Les den offisielle beskrivelsen

Palazzo Spinelli Non Profit Association Ble grunnlagt i 1998. Palazzo Spinelli har som mål å bevare verdens kulturarv ved å fremme, organisere og forvalte initiativer for studier, bevaring, restaurering, forfremmelse og utførelse av kulturell og kunstnerisk arv.

Palazzo Spinelli opererer i over tretti forskjellige land, organiserer treningsprogrammer og oppfriskningskurser for personer som arbeider innen kulturarv, bevaring, restaurering, kultur og miljøturisme og også arrangement organisering. Foreningen utfører også prosjekter i samarbeid med offentlige myndigheter og private selskaper som Europakommisjonen, UNESCO og det italienske utenriksdepartementet. Vårt arbeid med departementet utføres innenfor rammen av samarbeidsavtaler innen naturvitenskap, teknologi og kultur, som er underlagt over 40 regjeringer over hele verden.

Palazzo Spinelli har over 15 års erfaring i feltet med mer enn 300 masterkurs gjennomført og over 1700 kandidater, noe som gjør det til et referansepunkt både i Italia og i utlandet. Foreningen tilbyr også praktisk trening, planlegging, drift og reaksjon på arbeidsmarkedet, har hele tiden vært i forkant med restaurering og bevaring i sektoren.

Vår misjon

"Å bidra til utdanning og bevisst bruk av menneskehetens kunstneriske og kulturelle arv ved å utvikle styringsformer som skal øke følelsen av tilhørighet, interesse, respekt og bevissthet om ens egen og andres kulturer".

Akkreditering

Palazzo Spinelli er en akkreditert institusjon av den toskanske regionalmyndigheten (Regione Toscana - dekret nr. 1722 av 25. mars 2003) og siden etableringen har den holdt kurs anerkjent av departementet for offentlig opplæring og velferd (under lov nr. 845 av 21/12/1978). Siden 2010 har det også vært medlem av ELIA (European League of Institutes of the Arts), og er leder i League's Conservation and Restoration-delen.

Kvalitetssystemet

Instituttet har en kvalitetspolitikk, som er sertifisert av ISO 9001: 2008-standarder. Vårt mål er å kontinuerlig forbedre instituttets prosesser og prosedyrer, oppmuntre til endringer i strukturen og fremme kontinuerlig kulturutveksling med samfunnet vårt.

Palazzo Spinelli fremmer ideen om at undervisning ikke bare har innflytelse på studentens menneskelige, sivile og kulturelle samvittighet, men tjener også til å overføre essensiell omfattende kunnskap og faglig bevissthet, samt gi ferdigheter til å gjenkjenne og tilpasse seg vår Endrer samfunn og næringsliv.

Palazzo Spinelli har følgende mål:

 • Opprett opplæringsinitiativer basert på en reell analyse av yrkes- og undervisningskrav
 • Organiser aktiviteter som garanterer optimale forhold for levering av tjenester for å sikre effektiv læring
 • Fremme og utvikle de relative menneskelige ressursene til å jobbe med opprettelse og realisering av opplæringsaktiviteter
 • Fremme samarbeid med nasjonale og internasjonale offentlige myndigheter og private selskaper for å lette ubegrenset sirkulasjon av utdannede fagfolk
 • Test innovative læringsmetoder knyttet til kompetanse, ledelsesmessige og profesjonelle aktiviteter

For å oppnå disse målene organiserer Palazzo Spinelli kulturelle og vitenskapelige hendelser i Italia og utlandet, samarbeider med offentlige myndigheter og private selskaper. Initiativene er alle rettet mot å spre kunnskap om kunstnerisk, vitenskapelig og kulturell kunnskap, samt tilrettelegging for forskning, bevaring og utførelse av kulturell og kunstnerisk arv.

Medlemskap

Siden etableringen har instituttet blitt med i flere nasjonale og internasjonale nettverk, samt partnerskap hvis spesifikke mål er bevaring av kulturarven og en økonomisk verden.

Spesielt de siste årene har instituttets prioriteringer blitt inngått i den bredere europeiske prosessen med kulturutvikling, som har til formål å gjøre en stor innsats for å etterlate krisen og skape forhold for en økonomisk og høyere sysselsettingsrate.

Europa 2020-strategien er en vekstplan som er unik, ned til til mer effektive investeringer i utdanning, forskning og innovasjon. Takket være det avgjørende valget for en økonomi rettet mot vern av miljø og bærekraft, har strategien som mål å skape flere arbeidsplasser og redusere arbeidsledigheten.

