Ecole des Ingénieurs de la Ville de Paris

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

EIVP, en skole for dyktighet

EIVP er en del av Conférence des Grandes Ecoles, et nettverk som representerer forretnings- og ingeniørskoler som trener sine studenter mot dyktighet. Gjennom en uavhengig etablert læreplan har de som mål å tilby utdanning i nært samarbeid med næringslivet og åpne på internasjonalt nivå. Ingeniørskolene leverer statlige anerkjente vitnemål akkreditert av Commission des Titres d'Ingénieur - et uavhengig organ som vurderer institusjoner for høyere utdanning innen ingeniørfag. Etter to år med forberedende klasser, kan studentene gå inn i EIVP etter bestått konkurrerende eksamener.

workplace, team, business meeting

utdanning

EIVP ligger i hjertet av Paris siden 1959, og er den eneste institusjonen i Frankrike som leverer et ingeniørdiplom i det etterspurte domenet Urban Engineering - en grad chartret av CTI (Commission des Titres d'Ingénieurs).

Gjennom en læreplan som tar for seg ulike tekniske felt, tilbyr EIVP en bred utdanning innenfor sin spesialitet.

Innledende opplæring

Flere vitnemål kan skaffes ved EIVP gjennom opplæringsprogrammer:

 • Mastergrad i byteknologi
 • Dobbeltdiplom Ingeniør / arkitekt
 • Diplom i arkitektur gjennom EPSAA
 • Profesjonell bachelorgrad ACPAE

Studentene kan velge å spesialisere seg i løpet av studiene:

 • Med utvekslingsperioder i partnerskoler
 • Gjennom dobbeltgrader (med partnerskoler i Frankrike eller i utlandet)

Kontinuerlig utdanning

Fagpersoner som er villige til å tilegne seg flere kvalifikasjoner eller et nytt vitnemål, kan også delta på kurs.

 • Profesjonell bachelorgrad ACPAE
 • Vitnemålet DAUCEQ
 • Spesialiserte mastergrader:
  • Integrerte bysystemer
  • URBANTIC
  • URBEAUSEP
 • VAE (Validation of Prior Experience)

En skole med internasjonal erfaring

EIVP understreker stadig viktigheten av å ha en internasjonal erfaring og har utviklet en konsistent internasjonal strategi. EIVP er blant andre programmer involvert i Erasmus + og BRAFITEC, i tillegg til å være medlem av n + i-nettverket. Noen studentforeninger ved EIVP utfører også oppdrag i utlandet.

Partnerskap med utenlandske institusjoner gir studentene muligheten til å tilbringe et semester i utlandet ved universitetet og landet de velger, eller til og med tilegne seg en dobbeltgrad. Mange studenter velger også å gjennomføre praksisplasser i utlandet.

Et årlig forum i oktober og et årlig internasjonalt forretningsarrangement i desember gjør at selskaper kan delta fullt ut i EIVPs internasjonale strategi, og gjøre dem i stand til å nettverk og finne fremtidige talenter å ansette, mens et internasjonalt seminar tilbyr de internasjonale studentene fra EIVP en global innsikt i gjeldende bytekniske trender.

Forskning

EIVP arbeider for å trene ingeniører som vil oppfinne byer på nytt, og samarbeider med andre organisasjoner for å utføre anvendt forskning angående tekniske og miljømessige aspekter ved byplanlegging og vedlikehold. Dette kan være internasjonale prosjekter eller i samarbeid med den franske regjeringen, med by- og serviceselskaper, universiteter eller lokale myndigheter.

EIVP er vert for et forskerteam sammensatt av forelesere, forskere, doktorgradsstudenter og forskningsingeniører hvis forskningsemner dreier seg om tre hovedfelt:

 • Urban robusthet
 • Byenergi og urbant klima
 • Byutvikling og offentlig rom

Studenter som er interessert i innovasjon og forskning kan delta i løpet av 2. eller 3. års internship, eller de kan utføre en bedrifts sponset doktorgrad. En mastergrad i forskning er tilgjengelig for 3.årsstudenter i samarbeid med Marne-la-Vallée.

EIVP er medlem av COMUE Université Paris Est og ADVANCITY, og en partner av Ecole Ponts Paris Tech.

people, girls, women

Karriere

Bedriftsrelasjoner

Gjennom en rekke arrangementer, året rundt, for eksempel Summer University eller Business Forum, blir bedrifter involvert i byteknologi invitert til å delta i livet til EIVP og studentene.

Studie- og nettstedsbesøk i løpet av studiene gjør at studentene kan møte fagpersoner, så vel som under forelesninger på skolen. De fremtidige ingeniørene tilegner seg yrkeserfaring gjennom praksisplasser fra det første året, i Frankrike eller i utlandet.

Takket være alumninettverket har studentene en direkte tilknytning til utdannet ingeniører og får råd fra fagfolk.

Etter endt utdanning

En byingeniør tar for seg alle domenene relatert til forestilling, bygging og styring av byer, med konstant oppmerksomhet på bærekraftig utvikling.

En av spesifikasjonene til en EIVP-ingeniør er hans eller hennes evne til å forstå prosjekter på globalt nivå, mens han fremdeles kan bruke sine evner som ingeniør.

Mange nyutdannede bestemmer seg for å jobbe i utlandet for lokale eller franske selskaper som er etablert i utlandet. Deres kunnskap som er tilegnet ved EIVP gjør det mulig for dem å implementere ingeniørprosjekter over hele verden.

3 primærsektorer ansetter ingeniører med grader fra EIVP:

 • Byggefirmaer
 • Konsulentfirmaer innen ingeniør- og byplanlegging
 • Lokale myndigheter og tilknyttede virksomheter

Steder

Île-de-France

Address
Rue Rebeval,80
75019 Île-de-France, Frankrike

Keystone-stipend

Se hvilke muligheter du kan få med et stipend fra oss