Les den offisielle beskrivelsen

Universitetet i Pisa er en offentlig institusjon med tjue avdelinger , med høyt forsknings sentre innen jordbruk, astrofysikk, datavitenskap, ingeniørfag, medisin og veterinærmedisin. Videre har universitetet nære relasjoner med forskningsinstituttets pisaninstitusjoner , med mange kulturinstitusjoner av nasjonal og internasjonal betydning, og med industri, særlig informasjonsteknologi , som gikk gjennom en fase med rask ekspansjon i Pisa under nitten seksti og syttitallet.

Universitetet i Pisa ble opprettet offisielt i 1343 , selv om en rekke lærde hevder at opprinnelsen dateres tilbake til det 11. århundre.

Det tidligste beviset på en Pisan "Studium" dateres til 1338 da den anerkjente juristen Ranieri Arsendi overførte til Pisa fra Bologna. Han ble sammen med Bartolo Da Sassoferrato , lektor i sivilrett, betalt av kommunen for å undervise i offentlige leksjoner.

Den pavelige tyren ' In supremae dignitatis ', gitt av pave Clement VI den 3. september 1343, anerkjente "Studium" av Pisa som en " Studium Generale "; en institusjon for videreutdanning grunnlagt eller bekreftet av en universell myndighet, paveskirken eller imperiet. Pisa var et av de første europeiske universitetene som kunne skryte av denne pavelige attesten, som garanterte den universelle, juridiske verdien av sine pedagogiske kvalifikasjoner.

De første lærte fagene var: teologi, sivilrett, canon lov og medisin. I 1355 begynte den kjente kommentatoren til Dantes Divine Comedy Francesco Da Buti å lære på "Studium".

Pisa og dets "Studium" gjennomgikk en kriseperiode rundt det 15. århundre. Florentinernes erobring av byen ødela sitt økonomiske og sosiale liv. Faktisk er det mangel på dokumentasjonsbevis for universitetets regelmessige funksjon i flere tiår.

I 1473 gjenopptok Pisan Studium sin systematiske utvikling takket være Lorenzo dei Medici , og byggingen av en bygning for å holde leksjoner ble gitt i 1486. ​​Bygningen ble senere kjent som Palazzo della Sapienza (The Knowledge Building) det 14. århundre Piazza del Grano. Bildet av en kjerub ble plassert over porten "Dell'Abbondanza", som fører til Piazza, fremdeles i dag symbolet på universitetet .

Etter opprøret mot Firenze i1494 og etterfølgende krig led Pisan Studium en nedgangstid og ble overført til Pistoia, Prato og Firenze. Den seremonielle gjenåpning av universitetet, 1. november 1543, under regjering av Duke Cosimo I dei Medici , ble ansett som en annen innvielse. Kvaliteten på universitetet ble fremmet ved loven fra 1545 og pisan-ateneummet ble en av de viktigste i Europa for undervisning og forskning. Stolen for "Semplici" ble holdt av Luca Ghini , grunnlegger av verdens første botaniske hage, etterfulgt av Andrea Cesalpino , som pionerer den første vitenskapelige metoden for klassifisering av planter og regnes som en forløper i oppdagelsen av blodsirkulasjon . Gabriele Fallopio og Marcello Malpighi foreleses i Anatomi og Medisin.

Galileo Galilei, som ble født og studert i Pisa, ble professor i matematikk ved Pisan Studium i 1589.

Universitetets rolle som statlig institusjon ble stadig mer understreket i Medici storhertugdagsperioden. En proteksjonistisk politikk sørget for en konsekvent kjernen av lærde og lærere: Lovene utstedt av Cosimo I, Ferdinando I og Ferdinando II forplikter de som hadde til hensikt å få en grad til å delta i Studium of Pisa. Denne perioden ser ulike illustrerte figurer foredrag i Pisa, særlig innen lov og medisin .

Universitetets utvikling fortsatte under Lorenas. De fullførte konstruksjonen av det astronomiske observatoriet (et prosjekt initiert av Medicis), samt berikelse av Universitetsbiblioteket med viktige publikasjoner, utvikling av Botanisk hage og naturvitenskapsmuseum og etablering av nye stoler, som eksperimentell fysikk og kjemi.

Vedlegget fra Toscana til Napoleon-riket resulterte i omformingen av Studium til et keiserlig akademi: Atheneneum ble en filial av Universitetet i Paris, og kursene og studieprogrammene ble strukturert etter den franske offentlige utdanningsmodellen. Fem nye fakulteter ble etablert (teologi, lov, medisin, naturvitenskap og litteratur), sammen med eksamener, ulike kvalifikasjonstitler og avgangsoppgaver. I 1813 ble "La Scuola Normale Superiore " etablert, som en gren av "Ecole Normale de Paris".

Restaureringen kunne ikke avbryte effekten av Napoleons opplevelse. Den første kongressen for italienske forskere ble avholdt i Pisa i 1839 . 421 forskere og over 300 eksperter fra ulike disipliner diskuterte zoologi, komparativ anatomi, kjemi, fysikk, matematikk, agronomi, teknologi, botanikk, vegetasjonsfysiologi, geologi, mineralogi, geografi og medisin.

I 1839 - 1840 tok utdanningsdirektøren Gaetano Giorgini den viktigste reformen på universitetet i Pisa ved å øke antall fakulteter til seks (teologi, lov, litteratur, medisin, matematikk og naturvitenskap) og skapt verdens første Stol for landbruks- og fåreavl.

