Les den offisielle beskrivelsen

SOS - School of Sustainability - basert i Bologna, Italia, er en utdannet praksis akademi av Mario Cucinella fokusert på trening nye fagfolk innen bærekraft.

SOS er åpent for nyutdannede og industripartnere for å utvikle innovative prosjekter med positiv innvirkning på samfunn, økonomi og miljø gjennom utdanning, praksis og forskning.

SOS er et kreativt laboratorium født i nært samarbeid med Mario Cucinella Architects (MCA), hvor opplæring er inspirert av de aktive prosjektene og kompetansen i en faglig praksisinnstilling.

VÅRT OPPDRAG

Gi den høyeste kvalitet praksisbasert erfaring og muligheter for neste generasjon fagfolk.

Betjene som en forbannelse for utveksling av kunnskap til byggebransjen, samfunnet og yrket.

Utvikle en kultur med ansvarlige og bærekraftige designmetoder, prosesser og praksis.

VÅR VISJON

Å designe fremtiden

 • å fremme en humanistisk tilnærming i arkitektur og urbane design samtidig som vi takler våre nåværende og fremtidige utfordringer
 • å fremme arkitekturets kulturelle, sosiale, økonomiske og miljømessige innvirkning, relevans og verdi
 • å definere prosesser for transformasjon for en bærekraftig verden og lede systemisk forandring gjennom samarbeid

Å definere fremtiden

 • av profesjonell utdanning gjennom en revolusjonerende modell for integrert utdanning / forskning / praksis
 • av praksis ved å transformere den faglige utviklingsbanen og skifte til en åpen og delt kultur
 • av yrket ved å reposisjonere arkitekter gjennom innovative og intelligente drevne strategier

Å forestille seg en fremtid hvor

 • Den intelligente investeringen i design stiller oss som globale eksperter, ledere og forvaltere av miljøet;
 • design leverer den fremragende kvaliteten som er responsiv og bærekraftig;
 • alle interessenter er involvert i oppstart av prosjektet;
 • Avgjørelser er ytelsesbaserte og verdidrevne;
 • all kommunikasjon gjennom design og byggeprosessen er klar, konsis, åpen, gjennomsiktig og tillitsfull;
 • Resultatene er innovative og visjonære.

SOS er

 • en profesjonell skole rettet mot nyutdannede å bygge erfaring i en ramme som integrerer utdanning, forskning og praksis.
 • et omfattende program som kombinerer prinsipper med en praksisbasert tilnærming til design og bruk av de mest avanserte metoder, prosesser og verktøy.
 • en opplæringsmulighet som preges av hovedfokuset på anvendelsen av bærekraftig arkitektur, fra urban til produktskala, fra utvikling til avanserte samfunn.

SOS fungerer

 • ved å omfatte globale utfordringer på lokal skala gjennom samdesign og offentlig deltakelse.
 • i krysset mellom akademiske og forskningsinstitusjoner, regjeringen, industrien, profesjonelle organisasjoner og publikum.
 • i forkant av praksisbasert bruk-inspirert forskning for byggemiljøindustrien og yrket.

SOS-transformasjoner

 • Nyutdannede og nye fagfolk i neste generasjon av ledere.

SOS tilbyr VALUE

 • SOS er basert på samarbeid, samhandling og partnering av et bredt spekter av eksperter, enkeltpersoner, grupper og organisasjoner.
 • SOS-opplevelsen gir hver og en en unik verdi.
Programmer gitt i:
 • Engelsk

Denne skolen tilbyr også:

Kurs

School of Sustainability

Målet med Foundation Course "Design for Circular Economy" er å forstå prinsippene, strategiene og analytiske teknikkene for sirkulær design som brukes på produkter og sys ... [+]

Oversikt

Målet med Foundation Course "Design for Circular Economy" er å forstå prinsippene, strategiene og analytiske teknikkene for sirkulær design som brukes på produkter og systemer som imøtekommer individers og samfunnets behov.

8 uker (2 dager / uke) tematiske seminarer og workshops

Kursmålet er å anvende en forståelse av prinsippene, strategiene og analytiske teknikkene for sirkulær design på virkelige produkter og systemer som imøtekommer individers og samfunnets behov på flere nivåer.

