University of Pisa Summer & Winter Schools

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Universitetet i Pisa er en offentlig institusjon med tjue avdelinger , med høyt forsknings sentre innen jordbruk, astrofysikk, datavitenskap, ingeniørfag, medisin og veterinærmedisin. Videre har universitetet nære relasjoner med forskningsinstituttets pisaninstitusjoner , med mange kulturinstitusjoner av nasjonal og internasjonal betydning, og med industri, særlig informasjonsteknologi , som gikk gjennom en fase med rask ekspansjon i Pisa under nitten seksti og syttitallet.

Universitetet i Pisa ble opprettet offisielt i 1343 , selv om en rekke lærde hevder at opprinnelsen dateres tilbake til det 11. århundre.

Det tidligste beviset på en Pisan "Studium" dateres til 1338 da den anerkjente juristen Ranieri Arsendi overførte til Pisa fra Bologna. Han ble sammen med Bartolo Da Sassoferrato , lektor i sivilrett, betalt av kommunen for å undervise i offentlige leksjoner.

Den pavelige tyren ' In supremae dignitatis ', gitt av pave Clement VI den 3. september 1343, anerkjente "Studium" av Pisa som en " Studium Generale "; en institusjon for videreutdanning grunnlagt eller bekreftet av en universell myndighet, paveskirken eller imperiet. Pisa var et av de første europeiske universitetene som kunne skryte av denne pavelige attesten, som garanterte den universelle, juridiske verdien av sine pedagogiske kvalifikasjoner.

De første lærte fagene var: teologi, sivilrett, canon lov og medisin. I 1355 begynte den kjente kommentatoren til Dantes Divine Comedy Francesco Da Buti å lære på "Studium".

Pisa og dets "Studium" gjennomgikk en kriseperiode rundt det 15. århundre. Florentinernes erobring av byen ødela sitt økonomiske og sosiale liv. Faktisk er det mangel på dokumentasjonsbevis for universitetets regelmessige funksjon i flere tiår.

I 1473 gjenopptok Pisan Studium sin systematiske utvikling takket være Lorenzo dei Medici , og byggingen av en bygning for å holde leksjoner ble gitt i 1486. ​​Bygningen ble senere kjent som Palazzo della Sapienza (The Knowledge Building) det 14. århundre Piazza del Grano. Bildet av en kjerub ble plassert over porten "Dell'Abbondanza", som fører til Piazza, fremdeles i dag symbolet på universitetet .

Etter opprøret mot Firenze i1494 og etterfølgende krig led Pisan Studium en nedgangstid og ble overført til Pistoia, Prato og Firenze. Den seremonielle gjenåpning av universitetet, 1. november 1543, under regjering av Duke Cosimo I dei Medici , ble ansett som en annen innvielse. Kvaliteten på universitetet ble fremmet ved loven fra 1545 og pisan-ateneummet ble en av de viktigste i Europa for undervisning og forskning. Stolen for "Semplici" ble holdt av Luca Ghini , grunnlegger av verdens første botaniske hage, etterfulgt av Andrea Cesalpino , som pionerer den første vitenskapelige metoden for klassifisering av planter og regnes som en forløper i oppdagelsen av blodsirkulasjon . Gabriele Fallopio og Marcello Malpighi foreleses i Anatomi og Medisin.

Galileo Galilei, som ble født og studert i Pisa, ble professor i matematikk ved Pisan Studium i 1589.

Universitetets rolle som statlig institusjon ble stadig mer understreket i Medici storhertugdagsperioden. En proteksjonistisk politikk sørget for en konsekvent kjernen av lærde og lærere: Lovene utstedt av Cosimo I, Ferdinando I og Ferdinando II forplikter de som hadde til hensikt å få en grad til å delta i Studium of Pisa. Denne perioden ser ulike illustrerte figurer foredrag i Pisa, særlig innen lov og medisin .

Universitetets utvikling fortsatte under Lorenas. De fullførte konstruksjonen av det astronomiske observatoriet (et prosjekt initiert av Medicis), samt berikelse av Universitetsbiblioteket med viktige publikasjoner, utvikling av Botanisk hage og naturvitenskapsmuseum og etablering av nye stoler, som eksperimentell fysikk og kjemi.

