Pilot Flight Academy

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Pilot Flight Academy er Europas mest moderne flyskole, trene våre studenter i topp moderne fly og simulatorer.

Med mer enn 2500 kvadratmeter skolelokaler, og 120 studenter inhouse, vi utdanne morgendagens piloter. Skolen ligger på Torp flyplass i Sandefjord, Sør-Norge. Hele pilot utdanning på Pilot Flight Academy er gjennomført i Norge, og tilbyr unik kunnskap og erfaring av kontrollert luftrom.

Vi har moderne klasserom, et fullt utstyrt senter for databasert undervisning og nye fly og simulatorer. Vi har også et treningsstudio, kantine og sovesaler tilgjengelig på flyplassen-/ skoleområdet.

KARRIERE

Folk reiser mer enn noensinne, og det er en økende etterspørsel etter piloter. Eksamen fra Pilot Flight Academy vil du ha alle sertifikater som er nødvendige for å bruke som en styrmann i Norwegian.

Etterspørselen etter piloter forventes å øke i de kommende årene. Både næringsliv og privatreiser med fly er økende. Flyselskapet trafikken øker hver måned, og de store flyselskapene er kontinuerlig lanserer nye ruter. Dette, sammen med forventede pensjonsavgang på grunn av alderdom blant piloter, vil skape et stort behov for nye piloter i løpet av de kommende årene, spesielt i Skandinavia. Prognosen fra Boeing og Airbus sier at den verdensomspennende etterspørsel etter nye piloter vil overstige 500 000 innen år 2033, og vi har allerede begynt å se en pilot mangel i USA og Asia. Så, nå er det tid for deg å starte pilot utdanning!

Som nyutdannet pilot du starte din karriere som styrmann. I løpet av karrieren kan du fly flere flytyper, med hele verden som arbeidsplass. Som du skaffe mer erfaring, er det naturlig å gå videre til kapteinens sete, med ansvar for å lede mannskapet og planlegge og gjennomføre fly sikkert og komfortabelt for alle om bord.

Den integrerte pilotutdanningen ved Pilot Flight Academy er anbefalt av flyselskaper som SAS og norske, og vi har tidligere studenter arbeider i disse selskapene, samt en rekke andre flyselskaper i Skandinavia, Europa og verden. Den kompetansebaserte og fokusert pilot utdanning ved Pilot Flight Academy gir de best mulige forberedelser for våre studenter, ved søknad til flyselskapene.

Å bli pilot

Å være en pilot er krevende og spennende, og mange beslutninger må gjøres både før og under en flytur. Piloter må derfor være godt utdannet og forberedt for oppgavene som venter dem.

Passasjer fly er alltid flydd med to piloter: En kaptein og styrmann. De samarbeider for å fullføre oppgaver i cockpit under en flytur.

Piloter vanligvis starter sitt arbeid en time før flyet er planlagt å reise. De planlegger ruten som skal flys, vurdere været, beregne drivstoffbehov, og gjøre en vekt og balanse beregning. Sammen med resten av mannskapet de også gjennomføre mange andre forberedende oppgaver før flyturen starter.

Under flyturen, kapteinen og styrmannen dele oppgaver. I tillegg til å kontrollere flyet de må navigere, lese sjekklister, får klaringer fra lufttrafikktjenesten, og informere passasjerene om flyturen. Før landing, må innflyging og landing på bestemmelsesstedet skal planlegges, og pilotene må ta flyet vekt, annen trafikk og vær i betraktning. De gjør sine endelige avgjørelsen og beregninger basert på informasjon mottatt på nærmer flyplassen. En dag på jobben kan bestå av flere fly, og pilotene veksler mellom flygende og ikke-flygende plikter.

STUDIER

Den internasjonale pilotutdanning ved Pilot Flight Academy er et to-årig utdanning på heltid med parallelle teoretiske studier og flygende.

Hele programmet er gjennomført ved vår moderne skole på Torp Lufthavn Sandefjord. Etter eksamen, vil du være kvalifisert for en jobb som en pilot med flyselskapene. Teoritimer er utført i moderne klasserom med nye smartboards. Flyet er nye og svært moderne med avansert instrumentering. Vi har state-of-the-art flysimulatorer, hvorav den ene er en Boeing 737NG simulator. Skolen er åpen for våre studenter 24/7, og elevene bruker på skolen både på hverdager og i helgene. Vi har en livlig og aktiv studentmiljø. Vårt briefing rom er en møteplass for studenter og instruktører, og er også den "hovedkontor" for planlegging av innenlandske og utenlandske fly og for utveksling av erfaring og kunnskap.

KURSPLAN

På Pilot Flight Academy, Opplæring er delt i to: Vekslende uker med teori og flyr. Teori ukene består av seks timers undervisning, og i løpet av de ukene flyr, studentene fly skolens fly. Flygetrening for studentene begynner tidlig i studiet, og studentene har vanligvis ervervet nok kunnskap til å kunne fly solo allerede mot slutten av første semester! En internasjonal flight treningsprogram på Pilot Flight School består av 915 timer med høy kvalitet klasseromsundervisning på ATPL (A) nivå, den mest avanserte sertifikat for piloter. Ved siden av teori undervisning, skal studentene lære grunnleggende visuelle og instrumentflyging i starten, og senere videre til avanserte instrumentflyging i skolens tomotors fly. Mot slutten av kurset skal studentene gå gjennom simulatortrening der de lærer den krevende oppgaven med mannskap samarbeid under stressende situasjoner.

Vårsemesteret starter første hele uken i januar og fortsetter gjennom hele juni. Høstsemesteret starter første hele uken i august og fortsetter å app. 20 desember. Det er påskeferie, fire uker med sommerferie og to ukers juleferie i løpet av skoleåret.

Undervisning og læring

På Pilot Flight Academy oppfordrer vi til å gjennomføre utdanning som tett opp til virkeligheten for pilotyrket som mulig. Vårt program omfatter alle varianter av en pilot arbeid, for å forberede våre studenter for sitt yrke på best mulig uansett. 150112 Presentasjon karriere-studier

Simulatortrening

Skolen har moderne simulatorer som elevene bruker som en del av sin opplæring. En av simulatorer er en Cessna 172, lik den grunnleggende opplæring flyet skolen bruker. Mot slutten av opplæringen programmet skal studentene fly Boeing 737NG simulator, som brukes til multi-crew og jet orientering trening.

Steder

Sandefjord

Pilot Flyskole AS

Address
Hangarveien 13
3241 Sandefjord, Vestfold, Norge