For tiden følger instituttet følgende organisasjoner:

 • ELIA (European League of Institutes of Arts), Amsterdam
 • Europa Nostra, Olanda
 • Anna Lindh Foundation, Egitto
 • FAI (Fondo Ambiente Italiano), Italia
 • FME (Fondation au Mérite Européen), Luxembourg
 • ICFAD (International Council Fine Arts Deans), USA
 • SEMA (Societe d'Encouragement aux Métiers d'Art), Frankrike
 • Città Uendelig, Italia
 • Associazione Partners Palazzo Strozzi (honorærmedlem), Firenze

Palazzo Spinelli er medlem av styret av ELIA (European League of Institutes of Arts), basert i Amsterdam, og spiller en ledende rolle blant medlemsinstitusjonene som arbeider med bevaring og restaurering.

ELIA, er det største nettverket av institusjoner for fin og anvendt kunst i Europa, og har over 400 medlemmer som tiltrekker seg over 350 000 studenter.

Programmer gitt i:
 • Engelsk
 • Italiensk

Denne skolen tilbyr også:

Kurs

Palazzo Spinelli Group

Mastergodene har som mål å trene fagfolk som er i stand til å forstå problemene og mulig bærekraftig fremme av kulturarv. Samtidig kan man gjøre bruk av avansert digital ... [+]

Mastergodene har som mål å trene fagfolk som er i stand til å forstå problemene og mulig bærekraftig fremme av kulturarv. Samtidig kan man gjøre bruk av avansert digital teknologi som er aktuell for systemet og museet rettet mot realisering av kommunikasjonsprosesser og forbedring.

KONTEKST

I dagens samfunn har begrepet kulturarv vært involvert i en viktig utviklingsprosess. Den inneholder nå stadig økende fysiske og immaterielle aspekter. IKT (Informasjons- og kommunikasjonsteknologi) og utvikling av datasystemer har åpnet muligheten for at kunnskap kan overføres til en gang uforståelig for eksempel: virtuelle kunstutstillinger, 3D-rekonstruksjoner av historiske steder, databaser for kulturarv og mye mer. Til tross for dette forblir dette potensialet ofte uutviklet, og det kommer fortsatt ikke til det offentlige som det burde og kunne. ... [-]

Italia Firenze
Kontakt skolen
Italiensk
Heltid studier
1500 timer
Campus
Les mer på norsk
Palazzo Spinelli Group

Mastergodene tar sikte på å forberede kandidater som ønsker å jobbe i kulturarven. Det gir studentene en perfekt balanse mellom faglige og yrkesmessige ferdigheter med en ... [+]

Mastergodene tar sikte på å forberede kandidater som ønsker å jobbe i kulturarven. Det gir studentene en perfekt balanse mellom faglige og yrkesmessige ferdigheter med en praktisk og erfaren tilnærming.

KONTEKST

I de siste årtier har museer, kunstarbeid og kulturarv generelt aldri vekket stor interesse og hadde ingen sosial relevans til den første kunstsamlingen i det 18. århundre. Antallet publikum som har økende sensitivitet og interesse for kulturarven, har steget betydelig, på grunn av etableringen av nye museer, renovering av historiske bygninger, spredning av midlertidige utstillinger, fremveksten av nye former for kulturturisme og restaurering og Bevaring av kulturelle fasiliteter. I lys av dette fenomenet har det ikke vært fornyelse av skjemaer i finansiering og forvaltning av anlegg som er viet til å gi mer komplekse og varierte tjenester til publikum. Også, hvis Italia regnes som en modell i forhold til initiativene for bevaring og restaurering av kulturarvskunstverk, er det også et ubestridelig gap mellom Italia og mange industrialiserte land, når det gjelder markedsføring, kommunikasjon, realisering og styringsstrategier. ... [-]

Italia Firenze
Kontakt skolen
Italiensk
Heltid studier
1500 timer
Campus
Les mer på norsk
Palazzo Spinelli Group

Hovedoppgaven til denne masteren er å gi den nødvendige kunnskapen og ferdighetene til å forberede og organisere utstillinger og kunstarrangementer og til å programmere k ... [+]

Hovedoppgaven til denne masteren er å gi den nødvendige kunnskapen og ferdighetene til å forberede og organisere utstillinger og kunstarrangementer og til å programmere kulturelle arrangementer i alle trinnene fra første utkast til ledelse av tekniske organisasjonsaspekter som koordinering av Menneskelige ressurser og samarbeidspartnere.