I 1846 ble Scuola Normale gjenåpnet. I mellomtiden spredte liberale og patriotiske idealer seg på Athenaeum, og en bataljon av universitetet - sammensatt av forelesere og studenter - skildret seg i slaget ved Curtatone og Montanara i 1848 .

Under den andre restaureringen, i 1851, samordnet Leopoldo II universitetene i Pisa og Siena i et unikt etruskisk athenneum, motivert dels av økonomiske årsaker, men først og fremst for politisk kontroll. Fakultetene for teologi og lov hvilte på Siena; mens de av litteratur, medisin, matematikk og naturvitenskap forblir i Pisa. Etter den florentinske opprøret og Grand Dukees flykt i 1859 var en av de opprinnelige tiltakene som ble trukket av den foreløpige regjeringen, restitusjonen til byen Pisa av Studium med alle seks av sine fakulteter.

Ved fødselen av kongeriket Italia ble universitetet i Pisa en av de nye statens mest prestisjefylte kulturinstitusjoner . Mellom andre halvdel av nittende og første halvdel av det 20. århundre lærte følgende prestisjefylte forelesere i Pisa: advokatene Francesco Carrara og Francesco Buonamici , filologene Domenico Comparetti og Giovanni D'Ancona , historikerne Pasquale Villari , Gioacchino Volpe og Luigi Russo , filosof Giovanni Gentile , økonom Giuseppe Toniolo og matematikere Ulisse Dini og Antonio Pacinotti . Det første europeiske instituttet for historisk lingvistikk ble grunnlagt i Pisa i 1890 .

Under fascismens år var Pisa Athenaeum et aktivt senter for politisk debatt og antifascistisk organisasjon .

Etter andre verdenskrig, returnerte universitetet i Pisa til avantgarde i mange fagområder . Til fakultetene for ingeniør og apotek, etablert før krigen, ble lagt til økonomi, fremmedspråk og litteratur og politikk. I 1967 ble "Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna" grunnlagt, som sammen med 'La Scuola Normale' dannet et høyt prestisjefylt lærings- og undervisningssenter.

Programmer gitt i:
  • Italiensk
  • Engelsk

Denne skolen tilbyr også:

Forkurs

University of Pisa Summer & Winter Schools

Grunnkurs i humaniora (FCH) ... [+]

Grunnkurs i humaniora (FCH) - 60 FC cr

Modulene er delt på følgende måte:

- Italiensk litteratur: en introduksjon 12 FC cr - Moderne europeisk historie 9 FC cr - Gresk og romersk arkeologi 6 FC cr - Kunsthistorie: en introduksjon 6 FC cr - Introduksjon til filosofisk tanke 3 FC cr

De resterende 24 studiepoeng vil bestå av kurs i italiensk språk og kultur for å utgjøre 60 studiepoeng.

Hva er grunnkurset?

Grunnkurset er et studieprogram bestående av to studiefag: Humaniora (grunnkurs i humaniora-FCH) og vitenskap (grunnkurs i Science-FCS), undervist på engelsk og primært rettet mot kandidater som ikke har minimumskurs skissert i gjeldende lovgivning for innmelding på italienske universiteter.... [-]

Italia Lucca Pisa
Kontakt skolen
Engelsk,Italiensk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Grunnkurs i vitenskap (FCS) ... [+]

FC forbereder studentene som er interessert i å studere et studieprogram innen jordbruk, datavitenskap, økonomi, ingeniørfag, matematikk, medisin, naturfag, farmasi og fysikk. Innholdet i kursene tar hensyn til opptaksprøven til medisin og de evalueringstester studentene må ta for å få tilgang til et studieprogram.

Kursene er delt på følgende måte:

- Grunnleggende matematisk språk, modellering og begrunnelse 12 FC cr - Fysikk 9 FC cr - Kjemi 6 FC cr - Biologi 6 FC cr - Økonomi og økonomi 3 FC cr

De resterende 24 studiepoeng vil bestå av kurs i italiensk språk og kultur for å utgjøre 60 studiepoeng.... [-]

Italia Lucca
Kontakt skolen
Engelsk,Italiensk
Heltid studier
1 år
Campus
Les mer på norsk

Kurs

University of Pisa Summer & Winter Schools

Solidariteten i EU-loven er fortsatt en av de mulige løsningene på mange av de nåværende kritiske utfordringene: styring av migrasjoner, flyktninger, naturkatastrofer og ... [+]

Handle om

Solidariteten i EU-loven er fortsatt en av de mulige løsningene på mange av de nåværende kritiske utfordringene: styring av migrasjoner, flyktninger, naturkatastrofer og menneskeskapte katastrofer, terrorisme og klimaendringer. Med denne bakgrunn i bakhodet gir denne skolen studentene alle de essensielle verktøyene for å håndtere solidaritet i alle EUs anvendelsesområder gjennom forelesninger holdt av autoritative lærere (spesielt innflytelsesrike forskere og fremtredende organisasjonsoffiserer).

