OTOXO Productions

Introduksjon

Om oss

OTOXO Productions er et prisbelønt dokumentarproduksjonsfirma, grunnlagt i 2008 og basert i Barcelona. Vi lager filmer om de menneskelige ansikter og uhørte stemmer etter store sosiale problemer, og de banebrytende og innovative menneskene som skaper samfunnsendring. Gjennom vårt arbeid vil vi utfordre sosial urettferdighet og støtte mennesker og grupper som kjemper for en mer inkluderende, progressiv og håpfull verden.

OTOXOs dokumentarfilmer har kjennetegnet regelmessig over tv og media både i Spania og internasjonalt, på kanaler og plattformer som The Guardian, GuideDoc, TV3 og BTV, og BCN Mes. Filmen har også tatt opp priser på festivaler over hele verden, fra Beirut til Toronto, Sarajevo til Mumbai, Los Angeles til Loch Ness.

OTOXO Productions kjører også "The In Industry Program", som gir utvalgte deltakere muligheten til å ta sine første faglige skritt i audiovisualsindustrien ved å samordne dokumentarfilmer og dokumentar shorts til tv og online media i samarbeid med BTV og BCN Mes.

John

Regissør

John har laget dokumentarer siden 2006, og mens OTOXO alltid har vært hovedfokuset hans, har han samarbeidet med slike som REC Audiovisuals, Noon Films og Andrés Bartos Amory. Hans arbeid har blitt anerkjent på filmfestivaler over hele verden, inkludert den internasjonale festivalen i Sarajevo, KASHISH Mumbai internasjonale filmfestival, Nevada kvinnefilmfestival, Portobello filmfestival, Loch Ness filmfestival og GREC-festivalen i Barcelona.

I tillegg til suksessen som regissør og manusforfatter, er han også foreleser om dokumentarskaping, spesielt i arbeidet med nye filmskapere. I tillegg til å være direktør for INto INdustry-programmet, har han jobbet med King's College London og Sheffield Doc / Fest. Han er også en vanlig paneldeltaker på News og aktualitetsprogrammet 'Our Finest Hour' på El Punt Avui TV.

John er opprinnelig fra Skottland, men har bodd i Barcelona siden 2007. Han har en doktorgrad i sosial forskning fra University of Aberdeen og han ble involvert i dokumentarer gjennom en profesjonell bakgrunn innen journalistikk, sosial forskning og arbeid for Scottish Commission for Racial Likestilling.

Tom

Regissør

Tom har jobbet med dokumentarer siden 2007. I tillegg til arbeidet med OTOXO har han også filmet for National Geographic, Padi Productions og TV3. Filmene hans har blitt vist over hele verden på festivaler som Ottowa International Shorts Festival, Ourense International Film Festival, Wiper New York Film Festival, The Riga International Tourism Film Festival, Riga, Barcelona International Environmental Film Festival og Ozark Filmfest.

I tillegg til anerkjennelsen han har mottatt for sin regi og kameraarbeid, er han også foreleser i begge emner, hovedsakelig med fokus på filmatisk estetikk i sosiale dokumentarer og utvikling av regissør/karakterforhold. Han er direktør og medgründer av INto INdustry-programmet og har også presentert ved Sheffield Doc/Fest og Aarhaus University i Danmark.

Tom er opprinnelig fra England, men har vært her i Catalunya siden 2005. Studiet ved University of Nottingham og ELISAVA, National Escola Superior de Disseny, hvor han spesialiserte seg på Art Direction og The Moving Image.

Steder

  • Otoxo Productions Centre Cívic Convent de Sant Agustí Carrer del Comerç, 36, 08003, Barcelona

Spørsmål