Birzeit University PAS

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Birzeit University ble opprinnelig etablert som en skole i 1924 av Ms Nabiha Nasir (1891- 1951), et medlem av en banebrytende familie av palestinske lærere. I 1953 begynte det å tilby første-års universitetsutdanning i kunst og vitenskap, i tillegg til en high school program. Av 1961, ble Birzeit College tilbyr andre års universitets klasser. Året etter, knytte grader ble gitt for to-årig program slik at studentene til å overføre til andre universiteter i den arabiske verden og andre steder for å fullføre sin bachelorgrad.

I 1967, på Vestbredden og Gazastripen falt under israelsk militær okkupasjon, noe som resulterte i reiserestriksjoner pålagt palestinere bosatt i disse områdene. Som et resultat, var studenter mindre i stand til å reise til de arabiske nabolandene for å fortsette sin utdanning. Denne nye politiske miljøet bedt Birzeit å gradvis eliminere sin high school program og konsentrere seg om en høyere utdanning. Av 1972, høgskolen begynte en fire-årig program som fører til bachelorgrad tildelt fra HF-fakultetet og Fakultet for biovitenskap.

I 1975 ble navnet, Birzeit University offisielt vedtatt og Birzeit ble den første arabiske universitetet for å bli etablert i Palestina. Den første konfirmasjonen seremonien ble avholdt den 11 juli 1976. I 1978 ble fakultetene i handel og økonomi etablert, etterfulgt av Fakultet for ingeniør et år senere. Universitetet begynte å tilby graduate-programmer i 1977. I 1996 ble Fakultet for Graduate Studies formelt etablert.

I 1973, like Birzeit utvikling til en fullverdig universitet nærmet ferdigstillelse, Israel stengte campus ved militær ordre for to uker. Dette var den første av mange repressive tiltak mot universitetssamfunnet. Mindre enn et år senere, de israelske militære myndigheter deportert universitetet president, Dr. Hanna Nasir, som forble i eksil for nitten år. Fra 1979-1992 ble universitetet stengt av israelske okkupasjonsmyndighetene flere ganger. For det femtende og siste gang, det israelske militæret stengt universitetet fra 8 januar 1988 til 29 april 1992, slik tilfellet var med alle palestinske institusjoner for høyere utdanning var. I løpet av denne lengre periode av nedleggelse, fortsatte universitetet for å operere under jorden med små studiegrupper i provisoriske ordninger utenfor campus. Under slike forhold, tok mange studenter mer enn vanlig tid til å oppgradere.

Universitetet dag

I dag er Birzeit University en blomstrende institusjon, med mer enn 900 lærere og ansatte medlemmer og rundt 10 103 studenter, hvorav 64 prosent er kvinner (6497 elever) og 36 prosent er menn (3606 studenter), som kommer fra alle regioner i Vestbredden. Universitetet ligger i utkanten av Birzeit-byen, 10 kilometer nord for Ramallah og 26 kilometer nord for Jerusalem. Forpliktet til fast prinsippene for akademisk frihet, ønsker universitetet å forberede den unge palestinske generasjon til å bli ansvarlige ledere og innbyggere. Som det oppfordrer sine studenter langs banen for faglig dyktighet, også understreker behovet for sosial bevissthet og nasjonal satsing.

Vår liste over kurs inkluderer:

Moderne standard arabisk Colloquial arabisk palestinsk samfunn De Palestina-spørsmålet Kvinner i arabiske samfunn Arab Society palestinske Cultural Studies Moderne og samtidskunst arabiske Thought

Steder

Birzeit

Address
Birzeit University
PO Box 14

Birzeit, Palestina