University of Pisa Summer & Winter Schools

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Universitetet i Pisa er en offentlig institusjon med tjue avdelinger , med høyt forsknings sentre innen jordbruk, astrofysikk, datavitenskap, ingeniørfag, medisin og veterinærmedisin. Videre har universitetet nære relasjoner med forskningsinstituttets pisaninstitusjoner , med mange kulturinstitusjoner av nasjonal og internasjonal betydning, og med industri, særlig informasjonsteknologi , som gikk gjennom en fase med rask ekspansjon i Pisa under nitten seksti og syttitallet.

Universitetet i Pisa ble opprettet offisielt i 1343 , selv om en rekke lærde hevder at opprinnelsen dateres tilbake til det 11. århundre.

Det tidligste beviset på en Pisan "Studium" dateres til 1338 da den anerkjente juristen Ranieri Arsendi overførte til Pisa fra Bologna. Han ble sammen med Bartolo Da Sassoferrato , lektor i sivilrett, betalt av kommunen for å undervise i offentlige leksjoner.

Den pavelige tyren ' In supremae dignitatis ', gitt av pave Clement VI den 3. september 1343, anerkjente "Studium" av Pisa som en " Studium Generale "; en institusjon for videreutdanning grunnlagt eller bekreftet av en universell myndighet, paveskirken eller imperiet. Pisa var et av de første europeiske universitetene som kunne skryte av denne pavelige attesten, som garanterte den universelle, juridiske verdien av sine pedagogiske kvalifikasjoner.

De første lærte fagene var: teologi, sivilrett, canon lov og medisin. I 1355 begynte den kjente kommentatoren til Dantes Divine Comedy Francesco Da Buti å lære på "Studium".

Pisa og dets "Studium" gjennomgikk en kriseperiode rundt det 15. århundre. Florentinernes erobring av byen ødela sitt økonomiske og sosiale liv. Faktisk er det mangel på dokumentasjonsbevis for universitetets regelmessige funksjon i flere tiår.

I 1473 gjenopptok Pisan Studium sin systematiske utvikling takket være Lorenzo dei Medici , og byggingen av en bygning for å holde leksjoner ble gitt i 1486. ​​Bygningen ble senere kjent som Palazzo della Sapienza (The Knowledge Building) det 14. århundre Piazza del Grano. Bildet av en kjerub ble plassert over porten "Dell'Abbondanza", som fører til Piazza, fremdeles i dag symbolet på universitetet .

Etter opprøret mot Firenze i1494 og etterfølgende krig led Pisan Studium en nedgangstid og ble overført til Pistoia, Prato og Firenze. Den seremonielle gjenåpning av universitetet, 1. november 1543, under regjering av Duke Cosimo I dei Medici , ble ansett som en annen innvielse. Kvaliteten på universitetet ble fremmet ved loven fra 1545 og pisan-ateneummet ble en av de viktigste i Europa for undervisning og forskning. Stolen for "Semplici" ble holdt av Luca Ghini , grunnlegger av verdens første botaniske hage, etterfulgt av Andrea Cesalpino , som pionerer den første vitenskapelige metoden for klassifisering av planter og regnes som en forløper i oppdagelsen av blodsirkulasjon . Gabriele Fallopio og Marcello Malpighi foreleses i Anatomi og Medisin.

Galileo Galilei, som ble født og studert i Pisa, ble professor i matematikk ved Pisan Studium i 1589.

Universitetets rolle som statlig institusjon ble stadig mer understreket i Medici storhertugdagsperioden. En proteksjonistisk politikk sørget for en konsekvent kjernen av lærde og lærere: Lovene utstedt av Cosimo I, Ferdinando I og Ferdinando II forplikter de som hadde til hensikt å få en grad til å delta i Studium of Pisa. Denne perioden ser ulike illustrerte figurer foredrag i Pisa, særlig innen lov og medisin .

Universitetets utvikling fortsatte under Lorenas. De fullførte konstruksjonen av det astronomiske observatoriet (et prosjekt initiert av Medicis), samt berikelse av Universitetsbiblioteket med viktige publikasjoner, utvikling av Botanisk hage og naturvitenskapsmuseum og etablering av nye stoler, som eksperimentell fysikk og kjemi.

Vedlegget fra Toscana til Napoleon-riket resulterte i omformingen av Studium til et keiserlig akademi: Atheneneum ble en filial av Universitetet i Paris, og kursene og studieprogrammene ble strukturert etter den franske offentlige utdanningsmodellen. Fem nye fakulteter ble etablert (teologi, lov, medisin, naturvitenskap og litteratur), sammen med eksamener, ulike kvalifikasjonstitler og avgangsoppgaver. I 1813 ble "La Scuola Normale Superiore " etablert, som en gren av "Ecole Normale de Paris".

