UCD Clinton Institute for American Studies

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

I mai 2001, regjeringen i Irland anbefalt at et institutt for amerikanske studier bør etableres i Irland. Det er også bestemt at det skal være navn for den 42. presidenten i United State, president William Jefferson Clinton, i anerkjennelse av hans rolle både personlig, så vel som de av myndighetene i USA, Kongressen og folk, i den irske fredsprosessen.

University College Dublin vellykket anbud for prosjektet og Clinton Institutt for American Studies ble formelt etablert ved UCD. Suksessen av anbudet skyldte mye til entusiastiske støtte og fantasi av professor Maurice Brich av School of History og Archivese og Dr. Ron Callan av School of English, drama og filmvitenskap. Professor Bric var den første fungerende direktør for Institute og spilte en nøkkelrolle i å legge grunnlaget, som for eksempel innføring av Instituttets masterstudium i amerikanske studier.

I 2004 ble professor Liam Kennedy ansatt som direktør med ansvar for instituttets undervisnings-, forsknings- og oppsøkende programmer. Han ble overvåket ekspansjon og spredning av kjerneprogrammer og internasjonalisering av vår undervisning og forskning. Dette har inkludert etablering av en internasjonal sommerskole, for MA programmer - i Media og internasjonal konflikt og i amerikansk politikk og utenrikspolitikk - og av et PhD-program i amerikanske studier.

President Clinton har varmt støttet opprettelsen av instituttet, betaler flere besøk og adressering studenter i minneverdige forelesninger.

Mission

Gjennom forskning, undervisning og offentlig engasjement UCD Clinton Institute fremmer avanserte studier av USA og dets globale relasjoner.

Denne skolen tilbyr programmer i:
  • Engelsk

Se MA » Se PhD »

Programmer

Denne skolen tilbyr også:

Kontakt
Besøksadresse
Belfield House
University College Dublin
Belfield, Dublin 4,

Dublin, County Dublin, IE