Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya - IEFC

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Fotografisk skole i IEFC tilbyr fotostudioer som gir den nødvendige opplæringen til de som ser etter et profesjonelt uttak, et kunstnerisk uttrykk eller en viss kunnskap som vil hjelpe dem i sin aktivitet.

Skolen er en viktig referanse i undervisningen i fotografi på europeisk nivå . Over 15 000 studenter har passert gjennom klasserommene, mange av dem er dedikert til profesjonell fotografering , enten det er kunstnerisk, akademisk, kulturelt, forretningsmessig eller service.

Hvem er vi?

Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya er en ideell kulturforening , med entusiasjonsfilosofien til tjeneste for publikum.

År 2010 ble tildelt med distinksjonen av Entity of Honor av Catalan Federation of Photography.

IEFCs oppdrag er å oppmuntre, stimulere og fremme studiet, forskning og formidling av fotografering.

Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya har jobbet i 40 år i trening og markedsføring av fotografer , og i bevaring og formidling av fotografisk arv . Prosjektet vårt skal arbeide for å være mer konkurransedyktige i kunnskaps- og informasjonssamfunnet, der bildet har en relevant rolle.

Som en ideell enhet går alle inntekter fra IEFC selv tilbake til tjenestene den tilbyr, hvorav noen er gratis og åpne for allmennheten . Forpliktelsen til det menneskelige teamet i IEFC sammen med samarbeidet mellom enhetene og menneskene som har ledsaget oss i våre prosjekter, har gitt oss mulighet til å komme til hvor vi er nå.

IEFC er organisert i tre avdelinger:


Skoleavdeling

Tilbyr fotograferingstimer for folk som ønsker profesjonell trening eller et kunstnerisk uttrykk.

Institutt for dokumentasjon og forskning

Bevar, styrer og formidler den eksisterende dokumentasjonen om fotografering, samt den fotografiske arven i Catalonia. Det tilbyr tjenester som er åpne for publikum i biblioteket, det historiske fotofilm og fotobiblioteket.

Institutt for kulturelle aktiviteter

Det formidler og fremmer fotografering som en kulturell begivenhet, gjennom organisering og deltakelse i utstillinger, konferanser og andre opplæringsaktiviteter (workshops, opplæringskurs i fotografering, etc.).

Historien til IEFC

Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) ble grunnlagt i 1972 av Miquel Galmes i Creus (1937-2015), som var direktør til 2012 og president frem til 2015.

Siden 2012 er Eduard Bertran direktør for IEFC, og han er også president siden 2016.

Steder

Barcelona

Address
C/ Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona, Catalonia, Spania