Restaureringen kunne ikke avbryte effekten av Napoleons opplevelse. Den første kongressen for italienske forskere ble avholdt i Pisa i 1839 . 421 forskere og over 300 eksperter fra ulike disipliner diskuterte zoologi, komparativ anatomi, kjemi, fysikk, matematikk, agronomi, teknologi, botanikk, vegetasjonsfysiologi, geologi, mineralogi, geografi og medisin.

I 1839 - 1840 tok utdanningsdirektøren Gaetano Giorgini den viktigste reformen på universitetet i Pisa ved å øke antall fakulteter til seks (teologi, lov, litteratur, medisin, matematikk og naturvitenskap) og skapt verdens første Stol for landbruks- og fåreavl.

I 1846 ble Scuola Normale gjenåpnet. I mellomtiden spredte liberale og patriotiske idealer seg på Athenaeum, og en bataljon av universitetet - sammensatt av forelesere og studenter - skildret seg i slaget ved Curtatone og Montanara i 1848 .

Under den andre restaureringen, i 1851, samordnet Leopoldo II universitetene i Pisa og Siena i et unikt etruskisk athenneum, motivert dels av økonomiske årsaker, men først og fremst for politisk kontroll. Fakultetene for teologi og lov hvilte på Siena; mens de av litteratur, medisin, matematikk og naturvitenskap forblir i Pisa. Etter den florentinske opprøret og Grand Dukees flykt i 1859 var en av de opprinnelige tiltakene som ble trukket av den foreløpige regjeringen, restitusjonen til byen Pisa av Studium med alle seks av sine fakulteter.

Ved fødselen av kongeriket Italia ble universitetet i Pisa en av de nye statens mest prestisjefylte kulturinstitusjoner . Mellom andre halvdel av nittende og første halvdel av det 20. århundre lærte følgende prestisjefylte forelesere i Pisa: advokatene Francesco Carrara og Francesco Buonamici , filologene Domenico Comparetti og Giovanni D'Ancona , historikerne Pasquale Villari , Gioacchino Volpe og Luigi Russo , filosof Giovanni Gentile , økonom Giuseppe Toniolo og matematikere Ulisse Dini og Antonio Pacinotti . Det første europeiske instituttet for historisk lingvistikk ble grunnlagt i Pisa i 1890 .

Under fascismens år var Pisa Athenaeum et aktivt senter for politisk debatt og antifascistisk organisasjon .

Etter andre verdenskrig, returnerte universitetet i Pisa til avantgarde i mange fagområder . Til fakultetene for ingeniør og apotek, etablert før krigen, ble lagt til økonomi, fremmedspråk og litteratur og politikk. I 1967 ble "Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna" grunnlagt, som sammen med 'La Scuola Normale' dannet et høyt prestisjefylt lærings- og undervisningssenter.

Denne skolen tilbyr programmer i:
  • Italiensk
  • Engelsk

Se Forkurs » Se Summer courses » Se kurs » Se Health Kurs »

Programmer

Denne skolen tilbyr også:

Forkurs

Foundation Course in Sciences (FCS)

Campus Heltidsstudier 1 år October 2018 Italia Pisa

[+]

De resterende 24 studiepoeng vil bestå av kurs i italiensk språk og kultur for å utgjøre 60 studiepoeng.

[-]

Grunnkurs i humaniora (FCH)

Campus Heltidsstudier 1 år October 2018 Italia Pisa

Grunnkurs i humaniora (FCH) [+]

Grunnkurs i humaniora (FCH) - 60 FC cr

Modulene er delt på følgende måte:

- Italiensk litteratur: en introduksjon 12 FC cr - Moderne europeisk historie 9 FC cr - Gresk og romersk arkeologi 6 FC cr - Kunsthistorie: en introduksjon 6 FC cr - Introduksjon til filosofisk tanke 3 FC cr

De resterende 24 studiepoeng vil bestå av kurs i italiensk språk og kultur for å utgjøre 60 studiepoeng.

Hva er grunnkurset?