Mål

Skolen har som mål å gi dyp og bred kunnskap om solidaritet i EUs lov, og bygge grunnlaget for fremtidige implementeringer av emnet, både i EU og i partnerland. Skolen fremmer en solidaritet EU-lovens vinkel i studenter og interessenter fra EU og ikke-EU, og gir dem alle de viktigste verktøyene for å administrere solidaritet i alle EUs anvendelsesområder.... [-]

Italia Pisa
Februar 2020
Engelsk
Heltid studier
4 dager
Campus
Les mer på norsk

Sommerkurs

University of Pisa Summer & Winter Schools

På grunn av suksessen til de to første utgavene i Pisa (2016 og 2017), med deltagelse av rundt 120 studenter fra hele verden, samt av utgaven av 2018, holdes det i Litaue ... [+]

Handle om

På grunn av suksessen til de to første utgavene i Pisa (2016 og 2017), med deltagelse av rundt 120 studenter fra hele verden, samt av utgaven av 2018, holdes det i Litauen med involvering av skolens grunnleggere Som lærer, realiserer Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Pisa IV International Summer School på Grounded Theory og Qualitative Methods. Sommerskolen er en intensiv 5-dagers kurs (med morgen og ettermiddag), hvor øvelser og arbeidsgrupper veksler med forelesninger. Kvalitative forskere opplever ofte vanlige problemer som å gå seg vill etter at de har samlet og kodet data, med utsikt over mulighetene for å utvikle sine ideer, og produsere uensartede og verdslige rapporter. Grounded Theory metoder hjelper deg med å fremskynde analysere data og skrive en rapport. Denne sommerskolen fokuserer på å forbedre ferdighetene i å bruke Grounded Theory-strategier for å hjelpe deg med å øke incisiveness, klarhet og kreativitet i arbeidet ditt. Denne skolen vil hjelpe deg med å opprettholde fleksibiliteten til jordet teori mens du fremmer den konseptuelle dybden og omfanget av analysen din. Vi vil understreke hvordan du (1) utvikler og anerkjenner kraftige koder, (2) engasjerer seg i komparativ analyse, (3) styrker dine konseptuelle kategorier, og (4) integrerer disse kategoriene i en sammenhengende og overbevisende rapport, (5) tilfredsstiller kvalitet i kvalitativ analyse, (6) kommunisere dine funn og (7) håndtere CAQDAS for å forbedre dine analyser. Vi vil også ta opp pasningen mellom jordet teori og symbolsk interaksjonisme og hvordan metoden og perspektivet utfyller hverandre. Summer School best serverer deltakere som er... [-]

Italia Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
5 dager
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Målet med denne mindreårige er å gi kunnskap og verktøy for å starte og drive et turisme selskap med fokus på sport. ... [+]

Mål

Målet med denne mindreårige er å gi kunnskap og verktøy for å starte og drive et turisme selskap med fokus på sport.

Hvem kan søke

Universitetsstudenter interessert i turisme og ledelse

Språk

Engelsk

Programintensitet

Fulltid

Opptakskrav

være universitetsstudent

studiepoeng

15

avgifter

2640 Euro

(avgifter 1000, overnatting 1640)

koordinator

Prof. Enrica Lemmi

e-post:

enrica.lemmi@unipi.it

Periode

23. september til 3. november 2019

Frist

31. juli 2019

[-]
Italia Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
6 uker
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommerskolen er et landskapsdesignsverksted, som tar sikte på å undersøke de komplekse forholdene mellom det byggede miljøet og vannet, i sin bredeste betydning av miljør ... [+]

Handle om

Sommerskolen er et landskapsdesignsverksted, som tar sikte på å undersøke de komplekse forholdene mellom det byggede miljøet og vannet, i sin bredeste betydning av miljøressursene, og dermed også kyst, elver, innsjøer og vannressurser. Studentene vil være engasjert i utviklingen av et prosjekt i en toskansk case studie med støtte fra lærere og veiledere fra universitetet i Pisa og besøker professorer fra andre nasjonale og internasjonale universiteter. Sommerskolen er organisert i to deler. Første del er primært rettet mot kritisk lesing og kunnskap om området valgt som en case-studie, for å identifisere verdier og kritikk. I denne første delen vil også grunnleggende om 3D Photogrammetry og UAV undersøkelsesmetoder bli gitt for analyse av casestudien både på arkitektonisk og urbane skala. I den andre delen skal studenten arbeide for utvikling av et prosjekt for forbedring av området valgt som en case study. Under hele perioden vil leksjonene bli organisert hensiktsmessig for å gi teoretisk og metodologisk støtte til utviklingen av prosjektene. Resultatene vil bli diskutert offentlig i en åpen finalen.... [-]

Italia Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
2 uker
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommerskolen inneholder et program for tverrfaglige studier innen en uke. Skolen skal holdes ved Institutt for kjemi ved Universitetet i Pisa og er utformet for å trene d ... [+]

Handle om

Sommerskolen inneholder et program for tverrfaglige studier innen en uke. Skolen skal holdes ved Institutt for kjemi ved Universitetet i Pisa og er utformet for å trene doktorgradsstudenter, særlig doktorgradsstudenter, med interesser i Heritage Science. Sommerskolen tar sikte på å gi studentene fra ulike utdanningsbakgrunn (akademikere innen teknisk-vitenskapelig og humanistisk) de spesifikke ferdighetene til å starte og utvikle prosjekter for riktig diagnose og konservativ forvaltning av kulturarv. Skolen gir leksjoner for å formidle kunnskap for karakterisering av materialer, for de teknikkene som passer for deres karakterisering, for vurdering av deres tilstand av endring. Spesiell oppmerksomhet vil bli gitt til studiet av produkter og teknologier som skal brukes til bevaring. Hvert år vil skolen være dedikert til et annet tema innen arvsvitenskap. I 2019 skal skolen fokusere på studiet av organiske materialer i arkeologi.... [-]

