Qassim University

Introduksjon

Det er en av de administrative regionene i Saudi-Arabia, og hovedkvarteret er byen Buraidah. Qassim er kjent for overflod av grunnvann, og det gir kongeriket Saudi-Arabia de beste typene dadler og grønnsaker. De viktigste byene i regionen er: Buraidah, største by, Onaizah, Maznib, Bukeiriyah, Badayea, Almaznib, Alkhabra, Riyadh Alkhabra, Alasyah, Oklat Alsukoor, Dhariah, Oyoon Aljawa og andre.

Det er bemerkelsesverdig at dikterne: Antara Ibn Shaddad, Zuhair Ibn Abi Salma, og sønnen Kaab ibn Zuhair, er de mest fremtredende personene som bodde i regionen, blant dem Kaab ibn Zuhair som roste profeten (PBUH).

Qassim ligger i sentrum av kongeriket på Najd-platået, som inkluderer regionene Riyadh og Hail. Dette gjør at den har en fremtredende posisjon når det gjelder handel, jordbruk og befolkning.

Qassim er et navn nevnt i de historiske kildene, som det fremgår av Lisan al-Arab at Al-Qasimah er et vanlig land rikt på trær, og Al-Qasimah er et fruktbart land for haloxlon persicum, Calligonum og Acacia ehrenbergiana.

Qassim hadde historisk vært veikrysset for handel og pilegrimsferd, som blomstret under tidene Umayyad og Abbasid, spesielt rutene Basra, Kufa og Bagdad; den beholder fortsatt ruinene av og landemerkene til disse rutene og deres stasjoner.

Handel, jordbruk, beiting og industri er blant hovedarbeidene til befolkningen i Qassim-regionen, som bor i mer enn fire hundre byer, landsbyer og bosettinger. Handel er hovedsakelig landbruksprodukter som korn, dadler, grønnsaker og så videre, på grunn av tilgjengeligheten av overflate- og grunnvann, og husdyr som kameler, kyr og sauer, i tillegg til klær og annen luksus. Qassim klima er klimaet i Sentral-Arabia; det er kaldt om vinteren, regn og varmt om sommeren.

Steder

  • المليداء, , Buraydah

Spørsmål