Grunnkurset er et studieprogram bestående av to studiefag: Humaniora (grunnkurs i humaniora-FCH) og vitenskap (grunnkurs i Science-FCS), undervist på engelsk og primært rettet mot kandidater som ikke har minimumskurs skissert i gjeldende lovgivning for innmelding på italienske universiteter.... [-]


Kurs

Vinterskole aktivere teknologier for industrielt Internett av ting (ET-I2oT 2018) 4. utgave

Campus Heltidsstudier 6 dager October 2018 Italia Pisa

Den fjerde utgaven av skolen "Aktivering av teknologier for industrielt Internett av ting" er organisert for å tilby 48 timers forelesninger innen elektronikk, elektromagnetikk og nettverk for ting til Internett (IoT), rettet mot et publikum av fagfolk / utøvere, master og doktorgradsstudenter, forskere i tidlig fase med bakgrunn i IKT. [+]

VinterskoleAktivering av teknologier for industrielt Internett av ting (ET-I2oT 2018)4. utgave

Organisert av Institutt for informasjonsteknologi (DII), Universitetet i Pisa

Sted: Møterom Første etasje, DII, via G. Caruso 16, 56122, Pisa

Mål

Den fjerde utgaven av skolen "Aktivering av teknologier for industrielt Internett av ting" er organisert for å tilby 48 timers forelesninger innen elektronikk, elektromagnetikk og nettverk for ting til Internett (IoT), rettet mot et publikum av fagfolk / utøvere, master og doktorgradsstudenter, forskere i tidlig fase med bakgrunn i IKT.

Sommerskolen gir teoretiske og praktiske leksjoner om nylige fremskritt i å aktivere teknologier for fremtidige trådløse transceivere, systemer og nettverk i scenarier som IoT, Industry 4.0 og Cyber-Physical-Systems (CPS). Trådløse kretser og systemer og internettteknologi blir gjennomgripende i mange bruksområder som logistikk (f.eks. RF-identifikasjon), kjøretøyindustrien (f.eks. Tilkoblede biler, avanserte driverassistrasystemer, V2V og V2I trådløs kommunikasjon, radar, lidar), automatisering i industrielle eller domotiske scenarier (f.eks. trådløse sensorer og aktuatornett), smart produksjon (f.eks. industri 4.0), helse... [-]


Sommerkurs

Pisa-Tor Vergata-Hokkaido Sommerskole om matematikk og dets applikasjoner

Campus Heltidsstudier August 2019 Italia Pisa

I år begynte Universitetet i Roma Tor Vergata å organisere en felles sommerskole. [+]

Etter 3 vellykkede utgaver av Hokkaido-Pisa sommerskolen i matematikk. I år begynte Universitetet i Roma Tor Vergata å organisere en felles sommerskole.

Skolen vil foreslå senior studenter og studenter i flere matematikkemner.

Disse kursene er forskningsorientert og har ofte blitt fulgt av reserchers og professorer.

Mål

Avanserte studier og studenter i avansert matematikk. Programintensitet Disse kursene er forskningsorientert og har ofte blitt fulgt av reserchers og professorer.

Hvem kan søke

Senior studenter og studenter i matematikk, forskere, professorer.... [-]


Pisa Future Colliders School

Campus Heltidsstudier July 2019 Italia Pisa

Skolen vil fokusere på de viktigste emnene knyttet til fysikk ved fremtidige collider. Det vil dekke de viktigste problemene for akseleratorutforming for neste generasjon av høy-energi lepton- og hadronkollider. [+]

Skolen vil fokusere på de viktigste emnene knyttet til fysikk ved fremtidige collider. Det vil dekke de viktigste problemene for akseleratorutforming for neste generasjon av høy-energi lepton- og hadronkollider.

Spesiell oppmerksomhet vil være dedikert til fysikkprogrammene som kan adresseres på de forskjellige maskinene. Sesjoner på skolen vil inkludere utformingen av forsøkene på ulike anlegg, nye detektorteknologier, utfordringer for teorien og nye teknikker for datahåndtering, databehandling og fysikkanalyse.

Skolen kan være vert for opptil 100 deltakere.

Master og Ph.D. Studentene vil ha mulighet til å samhandle i et virkelig unikt miljø med fremtredende forskere og verdensomspennende eksperter på ulike felt. Sosial aktiviteter og student plakat sessioner er planlagt om kveldene.... [-]


Sommerskole av arkeologi i abruzzo

Campus Heltidsstudier 4 uker July 2019 Italia Pisa

UNIPI Summer School of Archeology tilbyr deltakerne en diachronisk (multi-periode) tilnærming til studiet av arkeologi. Gjennom denne tilnærmingen vil deltakerne få en dypere kunnskap om arkeologien fra den forhistoriske til den romerske perioden. [+]

UNIPI Summer School of Archeology tilbyr deltakerne en diachronisk (multi-periode) tilnærming til studiet av arkeologi. Gjennom denne tilnærmingen vil deltakerne få en dypere kunnskap om arkeologi fra den forhistoriske til den romerske perioden.

Videre inkluderer programmet besøk på store museer og friluftssteder for å gi deltakerne en viktig oversikt og en omfattende forståelse av emner behandlet under leksjonene.