KONTEKST

Forvaltningen av kunst- og kulturarrangementer er et raskt voksende felt innen tjenestesektoren, ikke bare for rekreasjonskvaliteter, men også for kommunikasjonskraft og for forholdet til kulturarvspartnere. For å skape litt mer innovative og tiltalende hendelser, forventes det å utvikle nye og avanserte ferdigheter i form av markedsførings-, kommunikasjons- og styringsstrategier, og å utdype sin kunnskap innen kunsthistorie, museumsarkitektur, museumsarkitektur og fondssammenheng.... [-]

Italia Firenze
Kontakt skolen
Italiensk
Heltid studier
1500 timer
Campus
Les mer på norsk
Palazzo Spinelli Group

Masterkurset har en dual teoretisk-praktisk tilnærming basert på spesifikke faglige roller som kreves i sektoren. Målet med kurset er å trene kultiverte og erfarne ledere ... [+]

Masterkurset har en dual teoretisk-praktisk tilnærming basert på spesifikke faglige roller som kreves i sektoren. Målet med kurset er å trene kultiverte og erfarne ledere som er i stand til å holde tritt med innovasjonen og betydelige endringer som skjer i sektoren.

KONTEKST

Arrangementstyring er et raskt voksende og svært komplekst felt innenfor tjenestesektoren, ikke bare for rekreasjonskvaliteter, men også for kommunikasjonskraft. Den store styrken i denne næringslivet er at en velorganisert begivenhet er i stand til å tilfredsstille gjester og deltakere på flere nivåer. En begivenhet er ikke bare en avledning for sine deltakere, men et verktøy som er i stand til å forene store kropper av unge rundt en bestemt hendelse, Og på sitt beste rundt en bestemt ide. Av denne grunn trenger den effektiv og seriøs styring som utnytter alle sine konkrete betydninger og alle dens mulige handlinger.... [-]

Italia Firenze
Kontakt skolen
Italiensk
Heltid studier
1500 timer
Campus
Les mer på norsk
Palazzo Spinelli Group

Målet med kurset er å gi teoretisk og praktisk kunnskap til arbeidet med utforming av ruter, utstyr, installasjoner og opplevelser for nytelse av kulturarv med særlig fok ... [+]

Målet med kurset er å gi teoretisk og praktisk kunnskap til arbeidet med utforming av ruter, utstyr, installasjoner og opplevelser for nytelse av kulturarv med særlig fokus på museområdet.

KONTEKST

Det er en prosess med "demokratisering" av kultur pågår i de fleste europeiske land, den stadig mer utbredt bruk av interaktiv teknologi og personlige enheter. Det samme behovet er tydelig for fornyelse og vedlikehold av "kulturindustrien", og har bidratt til etterspørselen etter nye trender og strategier i kulturarven. Utformingen av museumsrom i det nye kulturlandskapet krever fagfolk med myke og tverrfaglige ferdigheter, som kombinerer klassisk kultur med kunnskap om de nye verktøyene og ny teknologi som er i stand til å designe immersive erfaringer og hypermedier.... [-]

Italia Firenze
Kontakt skolen
Italiensk
Heltid studier
1500 timer
Campus
Les mer på norsk
Palazzo Spinelli Group

Kurset utsteder kvalifisering av tekniker innen restaurering av kulturarv (Collaborator Restorer) innen reparasjon av keramikk og glass. Over 60% av det treårige programm ... [+]

Emnet utsteder kvalifikasjonen til Tekniker i restaurering av kulturarv (Collaborator Restorer) I sektoren for restaurering av keramikk og glass. Over 60% av det treårige programmet er praktisk arbeid.

Italia er kjent for sin ekstraordinære kunstneriske og kulturelle arv med et nettverk av fem tusen museum og arkeologiske steder og 49 UNESCO "fremragende universelle verdi" -steder. Disse monumentene, kirker og museer tiltrekker seg turister som genererer om lag 10 milliarder euro per år. Våre arvsteder er vitnesbyrd om vestlig kultur / sivilisasjon, samt å være en ekstraordinær ressurs for landets økonomi.

Fremme av vår kulturarv har ført til store investeringer i bevaring og restaurering. Sektoren trenger derfor fagfolk som har omfattende opplæring i kunsthistorie (og humaniora), teknologisk-vitenskapelige fag og gode arbeidsferdigheter.... [-]

Italia Firenze
Kontakt skolen
Italiensk
Heltid studier
3 år
Campus
Les mer på norsk
Palazzo Spinelli Group

Kurset utsteder kvalifiseringen av Collaborator Restorer i sektoren for restaurering av fresker. Over 60% av det treårige programmet er praktisk arbeid. ... [+]

Kurset utsteder kvalifiseringen av Collaborator Restorer i sektoren for restaurering av fresker. Over 60% av det treårige programmet er praktisk arbeid.