Italia Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
5 dager
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

To uker med utdanning og verksted, samt nettverk, sosialisering, matlaging og avslappning. I begynnelsen av første uke presenteres utfordringene lansert av selskapene som ... [+]

Handle om

To uker med utdanning og verkstedaktiviteter samt nettverk, sosialisering, matchmaking og avslappning. I begynnelsen av den første uken vil bli presentert med utfordringene lansert av selskapene som er involvert i programmet, og som kursdeltakere vil bli kalt til å jobbe i grupper på 4-5 personer. Ved utgangen av den første uken presenteres det første utkastet til prosjektet som gruppene utfører. På slutten av den andre uken vil den endelige versjonen av prosjektene bli presentert. Digital Humanities Teoretisk-praktiske leksjoner om de mest avanserte verktøyene, teknologiene og metodene i den digitale humaniora verden.

MÅL

Målet er å trene fagfolk i stand til å forbedre digitale teknologier og humanistiske ferdigheter i design og utvikling av løsninger for bedrifter, kulturoperatører og offentlige organer. Samtidig ønsker skolen å fremme digital kultur i humaniora og hjelpe humanist (ung og gammel) i overgangen fra den tradisjonelle verden til den nåværende, og se på fremtiden.... [-]

Italia Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
2 uker
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Summer School of Archaeology i Abruzzo er et akademisk program tilbys av universitetet i Pisa i samarbeid med superintendence av arkeologiske arv av Abruzzo. Studentene v ... [+]

Handle om

Summer School of Archaeology i Abruzzo er et akademisk program tilbys av universitetet i Pisa i samarbeid med superintendence av arkeologiske arv av Abruzzo. Studentene vil få intensiv tverrfaglig opplæring, med forelesninger, laboratorier, to forskjellige utgravningsaktiviteter. For å fullføre programmet planla vi et helgbesøk på det arkeologiske området. Med vår skole skal studentene utvikle det grunnleggende rammeverket for kunnskap og ferdigheter for deres fremtidige faglige arbeid i arkeologi.

Mål

Med vår skole skal studentene utvikle det grunnleggende rammeverket for kunnskap og ferdigheter for deres fremtidige faglige arbeid i arkeologi.... [-]

Italia Lecce Nei Marsi
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 uker
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Vår sommerskole er et praktisk, full-immersjonskurs som dekker bioteknikker som kan brukes til studier av flere biologiske fag relatert til cellebiologi, genuttrykk og fu ... [+]

Handle om

Vår sommerskole er et praktisk, full-immersjonskurs som dekker bioteknikker som kan brukes til studier av flere biologiske fag relatert til cellebiologi, genuttrykk og funksjonsanalyse, genotoksisitet og ultrastrukturelle observasjoner.

Kurset deles inn i:

en teoretisk del organisert i forelesninger som dekker moderne teknologi;en praktisk del der deltakerne vil bli vert i laboratoriene og vil være direkte involvert i utforming og gjennomføring av flere eksperimentelle protokoller om hovedforelesningens formål.Mål

Målet med sommerskolen er å introdusere studenter til å få informasjon og praksis på moderne tilnærminger angående cellebiologi, cytogenetikk, molekylærbiologi og ultrastruktur... [-]

Italia Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
13 dager
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Bidraget til beregningsmetoder for narkotikaforskning er ikke lenger et spørsmål om tvil, og de store verdens farmasøytiske og bioteknologiske selskaper bruker beregnings ... [+]

Handle om

Bidraget til beregningsmetoder for narkotikaforskning er ikke lenger et spørsmål om tvil, og de store verdens farmasøytiske og bioteknologiske selskaper bruker beregningsverktøy. Computerstøttet stoffdesign omfatter beregningsmetoder og ressurser som brukes til å lette utformingen og oppdagelsen av nye terapeutiske løsninger. Denne sommerskolen skal dekke alle de viktigste beregningsmetoder som brukes i narkotikaforskning, og gir et grunnleggende kunnskaper om dette forskningsfeltet.

Mål

Dette kurset deles inn i teoretiske og praktiske leksjoner og gjør det mulig for deltakerne å selvstendig utvikle egne beregningsstudier.... [-]

Italia Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
6 dager
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Datavitenskapens sommerskole tilbyr et brede tverrfaglig perspektiv på dataforskningens ulike seter, inkludert data mining og stor dataanalyse, maskinlæring og AI, nettve ... [+]

Datavitenskapens sommerskole tilbyr et brede tverrfaglig perspektiv på dataforskningens ulike seter, inkludert data mining og stor dataanalyse, maskinlæring og AI, nettverksvitenskap og komplekse systemer, digital etikk, beregningsfaglig samfunnsvitenskap og anvendt datavitenskap, med forelesninger av høyt nivå internasjonale forskere.