Studentene vil få intensiv tverrfaglig opplæring, med forelesninger, laboratorier, to forskjellige utgravningsaktiviteter. Helg arkeologiske nettsted besøk vil fullføre uken programmet. Kurset varer i 4 uker, inkludert en rekke forelesninger som blir til laboratorieaktiviteter.... [-]


Sommer skole byen og vannet

Campus Heltidsstudier July 2019 Italia Pisa

Den internasjonale sommerskolen "Byen og vannet" starter fra bevisstheten om verdien av Massaciuccoli-sjøen (Massarosa, Lucca) og dens territorium. [+]

Den internasjonale sommerskolen "Byen og vannet" starter fra bevisstheten om verdien av Massaciuccoli-sjøen (Massarosa, Lucca) og dens territorium. I kontinuitet med siste utgave vil sommerskolen fokusere på den delen av Massaciuccoli-sjøen som tilhører Viareggio kommune: området mellom byen Torre del Lago-Puccini og industriområdet San Rocchino.

Dette området er preget av en høy landskapspotensialitet, men samtidig høy fysisk, sosial og miljømessig nedbrytning, i motsetning til San Rossore-Massaciuccoli Park-forskriften. Hvis byen Torre del Lago-Puccini representerer i dag et internasjonalt kulturhus, strengt knyttet til figuren av Giacomo Puccini, er det tilstøtende området mot Viareggio preget av anonyme steder og den enorme "Carbonaia" -dumpen.... [-]


Sommerskolediagnose i kulturhistorie: 1. fokus på moderne og samtidskunst

Campus Heltidsstudier September 2018 Italia Pisa

Sommerskolen inkluderer et program for tverrfaglige studier innen en uke. Skolen skal holdes ved Institutt for kjemi ved Universitetet i Pisa, og er utformet for å trene graduate studenter, særlig PhD-studenter, med interesser i Heritage Science. [+]

Sommerskolen inneholder et program for tverrfaglige studier innen en uke. Skolen skal holdes ved Institutt for kjemi ved Universitetet i Pisa og er utformet for å trene doktorgradsstudenter, særlig doktorgradsstudenter, med interesser i Heritage Science.

Sommerskolen tar sikte på å gi studentene fra ulike utdanningsbakgrunn (akademikere innen teknisk-vitenskapelig og humanistisk) de spesifikke ferdighetene til å starte og utvikle prosjekter for riktig diagnose og konservativ forvaltning av kulturarv.

Skolen gir leksjoner for å formidle kunnskap for karakterisering av materialer, for de teknikkene som passer for deres karakterisering, for vurdering av deres tilstand av endring. Spesiell oppmerksomhet vil bli gitt til studiet av produkter og teknologier som skal brukes til bevaring.... [-]


Sommerskole Digitale verktøy for humanister

Campus Heltidsstudier June 2019 Italia Pisa

Skolen har til hensikt å presentere noen utvalgte verktøy som kan hjelpe humanist i sine undersøkelser og aktiviteter, utnytte den digitale svingen og den nye teknologien. [+]

Skolen har til hensikt å presentere noen utvalgte verktøy som kan hjelpe humanist i deres forskning og aktiviteter, utnytte den digitale svingen og den nye teknologien.

Fremme digital kultur i humaniora og hjelpe humanist (ung og gammel) i overgangen fra tradisjonell verden til nåtid, se på fremtiden.

Hvem kan søke

Fra utdannede studenter opp til fagfolk i humaniora (ph.d.-studenter, bibliotekarer, lærere, forskere, arkivister, etc.)

Opptakskrav

Bachelor i en hvilken som helst disiplin

[-]

Sommerskole egyptologer som museumskassører: en nedsenkende trening

Campus Heltidsstudier September 2018 Italia Pisa

Sommerskolen "Egyptologer som museumskonsulatorer: en nedsenkende trening" er et akademisk program som tilbys av universitetet i Pisa i samarbeid med egyptiske museet i Torino. [+]

Sommerskolen "Egyptologer som museumskonsulatorer: en nedsenkende trening" er et akademisk program som tilbys av universitetet i Pisa i samarbeid med egyptiske museet i Torino.

Hovedformålet med skolen er å gi en teoretisk og praktisk tilnærming til det gamle egyptiske objektet som en del av en samling. Hvert objekt er en opphopning av ulike historier, både gamle og moderne, alt fra produksjon, bruk, deponering, oppdagelse, opp til oppkjøp, bevaring og visning.