Italia er kjent for sin ekstraordinære kunstneriske og kulturelle arv med et nettverk av fem tusen museum og arkeologiske steder og 49 UNESCO "fremragende universelle verdi" -steder. Disse monumentene, kirker og museer tiltrekker seg turister som genererer om lag 10 milliarder euro per år. Våre arvsteder er vitnesbyrd om vestlig kultur / sivilisasjon, samt å være en ekstraordinær ressurs for landets økonomi.

Fremme av vår kulturarv har ført til store investeringer i bevaring og restaurering. Sektoren trenger derfor fagfolk som har omfattende opplæring i kunsthistorie (og humaniora), teknologisk-vitenskapelige fag og gode arbeidsferdigheter.... [-]

Italia Firenze
Kontakt skolen
Italiensk
Heltid studier
3 år
Campus
Les mer på norsk
Palazzo Spinelli Group

Kurset utsteder kvalifiseringen av Collaborator Restorer i sektoren for restaurering av malerier. Over 60% av det treårige programmet er praktisk arbeid. ... [+]

Kurset utsteder kvalifiseringen av Collaborator Restorer i sektoren for restaurering av malerier. Over 60% av det treårige programmet er praktisk arbeid.

KONTEKST

Italia er kjent for sin ekstraordinære kunstneriske og kulturelle arv med et nettverk av fem tusen museum og arkeologiske steder og 49 UNESCO "fremragende universelle verdi" -steder. Disse monumentene, kirker og museer tiltrekker seg turister som genererer om lag 10 milliarder euro per år. Våre arvsteder er vitnesbyrd om vestlig kultur / sivilisasjon, samt å være en ekstraordinær ressurs for landets økonomi.

Fremme av vår kulturarv har ført til store investeringer i bevaring og restaurering. Sektoren trenger derfor fagfolk som har omfattende opplæring i kunsthistorie (og humaniora), teknologisk-vitenskapelige fag og gode arbeidsferdigheter.... [-]

Italia Firenze
Kontakt skolen
Italiensk
Heltid studier
3 år
Campus
Les mer på norsk
Palazzo Spinelli Group

Kurset utsteder kvalifiseringen av Collaborator Restorer i sektoren for restaurering av papir. Over 60% av det treårige programmet er praktisk arbeid. ... [+]

Emnet utsteder kvalifikasjonen til Collaborator Restorer I sektoren for restaurering av papir. Over 60% av det treårige programmet er praktisk arbeid.

Italia er kjent for sin ekstraordinære kunstneriske og kulturelle arv med et nettverk av fem tusen museum og arkeologiske steder og 49 UNESCO "fremragende universelle verdi" -steder. Disse monumentene, kirker og museer tiltrekker seg turister som genererer om lag 10 milliarder euro per år. Våre arvsteder er vitnesbyrd om vestlig kultur / sivilisasjon, samt å være en ekstraordinær ressurs for landets økonomi.

Fremme av vår kulturarv har ført til store investeringer i bevaring og restaurering. Sektoren trenger derfor fagfolk som har omfattende opplæring i kunsthistorie (og humaniora), teknologisk-vitenskapelige fag og gode arbeidsferdigheter.... [-]

Italia Firenze
Kontakt skolen
Italiensk
Heltid studier
3 år
Campus
Les mer på norsk
Palazzo Spinelli Group

Emnet utsteder kvalifisering av tekniker innen restaurering av kulturarv (Collaborator Restorer) innen restaurering av stein og dets derivater og mosaikk. Over 60% av det ... [+]

Emnet utsteder kvalifikasjonen til Tekniker i restaurering av kulturarv (Collaborator Restorer) I sektoren for restaurering av stein og dets derivater og mosaikk. Over 60% av det treårige programmet er praktisk arbeid.

KONTEKST

Italia er kjent for sin ekstraordinære kunstneriske og kulturelle arv med et nettverk av fem tusen museum og arkeologiske steder og 49 UNESCO "fremragende universelle verdi" -steder. Disse monumentene, kirker og museer tiltrekker seg turister som genererer om lag 10 milliarder euro per år. Våre arvsteder er vitnesbyrd om vestlig kultur / sivilisasjon, samt å være en ekstraordinær ressurs for landets økonomi.

Fremme av vår kulturarv har ført til store investeringer i bevaring og restaurering. Sektoren trenger derfor fagfolk som har omfattende opplæring i kunsthistorie (og humaniora), teknologisk-vitenskapelige fag og gode arbeidsferdigheter.... [-]

Italia Firenze
Kontakt skolen
Italiensk
Heltid studier
3 år
Campus
Les mer på norsk

Palazzo Spinelli Group