Riphah International University

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

UNIVERSITETET

Riphah International University , Islamabad er et privat universitet, chartret av Pakistans forbundsregering i 2002. Universitetet ble etablert med sikte på å produsere fagfolk med islamske moralske og etiske verdier. Det er sponset av en ikke-for-profit tillit; nemlig Islamic International Medical College Trust (IIMCT), opprettet i 1995. Det første prosjektet til IIMCT var den islamske internasjonale medisinske høyskolen, Rawalpindi, etablert i 1996 av sin stiftende administrerende trustee; Maj. Gen. (Retd.) Muhammad Zulfiqar Ali Khan, TI (M), TBt (sen).

Foreløpig har universitetet 7 fakulteter og ulike akademiske avdelinger og et utenlandsk prosjekt, nemlig RAK College of Dental Sciences, UAE. Universitetet jobber også med å etablere sin campus i Mauritius.

Oppdrag

Islamsk International Medical College Trust (IIMCT) ble etablert i 1995 av sin administrerende trustee sen Maj. Gen (R) Muhammad Zulfiqar Ali Khan TI (M), TBt. IIMC-T er en ideell, ikke-politisk, ikke-sekteristisk velferdsorganisasjon registrert hos Pakistans regjering. Støttens oppdrag er:

"Etablering av state-of-the-art utdanningsinstitusjoner med fokus på å inkludere islamske etiske verdier."

IIMC-T har til hensikt å hjelpe muslimske ummah til å løse det presserende problemet med forverret akademisk standard ved å etablere statens kunstinstitusjoner i Pakistan, engasjerende fremstående forskere og forskere. I samsvar med oppdragserklæringen legges det stor vekt på innlemmelsen av islamske etiske verdier blant studentene for å produsere gode muslimske leger, ingeniører og samfunnsvitenskapsmenn.

Stiftende Campus:

Universitetet har følgende campus i Islamabad, Rawalpindi, Lahore, Faisalabad og Ras Al-Khaimah, UAE.

  • Hovedkampus, Sektor I-14, Islamabad.
  • City Campus - Jeg, G-7/4, 7th Avenue, Islamabad.
  • City Campus - II, Evacuee Trust Complex, Islamabad.
  • Al-Mizan Campus, Rawalpindi.
  • Ønsker kun kvinnekampus, H-8/2, Islamabad.
  • Lahore City Campus, Township, Lahore.
  • Raiwind Road Campus, Lahore.
  • Lahore Industrial Estate Campus.
  • Faisalabad Campus, Satiana Road, Faisalabad.
  • RAK College of Dental Sciences, Ras Al-Khaimah, UAE.

Riphah har startet arbeid på sin nye campus i Zone V, Islamabad sammen med et undervisningssykehus med seks hundre senger.

styresett

Den ærede presidenten i Den islamske republikken Pakistan er patronen til universitetet. Maj. Gen. (Retd.) Muhammad Zulfiqar Ali Khan (sen) var den grunnleggende kansler. For tiden er Mr. Hassan Muhammad Khan Universitetets kansler og Prof. Dr. Anis Ahmad, en fremtredende lærer av internasjonalt rykte og utdannelsesforsker, er grunnleggende rektor ved universitetet. Styret og Akademisk råd er universitetets høyeste politiske organer. Vikskansler er administrerende direktør og akademisk offiser ved universitetet.

Universitetsrangering og kvalitetssertifisering

Riphah International University , Islamabad ble inkludert i "W" Riphah International University ved Pakistans høyere utdanningskommisjon (HEC) i 2005 og ble snart inkludert i de fem beste universitetene i privat sektor som kvalifiserer for å motta forskningsbidrag fra Pakistans regjering gjennom HEC. Nylig er Riphah rangert på den andre stillingen blant alle private nasjonale universiteter av generell kategori. Videre fikk universitetets kvalitetsforbedringsselskap den første posisjonen i den private sektoren "W" -kategori Universiteter i landet ifølge scorecardet formulert av HEC. Riphah er den første University of the Country som er sertifisert under ISO 9001: 2008 Standard, kunngjort av britisk baserte Lloyd's Register, som er en av de fem største globale, uavhengige risikostyrings- og sikkerhetsorganisasjonene.

Steder

Lahore

Address
Lahore, Punjab, Pakistan