Keystone logo
Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Vrije University - Summer & Winter graduate programs

Velkommen til Vrije Universiteit Amsterdam sommer- og vinterskoler

Siste sjanse til å søke!

Opptak

Søknadsprosedyre

Søknadsprosessen består av to trinn:

Trinn 1: Vennligst gå til vårt elektroniske søknadsskjema.

Når du har fylt ut søknadsskjemaet, vil du bli sendt til en betalingsside. Du kan velge å fullføre betalingen for å sikre deg plass på kurset, eller du kan velge å betale på et senere tidspunkt. Dersom du ønsker å søke på flere kurs, trenger du kun å fylle ut skjemaet én gang.

Når vi har mottatt søknaden din og dermed betalingen din, vil sommerskoleteamet gjennomgå søknaden din og informere deg innen 5 virkedager om ditt opptak blir akseptert eller avslått. I tilfelle opptak blir nektet, vil du motta full refusjon.

I det elektroniske søknadsskjemaet vil du bli bedt om å oppgi følgende tre dokumenter (ikke større enn 1 MB per dokument):

 • Motivasjonsbrev . Sørg for å beskrive motivasjonen din for de spesifikke kursene du søker på: Hvorfor dette emnet? Hvordan vil kurset bidra til din fremtidige (akademiske) karriere? (250–500 ord)
  Dersom du søker på flere kurs, svar på spørsmålene for begge kursene i samme motivasjonsbrev.
 • Curriculum Vitae/Resumé
 • Transkripsjon av poster (en utskriftsskjerm av de siste karakterene dine er tilstrekkelig og må inneholde navnet ditt og navnet på universitetet ditt)

Dokumentene vil bli delt med professorene før kursstart.

Trinn 2: På våren vil du kunne søke om overnatting og sosiale programmer. Dette påmeldingsskjemaet deles med alle kursdeltakere senest 15. april. Vi deler rom og sosialt opplegg etter førstemann-til-mølla-prinsippet (jo tidligst du søker og betaler for kurset ditt, jo tidligere kan du velge overnatting og sosialt program)

 • Tidlig frist : 15. mars 2022 (23:59 CET)
 • Søknadsfrist : 1. mai 2022 (23:59 CET)

Kursbekreftelse

I midten av mai vil du bli informert om kurset er bekreftet å gå. I det uheldige tilfellet ditt kurs blir kansellert, vil du kunne flytte til et annet kurs (basert på tilgjengelighet) eller be om refusjon.

Inntakskrav

Kursene undervises på bachelor-, videregående bachelor- eller masternivå, og passer for studenter så vel som for PhD-ansatte og fagpersoner. Noen emner tilbys både på bachelor- og masternivå. Mens du sender inn søknaden din kan du velge nivå.

Følgende opptakskrav er satt:

 • Bachelor: minst oppmeldt i 1. år på bachelorstudier
 • Videregående bachelor: minimum innskrevet i 2. år av bachelorstudier
 • Master: minst påmeldt i siste år av bachelorstudier - fagfolk må ha et bachelordiplom

Enkeltkurs kan ha egne opptakskrav, sjekk kurssiden under kursoversikt.

Engelsk språkkrav

Det er ikke nødvendig å gi oss bevis på engelsk. Vi forventer at engelsken din er tilstrekkelig til å forstå klasser og kurslitteratur. Dette betyr at du bør ha minst et B2-nivå i engelsk, som utviklet innenfor Common European Framework of References for Languages (CEFR). Dette kan sammenlignes med en TOEFL-internetttest med en poengsum på 92 eller en IELTS-score på 6,5.

Stipend og finansiering

Akademisk fortreffelighetsstipend

Søknader til Academic Excellence Scholarship er åpne til 1. april (23:59 CET).

Du kan søke via søknadsskjemaet for stipend.

For din stipendsøknad ber vi om følgende:

1. Curriculum Vitae/Resumé (CV) som angir din utdanningsbakgrunn;

2 . En fersk utskrift av poster (en utskriftsskjerm er tilstrekkelig) viser at du har et karaktersnitt på minst 85 %. For eksempel, hvis høyest mulig karakter er 10, må du ha et gjennomsnitt på minst 8,5. Vi vil ta hensyn til forskjellene i karakterkulturer. En kopi av vitnemålet ditt (Bachelor, Master, Ph.D.) er også tilstrekkelig dersom du har dette.