Skolen vil tilby den unike muligheten til å takle egyptiske gjenstander fra alle disse forskjellige vinklene, fra teoretiske til mer pragmatiske perspektiver, og utsette deltakerne for en rekke museumspraksis takket være en fordybende opplevelse i Torino egyptiske museumsmiljø.... [-]


Sommerskole eu og naboene: utfordringer og muligheter for samarbeid

Campus Heltidsstudier June 2019 Italia Pisa

Sommerskolen fokuserer på EUs forhold til sine sørlige og østlige naboer, og legger vekt på samarbeidsmulighetene, særlig innen handel og energi, samt på utfordringene i dette samarbeidet innen utenrikspolitikk og migrasjon. [+]

Sommerskolen fokuserer på EUs forhold til sine sørlige og østlige naboer, og legger vekt på samarbeidsmulighetene, særlig innen handel og energi, samt på utfordringene i dette samarbeidet innen utenrikspolitikk og migrasjon.

Eksperter som kommer fra akademia / eller internasjonale institusjoner, vil forklare hvilke instrumenter som EU støtter og forsøker å påvirke sine naboer, samt prestasjonene og sviktene i den europeiske naboskabspolitikken.

Det er basert på forelesninger på to / tre timer og simuleringsspill som er gitt på engelsk og tilbys av professorer og jurister, statsvitenskap eller økonomi. Studentene vil bli utstyrt med lesemateriell og vil bli bedt om å ta en avsluttende eksamen. Totalt antall timer (inkludert simuleringsspill) på sommerskolen er 28/30.... [-]


Sommerskolefeltskole pozzeveri i arkeologi og bioarkaeologi

Campus Heltidsstudier June 2019 Italia Pisa

Felleskolen i middelalderske arkeologi og bioarkaeologi ved Badia Pozzeveri (Lucca, Italia) er et akademisk program rettet mot å trene studenter i arkeologiske og bioarkaeologiske felt og laboratoriemetoder. Utgravninger vil finne sted i kirken "San Pietro a Pozzeveri" i kommunen Altopascio. [+]

Felleskolen i middelalderske arkeologi og bioarkaeologi ved Badia Pozzeveri (Lucca, Italia) er et akademisk program rettet mot å trene studenter i arkeologiske og bioarkaeologiske felt og laboratoriemetoder. Utgravninger vil finne sted i kirken "San Pietro a Pozzeveri" i kommunen Altopascio. Badia Pozzeveri ligger omtrent 10 kilometer øst for byen Lucca, hovedstaden i den toskanske provinsen med samme navn.

San Pietros kirke var en gang en del av et Camaldolese kloster, som ble grunnlagt i det 11. århundre på bredden av innsjøen Bientina. Den middelalderske innsjøen, som nå er helt tørket, strekker seg mellom Lucca og Arno-elven. Klosteret blomstret i 12-1300-tallet takket være beliggenheten langs Via Francigena, en stor handels- og pilegrimsrute, som forbinder Frankrike og Nord-Europa med Roma gjennom hele middelalderen. Klostrets nedgang startet i det 14. århundre og til slutt førte til dens oppløsning i det 15. århundre. San Pietros kirke forblir som landsbyens sentrum for tilbedelse og er fortsatt i bruk.... [-]


Sommerskole fra gener til celler: Et grunnleggende kurs i molekylær, cellulær og ultrastrukturell biologi

Campus Heltidsstudier July 2019 Italia Pisa

Vår sommerskole er et praktisk, full-immersjonskurs som dekker bioteknikker som kan brukes til studier av flere biologiske fag relatert til cellebiologi, genuttrykk og funksjonsanalyse, genotoksisitet og ultrastrukturelle observasjoner. [+]

Vår sommerskole er et praktisk, full-immersjonskurs som dekker bioteknikker som kan brukes til studier av flere biologiske fag relatert til cellebiologi, genuttrykk og funksjonsanalyse, genotoksisitet og ultrastrukturelle observasjoner.

Kurset deles inn i:

a) en teoretisk del organisert i forelesninger som dekker moderne teknologi

b) En praktisk del der deltakerne vil være vert i laboratoriene, og vil være direkte involvert i utforming og gjennomføring av flere eksperimentelle protokoller om hovedforelesningens formål.

Mål

Målet med vår sommerskole er å introdusere studenter til å få informasjon og praksis på moderne tilnærminger om cellebiologi, cytogenetikk, molekylærbiologi og ultrastruktur... [-]


Sommerskole i data-drevet arkeologi

Campus Heltidsstudier June 2019 Italia Pisa

Sommerskolen vil gjøre det mulig for deltakerne å styre livssyklusen til digitale arkeologiske data. Det er bygget rundt et nytt paradigme, som tar hensyn til arkeologer som både produsenter og brukere av digitale arkeologiske data. [+]

Sommerskolen vil gjøre det mulig for deltakerne å styre livssyklusen til digitale arkeologiske data. Det er bygget rundt et nytt paradigme, som tar hensyn til arkeologer som både produsenter og brukere av digitale arkeologiske data.