Et sentralt mål er å forankre evidensbasert sirkulær designtenking i designprosessen. Studentene har muligheten til å anvende denne tilnærmingen til kritisk evaluering av casestudieprosjekter og av egne forslag.... [-]

Italia Bologna
Oktober 2020
Engelsk
Heltid studier
5 uker
Campus
Les mer på norsk
School of Sustainability

Til dags dato bor 3,5 milliarder mennesker, omtrent halvparten av den globale befolkningen, i byer: denne urbane befolkningen konsentrerte seg om 2% av jordoverflaten, og ... [+]

Arkitektur som en sosial virksomhet: Regenerere det urbane miljøet ved å skape jobbmuligheterSporleder: Martina Ruini5 måneder, heltid i lagOppdrag

Målet er å utvikle konkrete prosjekter rettet mot transformasjon av byrom, ettermontering av eksisterende bygninger og gjenvinning av ubrukte.

Tema

Til dags dato bor 3,5 milliarder mennesker, omtrent halvparten av den globale befolkningen, i byer: denne urbane befolkningen konsentrerte seg om 2% av jordoverflaten, og slipper ut i atmosfæren 70% av de globale CO2-utslippene og forårsaker en enorm innvirkning på miljøet. I følge demografiske framskrivinger fra FN vil innen 2030 øke verdensbefolkningen med 1,5 milliarder, eller omtrent 100 millioner flere mennesker per år. Dette innebærer en enorm utvidelse, hovedsakelig i bysentre. Basert på disse dataene, står byer overfor en periode med stor sosial, økonomisk og miljømessig transformasjon, som er gjenstand for kurset. Den økonomiske krisen og produksjonskrisen, miljøutfordringene, ny migrasjon og sosial integrasjon, gjenoppretting av forlatte bygninger for å bekjempe ytterligere landforbruk, krever alt en ny tilnærming, som skal overveies og deles blant innbyggerne i stedet for å pålegges ovenfra.... [-]

Italia Bologna
Oktober 2020
Engelsk
Heltid studier
5 måneder
Campus
Les mer på norsk
School of Sustainability

Kurset Common Ground introduserer studentene til kultur for bærekraft gjennom dialog med forskjellige personligheter, men som deler en visjon om fremtiden. Common Ground ... [+]

Oversikt

Kurset Common Ground introduserer studentene til kultur for bærekraft gjennom dialog med forskjellige personligheter, men som deler en visjon om fremtiden.

4 uker (2 dager / uke)

Common Ground analyserer sentrale spørsmål og utfordringer som ligger foran oss, og gir kunnskap og verktøy som er nødvendige for å utforme en anstendig og rettferdig fremtid for alle.

Common Ground fremmer veksten av en gruppe reklamer som er engasjert i jakten på passende løsninger i harmoni med miljøet og den kulturelle konteksten.

Common Ground inkluderer nøkkelord for å bygge et "felles ordforråd" for de viktigste temaene for bærekraft, miljøutfordringene vi står overfor i de kommende tiårene samt menneskers nye behov. Kurset er involvert i å utvikle 'betydningen' av nøkkelord gjennom tilegnelse av ny kunnskap. Videre er et spesielt fokus viet til å analysere og diskutere arbeidsdelen som allerede er utviklet i de forrige utgavene som et springbrett for å identifisere emnene for emnet. Studentene er med på å behandle data samlet for å identifisere hovedtemaer og utfordringer.... [-]

Italia Bologna
Oktober 2020
Engelsk
Heltid studier
4 uker
Campus
Les mer på norsk
School of Sustainability

Målet er å trene designere som er i stand til å levere bærekraftige løsninger med den største positive innvirkningen på miljøet, samfunnet og økonomien, på en rekke felt ... [+]

Oversikt

5 måneder, heltid i lag

Oppdrag

Målet er å trene designere som er i stand til å levere bærekraftige løsninger med den største positive innvirkningen på miljøet, samfunnet og økonomien, på en rekke felt og på forskjellige skalaer, og la selskaper og fagpersoner arbeide sammen for å definere en nytt sett med mål som letter overgangen av design til en ny etisk dimensjon der utfordringene knyttet til virkningene av en voksende verdensbefolkning på økosfæren, blir taklet på en systemisk måte. For å oppnå disse ambisiøse målene, vil promotering og utvikling av innovative materialer, prosesser og produkter som kan fremme en sirkulær økonomi være sentralt.

Tema... [-]
Italia Bologna
Oktober 2020
Engelsk
Heltid studier
5 måneder
Campus
Les mer på norsk
School of Sustainability

Kurset er definert av både som en utredning og intens studie av globale ”ledende praksis” i byggenæringen i vid forstand. Målet er å gi evner og potensial for designperso ... [+]

Oversikt

Kurset er definert av både som en utredning og intens studie av globale ”ledende praksis” i byggenæringen i vid forstand.

4 uker (2 dager / uke)

Kurset er definert av både som en utredning og intens studie av globale ”ledende praksis” i byggenæringen i vid forstand.