Vedlegget fra Toscana til Napoleon-riket resulterte i omformingen av Studium til et keiserlig akademi: Atheneneum ble en filial av Universitetet i Paris, og kursene og studieprogrammene ble strukturert etter den franske offentlige utdanningsmodellen. Fem nye fakulteter ble etablert (teologi, lov, medisin, naturvitenskap og litteratur), sammen med eksamener, ulike kvalifikasjonstitler og avgangsoppgaver. I 1813 ble "La Scuola Normale Superiore " etablert, som en gren av "Ecole Normale de Paris".

Restaureringen kunne ikke avbryte effekten av Napoleons opplevelse. Den første kongressen for italienske forskere ble avholdt i Pisa i 1839 . 421 forskere og over 300 eksperter fra ulike disipliner diskuterte zoologi, komparativ anatomi, kjemi, fysikk, matematikk, agronomi, teknologi, botanikk, vegetasjonsfysiologi, geologi, mineralogi, geografi og medisin.

I 1839 - 1840 tok utdanningsdirektøren Gaetano Giorgini den viktigste reformen på universitetet i Pisa ved å øke antall fakulteter til seks (teologi, lov, litteratur, medisin, matematikk og naturvitenskap) og skapt verdens første Stol for landbruks- og fåreavl.

I 1846 ble Scuola Normale gjenåpnet. I mellomtiden spredte liberale og patriotiske idealer seg på Athenaeum, og en bataljon av universitetet - sammensatt av forelesere og studenter - skildret seg i slaget ved Curtatone og Montanara i 1848 .

Under den andre restaureringen, i 1851, samordnet Leopoldo II universitetene i Pisa og Siena i et unikt etruskisk athenneum, motivert dels av økonomiske årsaker, men først og fremst for politisk kontroll. Fakultetene for teologi og lov hvilte på Siena; mens de av litteratur, medisin, matematikk og naturvitenskap forblir i Pisa. Etter den florentinske opprøret og Grand Dukees flykt i 1859 var en av de opprinnelige tiltakene som ble trukket av den foreløpige regjeringen, restitusjonen til byen Pisa av Studium med alle seks av sine fakulteter.

Ved fødselen av kongeriket Italia ble universitetet i Pisa en av de nye statens mest prestisjefylte kulturinstitusjoner . Mellom andre halvdel av nittende og første halvdel av det 20. århundre lærte følgende prestisjefylte forelesere i Pisa: advokatene Francesco Carrara og Francesco Buonamici , filologene Domenico Comparetti og Giovanni D'Ancona , historikerne Pasquale Villari , Gioacchino Volpe og Luigi Russo , filosof Giovanni Gentile , økonom Giuseppe Toniolo og matematikere Ulisse Dini og Antonio Pacinotti . Det første europeiske instituttet for historisk lingvistikk ble grunnlagt i Pisa i 1890 .

Under fascismens år var Pisa Athenaeum et aktivt senter for politisk debatt og antifascistisk organisasjon .

Etter andre verdenskrig, returnerte universitetet i Pisa til avantgarde i mange fagområder . Til fakultetene for ingeniør og apotek, etablert før krigen, ble lagt til økonomi, fremmedspråk og litteratur og politikk. I 1967 ble "Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna" grunnlagt, som sammen med 'La Scuola Normale' dannet et høyt prestisjefylt lærings- og undervisningssenter.

Steder

Lucca

The University of Pisa

Address
55100 Lucca, Toscana, Italia

Batavia

Address
Fermi National Accelerator Laboratory
60510 Batavia, Illinois, USA

Livorno

Address
Località San Gaetano, Via del Porto
57016 Livorno, Toscana, Italia

Pompei

Address
Parco Archeologico di Pompei
80045 Pompei, Campania, Italia

Lucca

Address
Fondazione Campus ,via del Seminario prima, n. 790, Monte S. Quirico
55100 Lucca, Toscana, Italia

Lecce Nei Marsi

Address
67050 Lecce Nei Marsi, Abruzzo, Italia

Sillico

Address
55036 Sillico, Toscana, Italia

Torino

Address
10123 Torino, Piemonte, Italia

Massa

Address
Castello di Castiglione del Terziere
54021 Massa, Toscana, Italia

Altopascio

Address
Via della Chiesa 1 Badia Pozzeveri
55011 Altopascio, Toscana, Italia

Pisa

Address
Pisa, Toscana, Italia

Programmer

Forkurs
Kurs
Sommerkurs
Denne skolen tilbyr også: