gir høyere utdanning basert på forskning. Vi samarbeider tett med det finske samfunnet og deltar aktivt i utviklingen av regionen.

Strategiske mål

Vi inspirerer til unike læringsopplevelser og enestående læringsutbytte

Vi utdanner fremtidige eksperter som vil løse komplekse vitenskapelige spørsmål og sosiale spørsmål og bygge en bærekraftig verden. Utdanningen vi gir oppmuntrer studentene til selvstendig kritisk tenkning og oppnåelse av omfattende læringsmål. Våre kandidater har gode samarbeidsevner, evnen til å skape arbeid for seg selv og andre, og kompetanse som kan brukes til ulike sektorer i samfunnet.

Vi dyrker et engasjerende og eksepsjonelt forskningsmiljø

Forskningen utført ved University of Turku er etisk og vitenskapelig utmerket. Vår forskning har en betydelig innvirkning og møter fremtidige globale utfordringer. Tett nasjonalt og internasjonalt forskningssamarbeid styrker Universitetets posisjon blant de ledende forskningsuniversitetene i verden.

Vi er en proaktiv og dynamisk partner

University of Turku bærer globalt ansvar og er en proaktiv partner i utviklingen. Utmerket forskning og utdanning danner grunnlaget for vår økende gjennomslagskraft. Vi utdanner eksperter med endringsevne, som bygger en bærekraftig fremtid i ulike sektorer av samfunnet.

Vi er et aktivt ekspertmiljø

Vi er et likeverdig og mangfoldig universitetssamfunn med et sterkt sett av verdier. Vi følger prinsippene for bærekraftig utvikling. Velferden til universitetssamfunnet vårt er grunnlaget for vår suksess. Trivsel gjenspeiles i motivasjon, sømløst samarbeid og gode resultater.

Takket være våre enestående tjenester, kompakte campus og aktive studentliv, føler internasjonale studenter seg hjemme og trygge helt fra begynnelsen av oppholdet.

Inspirerende forskerkarrierer

Hele universitetssamfunnets trivsel er viktig for oss. Vi ønsker å støtte unge forskere i deres karrierer og tilby et forskningsmiljø og fellesskap som inspirerer dem til unike prestasjoner og resultater.

Den forebyggende effekten av xylitol på tannråte ble først oppdaget ved Institute of Dentistry i University of Turku . Hvert år kommer over hundre forskjellige innovasjoner og dusinvis av oppfinnelser fra forskningen utført ved universitetet. Innovasjoner fra forskning

Kreativ, smidig og nyskapende

Vi utvikler entreprenøriell holdning og aktiviteter i hele universitetet. Vi tilbyr en vekstplattform for startups og spinoffs som stammer fra toppforskning.

Bygg din fremtidige karriere med oss

University of Turku er et populært reisemål for utveksling, mastergrader og doktorgradsstudier. Vi samarbeider med over 400 universiteter over hele verden og tilbyr våre studenter et bredt utvalg av kurs og programmer undervist på engelsk.

Velkommen til studentbyen Turku

Turku Campus på University of Turku ligger nær sentrum og Aura-elven i nærheten av andre høyere utdanningsinstitusjoner, Turku Science Park-selskaper og Turku University Hospital. Campusområdet strekker seg fra Åbo katedral helt til Kupittaa jernbanestasjon.

Alle viktige tjenester for studenter, personell og besøkende finnes i nærheten av campus. Det er praktisk å komme seg rundt overalt, enten ved å gå, sykle eller med Föli bybuss.

Det felles målet for høyere utdanningsinstitusjoner i Turku og byen Turku er å være Finlands beste studentby! Et aktivt studentliv, enkel og velfungerende kollektivtransport, og rimelige boliger er Turkus store eiendeler. Hele 99 % av byens studenter ved høyere utdanningsinstitusjoner anbefaler Turku som studentby til vennene sine.

Lær mer om studentbyen Turku på Study in Turku Youtube-kanal !

Rimelige levekostnader med mange boligalternativer , fullskala offentlige og private tjenester, levende kulturliv og en rekke friluftslivsmuligheter ved det omkringliggende skjærgårdshavet garanterer at Turku tilbyr den beste livskvaliteten og er et lukrativt sted også for studenter som for dyktige fagfolk.

I henhold til det strategiske målet satt av byen, vil Turku innen 2029 være den nordlige Baltikums mest interessante by, med et sterkt fundament innen både kunst og vitenskap. Turku bygger opp unike eiendeler – kreativ produksjonsindustri, bioteknologi, logistikkekspertise – gjennom klyngebekvemmeligheter og synergier.

Velkommen til Turku, Finland!

Steder

 • Student and Admissions Services University of Turku 20014 Turun yliopisto, , Turku

 • Department of Teacher Education Seminaarinkatu 1, 26100, Rauma

Spørsmål