Mål

Datavitenskap er som en forstyrrende konsekvens av den digitale revolusjonen. Den er basert på kombinasjonen av stor datatilgjengelighet, sofistikerte dataanalyseteknikker og skalerbare databehandlingsinfrastrukturer. Datavitenskap endrer seg raskt slik vi gjør forretninger, sosialiserer, utfører forskning og styrer samfunnet. Det endrer også måten vitenskapelig forskning utføres på. Modelldrevne tilnærminger suppleres med datastyrte tilnærminger. Et nytt paradigme har oppstått der teorier og modeller og bunnen opp til oppdagelsen av kunnskap fra data støtter hverandre. Gitt den tverrfaglige naturen Datateknologi utnytter denne data og modeller for å fremme kunnskap i ulike disipliner eller på tvers av ulike disipliner (f.eks. Biologi, økonomi, medisin, etc.). Hovedtemaene i sommerskolen er relatert til stor dataanalyse (dvs. utvinning av kunnskap fra store data, maskinlæring, og gir oversikt over de viktigste teknikkene som brukes til å lære og forbedre automatisk fra erfaring og komplekse systemer; metoder og teknologier spesielt relatert til nettverksvitenskap). Videre vil forelesninger fremheve de etiske implikasjonene som datavitenskap kan føre, og de motforanstaltninger som hver datavitenskapsmann kan søke for å utføre analyse med hensyn til de individer som er involvert i dataene.... [-]

Italia Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 uke
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Vitenskap, teknologi og tilhørende ekspertise har tatt en stadig fremtredende rolle i samfunnet. Offentlig ubehag med og kontroverser over hvordan vitenskap og teknologi ... [+]

Handle om

Vitenskap, teknologi og tilhørende ekspertise har tatt en stadig fremtredende rolle i samfunnet. Offentlig ubehag med og kontroverser over hvordan vitenskap og teknologi fremskritt og kompetanse er brukt for å møte samfunnsbehov, forventninger og krav har imidlertid vokst proporsjonalt. Institusjoner som EU har anerkjent dette som et stort spørsmål, noe som førte til det som noen ganger er avbildet som en tillitskrise i vitenskapen og nylig en krise av rasjonalitet i å takle offentlige problemer. Det har blitt utviklet en rekke teoretiske rammer og tilnærminger gjennom årene. Selv om disse kan avvike vesentlig om hvordan opprinnelsen til problemet er diagnostisert og svaret er oppfattet, er det en utbredt avtale at en hvilken som helst forenkling av grensesnittet mellom vitenskap og samfunn skal forkastes, og at mer inkluderende tilnærminger må være utarbeidet. Som et resultat har det vært en stor økning i bevissthet, konseptuelle rammer, verktøy og ferdigheter i kommunikasjon av vitenskap, måling av offentlige svar og involvering av mennesker i vitenskapelig og teknologirelatert politikk. Likevel oppstår offentlige spørsmål (gjen) kontinuerlig som vitenskaps-, innovasjons- og industripolitikk fortsetter, og utfordrer kapasiteten til fruktbart å anvende vitenskapelig og teknisk kompetanse i en sosialt ubestemt sammenheng. Sommerskolen vil gi en oppdatert analyse av dette problematiske, med fokus på rammer, tilnærminger, metodikker og erfaringer. Aktiviteter vil bli artikulert i morgen og ettermiddag økter. Morgenmøtene vil bli viet til forelesninger. Ettermiddagsøktene vil utvikle emner adressert om morgenen gjennom gruppearbeid. Deltakelse vil bli vurdert gjennom de produserte produktene og en avsluttende eksamen.... [-]

Italia Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
5 dager
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kurset vil dekke hele sirkelen til et kvalitativt forskningsprosjekt; fra design til datainnsamling, analyse, rapportering og formidling. Spesielt vil deltakerne bli intr ... [+]

Handle om

Kurset vil dekke hele sirkelen til et kvalitativt forskningsprosjekt; fra design til datainnsamling, analyse, rapportering og formidling. Spesielt vil deltakerne bli introdusert til ulike datainnsamlingsstrategier (intervjuer, dokumenter, visuelle data, observasjoner, etc.), ulike metoder for dataanalyse (innholdsanalyse, etnografi, kritisk diskursanalyse osv.) Og de vil lære hvordan tolkning , evaluering og formidling av funnene i den kvalitative studien. Endelig vil et programvareverktøy (Nvivo) for kvalitativ forskningsanalyse bli presentert og deltakere vil bli introdusert til bruken av det.

Mål

Kvalitative metoder representerer en verdifull og meningsfull forskningsstrategi i samfunnsvitenskap. Formålet med dette kurset er å introdusere Ph.D. studenter og junior fakultet til mangfoldet av måter å gjennomføre kvalitativ forskning på.... [-]

Italia Lucca Pisa
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
5 dager
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommerskolen i osteoarkaeologi og paleopatologi er et akademisk program for å oppnå elevene i antropologiske og paleopatologiske laboratoriemetoder. Det er en enestående ... [+]

Handle om

Sommerskolen i osteoarkaeologi og paleopatologi er et akademisk program for å oppnå elevene i antropologiske og paleopatologiske laboratoriemetoder. Det er en enestående mulighet for studentene å få praktisk erfaring i en bioarkaeologisk undersøkelse ved å jobbe side om side med ledende forskere på området. Laboratorieaktivitetene og forelesningene vil bli gjennomført ved Laboratoriet for Paleopatologi (innen Pisa). Sommerskolen vil finne sted i løpet av 3 uker, for å gi studentene grunnleggende kunnskaper om skjelettanatomi, fysisk antropologi og paleopatologi som er nødvendig for å nærme seg osteologiske analyser. Skelettmaterialene som undersøkes, inneholder prøver fra toskanske utgravninger som går tilbake til middelalderen. Aktiviteten vil bli gjennomført under tilsyn av et erfarent medarbeider i Paleopatologi, med tilsyn av professor Gino Fornaciari.... [-]

Italia Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
3 uker
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Denne kursen er resultatet av et partnerskap av FN-Habitat og Universitetet i Pisa. Den takler det komplekse spørsmålet om styrende klimaforsterkende byer, og vurderer på ... [+]

Handle om

Denne kursen er resultatet av et partnerskap av FN-Habitat og Universitetet i Pisa. Den takler det komplekse spørsmålet om styrende klimaforsterkende byer, og vurderer på en sammenlignende måte beste praksis og løsninger. Kurset retter seg først og fremst til politiske beslutningstakere, offentlige ansatte og utøvere, og presenterer teoretisk og faglig innhold med praktisk og praktisk tilnærming. Spesifikt innhold innenfor det generelle temaet blir identifisert årlig og avtalt av arrangørene i hver utgave, basert på dagens utvikling i området.