3. Profesjonelt referansebrev som inkluderer:

 • Hans/henne/deres erfaring med å jobbe med deg (enten i en akademisk, profesjonell eller frivillig setting)
 • Hans/henne/deres motivasjon for å anbefale deg til stipendet
 • Fullfør kontaktinformasjon

Når du fyller ut stipendskjemaet vil vi stille følgende spørsmål:

 1. Hvorfor er du interessert i å bli med på VU Amsterdam Summer School?
 2. Hva er din motivasjon for å velge dette kurset?
 3. Hvordan vil du bruke informasjonen du lærer for å ha en positiv innvirkning i fremtiden for både deg selv og samfunnet ditt?
 4. Hvorfor fortjener du dette stipendet?

Academic Excellence-stipendet dekker undervisningen for ett kurs og overnatting i et av våre overnattingsalternativer (hvis nødvendig) + en sosial aktivitet. Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å velge mer enn ett kurs for stipendet. Hvis du er interessert i et ekstra kurs i en annen økt, vennligst søk på dette kurset via vårt vanlige registreringsskjema.

Søknadsprosedyre

 • Vennligst fyll ut søknadsskjemaet for stipend.
 • Vær oppmerksom på at det kun er mulig å velge ett kurs.

Fotografstipend

Elsker du å fange øyeblikk, mennesker og omgivelser på smarttelefonen/kameraet? Har du gode redigeringsevner og lidenskap for sosiale medier? Bli vår sommerskolefotograf!

Hva tilbyr vi:

 • € 500 rabatt på studieavgift
 • Alle sosiale aktiviteter gratis (men må ta bilder)

Hva forventer vi av deg:

 • Bilder av tiden din på VU Amsterdam Summer School (bilder av medstudenter, Amsterdam, ekskursjoner og sosialt program)
 • Opprette innhold/historieovertakelse på VU Amsterdam Instagram-kontoen
 • Deltakelse i det sosiale programmet (gratis)
 • Deltar på fotografens oppstartsmøte

Søknadsprosedyre

Send oss gjerne en kort video der du introduserer deg selv (ca. 30 sekunder -1 minutt) og noen eksempler på fotoarbeidet ditt. Det er viktig å bruke egen smarttelefon eller kamera. Søknadsfrist er 15. mai 2021.

Visumkrav

Noen studenter kan kreve et innreisevisum (eller Schengen-visum) til Nederland, avhengig av nasjonalitet. Sørg for å sjekke om dette er situasjonen for deg via den nederlandske regjeringen.

Hvis du trenger innreisevisum, bør du søke ved å levere inn et visumsøknadsskjema til den nederlandske ambassaden eller konsulatet i landet ditt. Finn en liste over nederlandske ambassader. Når søknaden din til VU Amsterdam Summer School er bekreftet vil du motta en bekreftelse som du kan bruke til å be om visum. Du må ordne visumet selv.

Hvis du ikke er pålagt å søke om innreisevisum, står du fritt til å reise inn og bli i Nederland i 90 dager.

Vi gir alltid 100 % refusjon i tilfelle visumet ditt blir avvist. Vi krever en kopi av avvisningsbrevet utstedt av din lokale ambassade. Vær oppmerksom på at det er ditt eget ansvar å avtale visum i tide. Spør din lokale ambassade om det er mulig å ferdigstille søknaden din før kursstart. Når tidsbegrensninger er årsaken til ikke å få visum, følger vi de vanlige avbestillingsreglene.

Vi refunderer ikke reisekostnader og slikt. Vi anbefaler derfor sterkt å holde på med å bestille reisearrangementene dine til visumet ditt er godkjent.

Studentuttalelser

Steder

 • Amsterdam

  De Boelelaan 1105, 1081, Amsterdam

 • Amsterdam

  De Boelelaan 1105, 1081, Amsterdam

Spørsmål