Deltakere vil lære konseptene og metodene for datainnhenting, ledelse, analyse og kommunikasjon gjennom en integrert bruk av programvare, statistiske og praktiske prinsipper. Dette vil bli oppnådd gjennom feltaktiviteter knyttet til keramikkanalyse innenfor ArchAIDE-prosjektet (www.archaide.eu) og IKT-relaterte aktiviteter utført i laboratoriet og undervist i forelesningene. Sommerskolen vil finne sted fra 25. juni til 13. juli 2018 ved universitetet i Pisa, Italia.... [-]


Sommerskole i datamaskinstøttet stoffdesign

Campus Heltidsstudier 47 timer July 2019 Italia Pisa

Computerstøttet stoffdesign omfatter beregningsmetoder og ressurser som brukes til å lette utformingen og oppdagelsen av nye terapeutiske løsninger. [+]

Bidraget til beregningsmetoder for narkotikaforskning er ikke lenger et spørsmål om tvil, og de store verdens farmasøytiske og bioteknologiske selskaper bruker beregningsverktøy. Computerstøttet stoffdesign omfatter beregningsmetoder og ressurser som brukes til å lette utformingen og oppdagelsen av nye terapeutiske løsninger.

Program

Kursets offisielle program er ikke tilgjengelig ennå. Men hovedtemaene i skolen er:

1) Visualisering av et ligand-proteinkompleks. 2) Grunnleggende Linux-kommandoer. 3) Docking av ligander til målproteiner og evaluering av pålitelighet av programvare. 4) Farmakofore modellering 5) Molekylære dynamiske simuleringer av biologiske systemer 6) Virtuelle screeningsberegninger.... [-]


Sommerskole i flytende maskineri og energisystemteknikk

Campus Heltidsstudier September 2018 Italia Pisa

Sommerskolen er dedikert til Ph.D. studenter som utfører sine forskningsaktiviteter innen væskemaskineri og energisystemteknikk, inkludert turbomachinery, forbrenningsmotorer, energikonverteringssystemer, kraftverk, fornybare energisystemer og innovative energisystemer. [+]

Sommerskolen er dedikert til Ph.D. studenter som utfører sine forskningsaktiviteter innen væskemaskineri og energisystemteknikk, inkludert turbomachinery, forbrenningsmotorer, energikonverteringssystemer, kraftverk, fornybare energisystemer og innovative energisystemer.

Sommerskolen vil bli avholdt i september og arrangeres med seminarer av eksperter og økter med informasjons- og erfaringsdiskusjon blant student og professorer. Skolen vil bli holdt i løpet av fire dager, og nasjonale og internasjonale høyttalere vil bli invitert til å presentere sine erfaringer og forskningsaktiviteter. Høyttalere vil bli invitert fra akademia, industri og forsknings sentre.... [-]


Sommerskole i italiensk språk og kultur

Campus Heltidsstudier July 2019 Italia Pisa

De intensive kursene til italiensk på sommerskolen er planlagt i henhold til målene og målene for den felles europeiske rammen og er derfor delt inn i A1, A2, B2, B2, C1, C2. [+]

De intensive kursene til italiensk på sommerskolen er planlagt i henhold til målene og målene for den felles europeiske rammen og er derfor delt inn i A1, A2, B2, B2, C1, C2.

Studentene vil bli delt inn i grupper ved hjelp av en opptaksprøve.

Sammenlignet med vanlige kurs som CLI tilbyr i løpet av studieåret, er intensive sommerkurs kjennetegnet av noen spesifikke funksjoner:

• Et redusert antall studenter, for å favorisere individuell undervisning og å imøtekomme individuelle behov;

• Økt bruk av fritidsaktiviteter i undervisning;... [-]


Sommerskole i muliggjøre teknologier for industrielt internett av ting

Campus Heltidsstudier July 2019 Italia Pisa

Den tredje utgaven av sommerskolen "Aktivere teknologier for industrielt Internett av ting" er organisert for å tilby ca 50 timers forelesninger innen elektronikk, elektromagnetikk og IKT for ting til Internett (IoT), rettet mot et publikum av Master og PhD studenter, forskere i tidlig fase og utøvere med bakgrunn på kretser og systemer. [+]

Den tredje utgaven av sommerskolen "Aktivere teknologier for industrielt Internett av ting" er organisert for å tilby ca 50 timers forelesninger innen elektronikk, elektromagnetikk og IKT for ting til Internett (IoT), rettet mot et publikum av Master og PhD studenter, tidlige forskere og utøvere med bakgrunn på kretser og systemer.

Sommerskolen gir teoretiske og praktiske (med hands-on CAD-sesjon) leksjoner om nylige fremskritt innen teknologier, elektronikk og elektromagnetikk, for fremtidige trådløse transceivere, systemer og nettverk i scenarier som IoT, Industry 4.0 og Cyber-Physical-Systems ( CPS).