Mål

Kurset tar sikte på å gi deltakerne analytiske redskaper for å bedre forstå og håndtere de styringsutfordringene klimaendringer produserer på urbane og storbymål. Den konsentrerer seg spesielt om hvordan man best kan styre klimabestandige byer.... [-]

Italia Lucca
Desember 2019
Engelsk
Heltid studier
5 dager
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Skolen har til hensikt å lære noen utvalgte og profesjonelle verktøy som er nyttige i studiet av historiske landskaper og fortidskonstruksjoner i komplekse områder som de ... [+]

Handle om

Skolen har til hensikt å lære noen utvalgte og profesjonelle verktøy som er nyttige i studiet av historiske landskaper og fortidskonstruksjoner i komplekse områder som de fjellrike, utnytte de digitale fremskrittene og den nye teknologien, men ser også på de viktigste behovene i dette feltet av forskning, fremme et nærmere samarbeid med offentlige institusjoner og fagfolk i arealplanlegging og i fremme av kulturarv. Forelesninger om morgenen av regissører og instruktører om deres forskning vil gi studentene innsikt i teori og praksis på de valgte fagene. Praktisk praktisk erfaring i feltet vil bli supplert med aktivitet på en datamaskin ved hjelp av ny programvare og / eller nye digitale verktøy om ettermiddagen.... [-]

Italia Lucca Massa
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 uke
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kurset vil påpeke nyere undersøkelser og kliniske anvendte problemstillinger om muskeløvelsenes roll på både friske personer og pasienter som er rammet av forskjellige ty ... [+]

Handle om

Europeiske landområder er fylt med små gårder. De bidrar til produksjon av mat som senere er selvforbruket eller ervervet av forbrukere i både landlige og (peri) urbane områder. For bare at de opererer i landlige områder, er små gårder en del av landsbygdens dynamikk (f.eks. Økonomisk, sosial, miljømessig) som påvirker landlig overgang. Med andre ord går det i landdistriktsovergang til problemer knyttet til landbruk og matproduksjon og forbruk, mange landområder og bedrifter som opererer der, som bidrar til matforsyning og oppkjøp.

Sommerskolen utforsker om og hvordan små gårder påvirker bærekraftig landsbygdsovergang mens de bidrar til matforsyning og oppkjøp. I særdeleshet går studiet av studenter langs undersøkelsen av fire temaer. Disse temaene faller inn i de fire ovennevnte faktorene som påvirker bærekraftigheten i landlige overganger og holder fokus på lite oppdrett. Temaene kan syntetiseres som følger: 1. Små gårder, bærekraftig turisme og territoriell verdsetting. Dette temaet undersøker hvordan små gårder bidrar til å skape muligheter for en bærekraftig, opplevelsesmessig og flerårig kvalitetsturisme sektor. Dette temaet omfatter analyse av forsyningssystemer for landbruksturisme med særlig referanse til lokalproduksjon og agro-mat forsyningskjeder og andre tradisjonelle lokale produkter; multi-funksjonalitet og diversifisering av landbruk, agroturisme, sosial landbruk, analyse av kortsiktige forsyningskjeder2. Små gårder og politisk dagsorden. Dette temaet fokuserer på om og hvilke politiske handlinger som støtter direkte (f.eks. Subsidier) eller indirekte (f.eks. Ved å nevne lite oppdrett som en del av bredere politiske strategier) små gårder.3. Små gårder, økonomisk levedyktighet og sosialkulturell egnethet.... [-]

Italia Lucca Sillico
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 måned
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Målet med sommerskolen er å gi deltakerne en bred oversikt over dagens strategier for studiet av romerske boliger, hager og urbane landskap. Grunnleggende spørsmål er: Hv ... [+]

Handle om

Målet med sommerskolen er å gi deltakerne en bred oversikt over dagens strategier for studiet av romerske boliger, hager og urbane landskap. Grunnleggende spørsmål er: Hvilke metoder for datainnsamling bidrar til den vitenskapelige rekonstruksjonen av byggede miljøer? Hvilke teknologier for visualisering av data tillater å hente den sanselige dimensjonen i urbane landskap? Hvordan kan arkeologiske data være tilgjengelige for spesialister fra andre disipliner som er involvert i forskning, bevaring og forvaltning av bygget arv? Hvilke verktøy er hensiktsmessig for deling av data med sikte på bærekraftig bevaring? Pompeii gir et ideelt tilfelle på grunn av den uovertruffen tilgjengeligheten av kontekstuelle arkeologiske data, samt den århundrer lange historien om leting, forskning og restaurering.... [-]

Italia Pompei
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
3 uker
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Stratigrafiske utgravninger av de romerske bygningene som ligger i havnekvarteret Vada Volaterrana; Klassifisering av bygninger og funn, Ikke-destruktiv diagnostisk tekni ... [+]

Handle om

Stratigrafiske utgravninger av de romerske bygningene som ligger i havnekvarteret Vada Volaterrana; Klassifisering av bygninger og funn, Ikke-destruktiv diagnostisk teknikk anvendt til arkeologisk forskning (spesielt georadarundersøkelsene utført av Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI), Digital styring av dokumentasjonen

Mål

Undervisningsmetoder for arkeologisk forskning i romerske byer og landskaper

Hvem kan søke

Studenter fra europeiske og ekstra europeiske universiteter

Språk

Engelsk

Programintensitet

Fulltid

Opptakskrav

Kunnskap om gammel historie og kulturer

studiepoeng

6

koordinator

Prof. Simonetta Menchelli

e-post: arturo.marzano@unipi.it... [-]

Italia Livorno
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
3 uker
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Fysikkstudenter vil bli opplært i forskergruppene som arbeider med de nye Fermilab-initiativene, mu2e, muon (g-2), Nova-eksperimenter, samt fremtidige nøytrino fysikkeksp ... [+]

Handle om

Fysikkstudenter vil bli opplært i forskergruppene som arbeider med de nye Fermilab-initiativene, mu2e, muon (g-2), Nova-eksperimenter, samt fremtidige nøytrino fysikkeksperimenter, eller i Fermilab-gruppen som samarbeider med cms-eksperimentet på CERN , eller i teori gruppen. For noen studenter kan internshipet finne sted i andre laboratorier eller universiteter. Ingeniørstuderende vil bli utdannet i Fermilab akselerator divisjon, teknisk divisjon eller databehandling divisjon eller i grupper som jobber med anvendt forskning i andre oss laboratorier eller universiteter. hver intern vil bli overvåket av en mentor, en ansatt i det amerikanske laboratoriet. mentoren er ansvarlig for hele treningsprogrammet til praktikanten for de 9 ukers varighet på oss jord. hver intern vil presentere en skriftlig rapport som vil bli gjenstand for evaluering av et universitet i Pisa-komiteen.... [-]

USA Batavia
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 måned
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommerskolen "Egyptologer som museumskonsulatorer: en nedsenkende trening" er et akademisk program som tilbys av universitetet i Pisa i samarbeid med Museo Egizio i Torin ... [+]

Handle om

Sommerskolen "Egyptologer som museumskonsulatorer: en nedsenkende trening" er et akademisk program som tilbys av universitetet i Pisa i samarbeid med Museo Egizio i Torino. Hovedformålet med skolen er å gi en teoretisk og praktisk tilnærming til gamle egyptiske gjenstander som en del av en samling. Hvert objekt er en opphopning av ulike historier, både gamle og moderne, alt fra produksjon, bruk, deponering, oppdagelse, opp til oppkjøp, bevaring og visning. Skolen vil tilby den unike muligheten til å takle egyptiske gjenstander fra alle disse forskjellige vinklene, fra teoretiske til mer pragmatiske perspektiver, og utsette deltakere for en rekke museumspraksis takket være en fordybende opplevelse i et museumsmiljø.... [-]

Italia Lucca Torino
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
1 uke
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Feltskolen i middelalderlig arkeologi og bioarkaeologi ved Badia Pozzeveri (Lucca, Italia) er et akademisk program rettet mot å trene studenter i arkeologiske og bioarkae ... [+]

Handle om

Feltskolen i middelalderlig arkeologi og bioarkaeologi ved Badia Pozzeveri (Lucca, Italia) er et akademisk program rettet mot å trene studenter i arkeologiske og bioarkaeologiske felt og laboratoriemetoder. Utgravninger vil finne sted i kirken "San Pietro a Pozzeveri" i kommunen Altopascio. Badia Pozzeveri ligger omtrent 10 kilometer øst for byen Lucca, hovedstaden i den toskanske provinsen med samme navn. San Pietros kirke var en gang en del av et Camaldolese kloster, som ble grunnlagt i det 11. århundre på bredden av innsjøen Bientina. Den middelalderske innsjøen, som nå er helt tørket, strekker seg mellom Lucca og Arno-elven. Klosteret blomstret i 12-1300-tallet takket være beliggenheten langs Via Francigena, en stor handels- og pilegrimsrute, som forbinder Frankrike og Nord-Europa med Roma gjennom hele middelalderen. Klostrets nedgang startet i det 14. århundre og til slutt førte til dens oppløsning i det 15. århundre. San Pietros kirke forblir som landsbyens sentrum for tilbedelse og er fortsatt i bruk.... [-]

Italia Altopascio
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 uker
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Revisorene må utvikle og forbedre sin evne til å analysere endringer, for å løse de relaterte risikoene og utfordringene og kontinuerlig tilpasse sine revisjonsmetoder og ... [+]

Handle om

Revisorene må utvikle og forbedre sin evne til å analysere endringer, for å løse de relaterte risikoene og utfordringene og kontinuerlig tilpasse sine revisjonsmetoder og tilnærminger. For å gjøre det er det viktig for revisjonsinstitusjoner å utvikle et gjensidig fordelaktig forhold med akademiske forskere. I andre tilfeller må revisjonsberetningen og forskningen gå hånd i hånd. For å nå dette målet har Universitetet i Pisa og Revisjonsretten (ECA), EUs uavhengige eksterne revisor, opprettet og i fellesskap organisert en sommerskole i offentlig revisjon og ansvarlighet