Målet er å gi evner og potensial for designpersoner og spesifikt SOS-studenter “å lede” i det profesjonelle, i praksis og i prosjekter.

Kurset dekker tre hovedområder som gir tilnærminger, prosesser, strategier og strukturer for prosjekter i de fire sporene.

Intelligent investering i yrket

Innholdet fokuserer på rollen som fagpersoner i prosjekter innen design, planlegging og utvikling på store skalaer.... [-]

Italia Bologna
Oktober 2020
Engelsk
Heltid studier
4 uker
Campus
Les mer på norsk
School of Sustainability

Kursmålet er å anvende en forståelse av prinsipper, strategier og analytiske teknikker for miljødesign til reelle designproblemer på både by- og individuell bygningsskala ... [+]

Oversikt

Målet med kurset Miljødesign er å forstå prinsippene, strategiene og analytiske teknikkene for miljødesign til reelle designproblemer og montere by- og individuelle bygningsskalaer.

8 uker (2 dager / uke) tematiske seminarer og workshops

Kursmålet er å anvende en forståelse av prinsipper, strategier og analytiske teknikker for miljødesign til reelle designproblemer på både by- og individuell bygningsskala.

Et sentralt mål er å forankre evidensbasert miljødesigntankegang i designprosessen. Studentene har muligheten til å anvende denne tilnærmingen til kritisk evaluering av casestudieprosjekter og av egne forslag.

Den endelige designøvelsen bidrar til fokus på nåværende prosjekter utviklet av Consortium Members.... [-]

Italia Bologna
Oktober 2020
Engelsk
Heltid studier
8 uker
Campus
Les mer på norsk
School of Sustainability

En av utfordringene i dag er å omdefinere forholdet mellom arkitektur og prosjektering som ikke bare teknologisk, men genetisk. Bygningseiere, designere og byggherrer bli ... [+]

Post Carbon Architecture: utforming av neste generasjons bygningerSporleder: Andrea Rossi5 måneder, heltid i lagOppdrag

Målet er å designe bygninger med lavteknologi (når det gjelder det fysiske anlegget) og å jobbe med formen og materialene som nye agenter for ytelse.

Tema

Eiendoms- og byggesektoren står for 50% av de globale CO2-utslippene. Vekstprognosene indikerer at de byggede områdene de neste 20 årene vil øke med 50%, noe som vil få betydelig innvirkning på løsningen av miljøkrisen. Til tross for den store oppmerksomheten fra internasjonale politikere (Partskonferansen, Europakartplan 2050, Arkitektur 2030) mot avkolisisering av samfunnet, har hittil byggepersonell og byggebransjen manglet kunnskap og ferdigheter som trengs for å utvikle bygninger med null innvirkning .... [-]

Italia Bologna
Oktober 2020
Engelsk
Heltid studier
5 måneder
Campus
Les mer på norsk
School of Sustainability

Nå er en viktig tid for det internasjonale samfunnet, med utløpet av tusenårsmålene, som har tillatt oss å forbedre levekårene for de mest sårbare delene av befolkningen ... [+]

Retten til (kvalitet) tilfluktsrom: Opprettholde menneskelig utvikling og bygge motstandskraftSporledere: Alessio Batistella, Irene Giglio5 måneder, heltid i lagOppdrag

Målet er å forberede designere som er i stand til å analysere intervensjonsstedet, identifisere territoriets potensialer og dermed bestemme strategiene som vil øke motstandskraften i lokalsamfunnene, og bidra til å redusere deres sårbarhet for fremtidige miljømessige, økonomiske og sosiale endringer.

Tema

Nå er det en viktig tid for det internasjonale samfunnet med utløpet av tusenårsmålene for utviklingen, som har gjort det mulig for oss å forbedre levekårene til de mest sårbare segmentene av befolkningene på planeten i henhold til prinsippene om verdighet, likestilling og rettferdighet. Til tross for store anstrengelser for å redusere ekstrem fattigdom og fremme utdanning og helse ble det ikke oppnådd noen av hovedmålene, for eksempel bevaring av naturressurser, kontroll av CO2-utslipp og tilgang til viktige tjenester.... [-]

Italia Bologna
Oktober 2020
Engelsk
Heltid studier
5 måneder
Campus
Les mer på norsk

Founder Mario Cucinella interviewed on SOS#5

Presentation of the Program at the Universita' Statale di Milano

Final Presentation of SOS#4 at the Biennale di Venezia

Pollution 2018: an Installation by SOS students for the city of Bologna

SmarTown: an installation by SOS students for the FuoriSalone at the Milan Design Week

Address
Via Francesco Flora,6
40129 Bologna, Emilia-Romagna, Italia