Trådløse kretser og systemer og internettteknologi blir gjennomgripende i mange bruksområder som logistikk (f.eks. RF-identifikasjon), kjøretøyindustrien (f.eks. Tilkoblede biler, avanserte driverassistrasystemer, V2V og V2I trådløs kommunikasjon, radar, lidar), automatisering i industrielle eller domotiske scenarier (f.eks. trådløse sensorer og aktuatornett), smart produksjon (f.eks. industri 4.0), helse og velvære (f.eks. trådløst slitasje og biomedisinsk krets).... [-]


Sommerskole i osteoarkaeologi og paleopatologi

Campus Heltidsstudier June 2019 Italia Pisa

Sommerskolen i osteoarkaeologi og paleopatologi er et akademisk program rettet mot å trene studenter i antropologiske og paleopatologiske laboratoriemetoder. [+]

Sommerskolen i osteoarkaeologi og paleopatologi er et akademisk program rettet mot å trene studenter i antropologiske og paleopatologiske laboratoriemetoder. Det er en enestående mulighet for studentene å få praktisk erfaring innen bioarkaeologisk undersøkelse ved å jobbe side om side med ledende forskere på området.

Laboratorieaktivitetene og forelesningene vil bli gjennomført ved Laboratoriet for Paleopatologi (innen Pisa). Sommerskolen vil finne sted i løpet av 3 uker, for å gi studentene grunnleggende kunnskaper om skjelettanatomi, fysisk antropologi og paleopatologi som er nødvendig for å nærme seg osteologiske analyser.

Skelettmaterialene som undersøkes, inkluderer prøver fra toskanske utgravninger som går tilbake til middelalderen. Aktivitetene vil bli gjennomført under tilsyn av et erfarent medarbeider i Paleopatologi, regissert av professor Gino Fornaciari.... [-]


Sommerskole i å lese midt egyptisk hieratisk

Campus Heltidsstudier July 2019 Italia Pisa

Målet med skolen er å gi sterk evne til å lese og tolke gamle egyptiske dokumenter i hieratiske og hieroglyfer, ut over grunnleggende kunnskaper. [+]

Målet med skolen er å gi sterk evne til å lese og tolke gamle egyptiske dokumenter i hieratiske og hieroglyfer, ut over grunnleggende kunnskaper. Dette vil bli oppnådd gjennom tre forskjellige nivåer:

1) Dekoding av hieratisk skript (grunnleggende);

2) Intensiv praksis for lesing (hieratiske kilder) overvåket av lærere;

3) Fokuser på grammatikkproblemer relatert til Middle Kingdom-teksten.

Ved å undersøke ulike typer dokumenter, vil deltakerne få selvtillit til å nærme seg autonomt gamle egyptiske skrifter i midt egyptiske, spesielt de som er skrevet i hieratiske.... [-]


Sommerskole trinn - kortsiktige ingeniørprogram

Campus Heltidsstudier June 2019 Italia Pisa

Skolen tilbyr en internasjonal utvekslingserfaring til studenter ved Universitetet i Pisa (UNIPI), Universitetet i Illinois ved Urbana - Champaign (UIUC) og San Diego State University (SDSU). [+]

Skolen tilbyr en internasjonal utvekslingserfaring til studenter ved Universitetet i Pisa (UNIPI), Universitetet i Illinois ved Urbana - Champaign (UIUC) og San Diego State University (SDSU).

Programmet tilbyr 5 "fem uker" kurs:

1) to i Pisa ved UNIPI fra 15. mai til 18. juni 2018 for studenter fra: 1.a) UIUC: Studentene skal delta i en klasse av energisystemer og en klasse italiensk kultur og språk (grunnnivå) på språksenteret;

1.b) SDSU: Studentene skal delta i en klasse med numerisk analyse og en klasse av italiensk kultur og språk (elementær nivå) som omfatter temaet mangfold knyttet til kvinners rolle i italiensk historie... [-]


Sommerskole vada volaterrana arkeologisk feltskole

Campus Heltidsstudier July 2019 Italia Pisa

Undersøkelse i lav Cecina Valley (ager Volaterranus). Metodikk for undersøkelsen og landskapsarkitektur. Ikke-destruktive diagnostiske teknikker anvendt på arkeologisk forskning (spesielt georadarundersøkelsene utført av Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI). [+]

Undersøkelse i lav Cecina Valley (ager Volaterranus). Metodikk for undersøkelsen og landskapsarkitektur.

Ikke-destruktive diagnostiske teknikker som brukes til den arkeologiske undersøkelsen (spesielt georadarundersøkelsene utført av Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI).