Mål

Skolen er en ny læringsmulighet for profesjonelle revisorer (både privat og offentlig sektor), for studenter og lærere, samt for andre tjenestemenn og fagfolk for å holde seg oppdatert om de nyeste trender og utviklinger i dette utviklende feltet. I tråd med ECAs strategi vil skolen åpne en strukturert dialog med akademisk verden, gi ytterligere muligheter for opplæring av høy kvalitet, legge til rette for kunnskapsutveksling mellom utøvere og forskere, og sist men ikke minst - kan gi en plattform for studier, diskusjon og informasjonsutveksling om revisjonsrelaterte problemer.... [-]

Italia Lucca
Kontakt skolen
Italiensk
Heltid studier
5 dager
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommerskolen "Reading Middle Egyptian Hieratic" er et akademisk program som tilbys av universitetet i Pisa, med sikte på å trene sine deltakere til å lese og tolke litter ... [+]

Handle om

Sommerskolen "Reading Middle Egyptian Hieratic" er et akademisk program som tilbys av universitetet i Pisa, med sikte på å trene sine deltakere til å lese og tolke litterære og dokumentariske tekster fra Det gamle Egypt (midt Egyptisk, 2000-1500 f.Kr.) i sitt opprinnelige skript ( hieratiske og hieroglyfer).

Mål

Målet med skolen er å gi sterk evne til å lese og tolke gamle egyptiske dokumenter i hieratiske og hieroglyfer, ut over grunnleggende kunnskaper. Dette vil bli oppnådd gjennom tre forskjellige nivåer: 1) Dekoding av hieratisk skript (grunnleggende); 2) Intensiv praksis for lesing (hieratiske kilder) overvåket av lærere; 3) Fokuser på grammatikkproblemer relatert til Middle Kingdom-teksten. Ved å undersøke ulike typer dokumenter, vil deltakerne oppnå selvtillit i å nærme seg autonomt gamle egyptiske skrifter i Midtøsten egyptiske, spesielt de som er skrevet i hieratiske.... [-]

Italia Torino
Kontakt skolen
Engelsk,Arabic (Egypt)
Heltid studier
6 dager
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Aktiviteten vil bestå av tolv forelesninger. Hvert forelesning vil dekke et emne som finnes i en standard lærebok for kjernefysikk, utvidet for å vise hvordan vår forståe ... [+]

Handle om

Aktiviteten vil bestå av tolv forelesninger. Hvert forelesning vil dekke et emne som finnes i en standard lærebok for kjernefysikk, utvidet for å vise hvordan vår forståelse har endret seg dypt på grunn av erfaringen som er samlet i de siste tiårene. Spesielt skal vi konsentrere oss om aspekter relatert til nylige fremskritt som drives av forskning med radioaktive stråler (RIB), ab-initio strukturmodell og moderne nukleon-nukleon-interaksjoner, kjernefysiske studier og anvendelser av astrofysisk og praktisk interesse.

For å gi aktiviteten en fullstendig internasjonal karakter, og fordi vi tar sikte på å favorisere deltakelse av virkelig unge studenter, vil vi i første halv dag foreslå noen innledende forelesninger gitt i adskilte sesjoner på forskjellige språk.... [-]

Italia Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
4 dager
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

2019-utgaven av Summer School Enabling Technologies for Industrial Internet of Things (ET-I2OT 2019) er organisert for å tilby 6 studiepoeng (48 timer forundervisning) in ... [+]

Handle om

2019-utgaven av Summer School Enabling Technologies for Industrial Internet of Things (ET-I2OT 2019) er organisert for å tilby 6 studiepoeng (48 timer forundervisning) innen elektronikk, elektromagnetikk og IKT for ting til Internett (IoT), målrettet mot et bachelorstudent (fjorår), master- og doktorgradsstudenter, forskere fra tidlig fase og utøvere fra Academia eller Industry.

Leksjoner vil bli avholdt på engelsk på møterommet ved Institutt for informasjonsteknologi (DII), via G. Caruso 16, Pisa, Italia.

Mål

Leksjoner vil bli avholdt ved Aula Magna ved Institutt for ingeniørfag, Universitetet i Pisa, og utnytter alle fasiliteter som er tilgjengelige når det gjelder konferanserom og laboratorier. Det offisielle språket vil være engelsk.... [-]

Italia Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Heltid studier
6 dager
Campus
Les mer på norsk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Vår Vinterskole er et praktisk, full-immersjonskurs som dekker ultrastruktursteknikker som kan brukes til studier av flere biologiske fag (celler, vev, organismer). ... [+]

Handle om

Vår Vinterskole er et praktisk, full-immersjonskurs som dekker ultrastruktursteknikker som kan brukes til studier av flere biologiske fag (celler, vev, organismer). Emnet skal deles i to deler: a) en teoretisk del organisert i forelesninger som dekker grunnleggende og avanserte teknikker innen transmisjon og skanning elektronmikroskopi; b) En praktisk del der deltakerne vil være vert i laboratoriene og vil være direkte involvert i utforming og gjennomføring av eksperimentelle protokoller om hovedforelesningens formål.

Mål

Målet med vår vinterskole er å introdusere studenter til å få informasjon og praksis på moderne tilnærminger angående cellebiologi, cytokjemi, molekylærbiologi og ultrastruktur.... [-]

Italia Lucca
Januar 2020
Engelsk
Heltid studier
8 dager
Campus
Les mer på norsk
Address
Pisa, Toscana, Italia