Keystone logo

70 Matvitenskap -grader funnet

Søk etter emne eller sted
Filtre
Filtre
  • Helsefag
  • Ernæringsfag
  • Matvitenskap
Sorter etter

    32
    13
    8
    4
    3

  • 126
      70
      • 26
      • 25
      26
      10
      3
  • Mer i Helsefag
  • Mental helse265
  • Helsefag110
  • Alternativ medisin53
  • Medisin60
  • Global helsepleie54

  • Nord-Amerika38
  • Europa19
  • Oceania11
  • Asia2

    34
    3

    36
    21

    64
    3
    2
    1
    1

    42
    26
    1

70 Matvitenskap -grader funnet

Akademisk kurs Programmer i Helsefag Ernæringsfag Matvitenskap

Hva er matvitenskap?
Matvitenskap studerer mat og hvordan den forholder seg til miljø, samfunn og økonomi. Det inkluderer studiet av matproduksjon, prosessering, sikkerhet og ernæring. Matvitenskap omfatter også studiet av matbåren sykdom og forurensning.

Hva kan jeg gjøre med en grad i matvitenskap?
En grad i matvitenskap kan føre til en karriere i næringsmiddelindustrien, og jobber innen områder som matproduksjon, prosessering, sikkerhet og ernæring. Nyutdannede i matvitenskap kan også jobbe innen matbåren sykdom og forurensningsforskning. Det er muligheter for de med bakgrunn fra matvitenskap å jobbe i offentlige etater eller private virksomheter som er involvert i reguleringen av næringsmiddelindustrien. Matvitenskapsutdannede kan forfølge karrierer i akademia, undervise og drive forskning ved universiteter og høyskoler.

Hvorfor studere matvitenskap?
Matvitenskap er viktig av flere grunner. Det hjelper oss å forstå hvordan mat påvirker helsen vår og miljøet, noe som kan bidra til å forbedre matproduksjon og prosesseringsmetoder, og sikre at maten vi spiser er trygg og næringsrik. Ved å studere matvitenskap kan vi også lære mer om hvordan vi kan forebygge og kontrollere matbåren sykdom. Til slutt hjelper matvitenskap oss å forstå de komplekse økonomiske og sosiale faktorene som påvirker matproduksjon og forbruk.

Matvitenskapelige grader
Matvitenskapelige grader tilbys på lavere og høyere nivå. Undergraduate programmer varer vanligvis i fire år og dekker emner som matkjemi, mikrobiologi og ernæring. Graduate-programmer varer vanligvis i to år og inkluderer kurs i avanserte matvitenskapelige emner som omfatter matfysikk og ingeniørfag.