Stratigrafiske utgravninger av bygningene i havnekvarteret Vada Volaterrana: leksjoner i metodikk og praktisk graving. Klassifisering av bygninger og funn, spesielt i et gammelt keramikklaboratorium, inkludert typologiske og teknisk-arkeometriske analyser og tegning av funnene.

Digital styring av dokumentasjonen . Studentene skal mate innsamlede data til en database knyttet til et GIS-system.... [-]


Sommer student ved fermilab og andre oss laboratorier

Campus Heltidsstudier July 2019 Italia Pisa

Fysikkstudenter vil bli opplært i forskergruppene som arbeider med de nye Fermilab-initiativene, mu2e, muon (g-2), Nova-eksperimenter, samt fremtidige nøytrino fysikkeksperimenter, eller i Fermilab-gruppen som samarbeider med cms-eksperimentet på CERN , eller i teori gruppen. [+]

Fysikkstudenter vil bli opplært i forskergruppene som arbeider med de nye Fermilab-initiativene, mu2e, muon (g-2), Nova-eksperimenter, samt fremtidige nøytrino fysikkeksperimenter, eller i Fermilab-gruppen som samarbeider med cms-eksperimentet på CERN , eller i teori gruppen.

Noen studenter kan fortsatt være involvert i analysen av CDF-data, innenfor CDF-fysikkgruppene. For noen studenter kan internshipet finne sted i andre laboratorier eller universiteter.

Ingeniørstuderende vil bli utdannet i Fermilab akselerator divisjon, teknisk divisjon eller databehandling divisjon eller i grupper som jobber med anvendt forskning i andre oss laboratorier eller universiteter.... [-]


Summer School Food and Innovation in Rural Transition: the Tuscany case

Campus Heltidsstudier June 2019 Italia Pisa

[+]

Disse mulighetene inkluderer blant annet markedsforhold (f.eks. Gjennom kjøp og salg av produkter), samfunnsmessige forhold (f.eks. Tiltrengning av (peri) urbane mennesker for underholdning, økonomiske og helsemessige grunner)

2. Små gårder og politisk dagsorden. Dette temaet fokuserer på om og hvilke politiske handlinger som støtter direkte (f.eks. Subsidier) eller indirekte (f.eks. Ved å nevne lite oppdrett som en del av bredere politiske strategier) små gårder.

4. Små gårder og miljøet. Dette temaet fokuserer på virkningen av små gårder på miljøet. ... [-]


Summer School i offentlig revisjon og ansvarlighet. Data mining og analyse: hvilke konsekvenser for revisjon

Campus Heltidsstudier 2 uker March 2019 Italia Pisa

Skolen er en ny læringsmulighet for profesjonelle revisorer (både privat og offentlig sektor), for studenter og lærere, samt for andre tjenestemenn og fagfolk for å holde seg oppdatert om trender og utviklinger i dette raskt utviklede feltet. [+]

I tråd med ECAs strategi vil skolen åpne en strukturert dialog med

Den akademiske verden gir ytterligere muligheter for opplæring av høy kvalitet,

legge til rette for kunnskapsutveksling mellom utøvere og forskere og - sist

men ikke minst - kan gi en plattform for studier, diskusjon og informasjon

bytte på revisjonsrelaterte problemer.

Sommerskolen er åpnet for et stort utvalg av partipipanter: tjenestemenn, forskere,

fagfolk, doktorgradsstudenter og postdoktorale studenter, studenter i... [-]


Vinterskole teori og praksis i transmisjon og skanning elektronmikroskopi

Campus Heltidsstudier January 2019 Italia Pisa

Vår Vinterskole er et praktisk, full-immersjonskurs som dekker ultrastruktursteknikker som kan brukes til studier av flere biologiske fag (celler, vev, organismer). [+]

Vår Vinterskole er et praktisk, full-immersjonskurs som dekker ultrastruktursteknikker som kan brukes til studier av flere biologiske fag (celler, vev, organismer).

Kurset deles inn i to deler:

a) en teoretisk del organisert i forelesninger som dekker grunnleggende og avanserte teknikker innen transmisjon og skanning elektronmikroskopi;

b) En praktisk del der deltakerne vil være vert i laboratoriene og vil være direkte involvert i utforming og gjennomføring av eksperimentelle protokoller om hovedforelesningens formål.

Mål

Målet med vår vinterskole er å introdusere studenter til å få informasjon og praksis på moderne tilnærminger angående cellebiologi, cytokjemi, molekylærbiologi og ultrastruktur.... [-]


Videoer

Welcome to the University of Pisa

Kontakt

The University of Pisa

Adresse, linje 1 Lungarno Antonio Pacinotti, 43
56126 Pisa, Tuscany, Italia
HJemmeside https://www.unipi.it/index.php/english