Gaia Education

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

Gaia Education ble opprettet av en gruppe lærere som kalles "GEESE" - Global Ecovillage Lærere for en bærekraftig jord- som har vært møte over en rekke workshops for å formulere sin tverrfaglig tilnærming til utdanning for bærekraftig utvikling.

Gjessene møttes første gang i 1998 i Fjorvang, Danmark der en felles plattform for utvikling av ecovillage utformingen pensum ble etablert. Den første milepæl i utviklingen av Gaia Education var lanseringen av den innovative læreplan Ecovillage Design Education, i løpet av 10-årsjubileet konferansen i Global Ecovillage Network på Findhorn Ecovillage i oktober 2005.

I 2008 Gaia Education Design for Sustainability (GEDS) online-programmet ble lansert i samarbeid med Open University of Catalonia (HiO). Utgangspunktet tilbys på spansk og engelsk, kurset tiltrukket studenter fra både industriland og utviklingsland, rurale og urbane områder, på alle fem kontinenter.

I 2011, den spanske Gaia Education Design for bærekraft ble en formell praktisk kurs, og tiltrekker hovedsakelig spanske og latinamerikanske studenter. Siden den gang har Gaia Education konvertert GEDS praktisk spanskkurs til en mastergrad.

I 2013 begynte Gaia Education å tilby GEDS på portugisisk, i sin online læringsplattform, hvor det har også vært mulig å ta GEDS kurs i engelsk siden 2014.

I 2014 Gaia Education utviklet den nye strømmen av aktivitet prosjektbasert læring, støtte community-ledet gjennomføringen av bærekraftig utvikling.

Siden 2006 Gaia Education har fått støtte levering av mer enn 180 programmer på seks kontinenter. Internasjonalt er antallet fire ukers lange intensives og andre kurs formater stadig økende sammen med en kraftig økning i antall søkere og deltakere på disse kursene. Disse yrkesfag er åpne for en mangfoldig gruppe mennesker med et bredt spekter av profesjonelle og faglig bakgrunn som er interessert i å ta en aktiv rolle i bærekraft overgangen.

Mission

Gaia Utdanning er en ledende leverandør av bærekraft utdanning som fremmer blomstrende lokalsamfunn innenfor naturens tålegrense.

Gaia Education forvalter tre strømmer av aktiviteter

  1. Ansikt-til-ansikt

Ecovillage Design Education (EDE) programmer som pågår i 42 land med mer enn 70 institusjoner

  1. E-læring

Design for Bærekraft globale klasserom i engelsk, spansk og portugisisk

  1. prosjektbasert læring

Aktiviteter som finner sted i det globale sør støtte gjennomføringen av Post-2015 utviklingsagendaen

Vår visjon

Vi jobber mot en spenstig fremtiden innenfor naturens tålegrense hvor ingen blir etterlatt. En verden av trygg og næringsrik mat; av rent drikkevann; av universell tilgang til bærekraft utdanning; av fysisk, psykisk og sosialt velvære. En verden som bruker energi og materialer med større effektivitet, distribuerer rikdom ganske og arbeider for å eliminere begrepet avfall. En verden av universell respekt for menneskerettigheter og menneskeverd; av rettferdighet og likhet; respekt for rase og etnisitet; og av like muligheter tillater full virkeliggjøring av menneskets potensial mens fremme felles velstand.

Steder

Forres

Address
Summerhall
1 Summerhall Place
Edinburgh, Scotland

EH9 1PL Forres, Skottland, Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland
Telefon
+44(0) 131 2850783

Shawnigan Lake

Address
V0R Shawnigan Lake, British Columbia, Canada

Prachuap Khiri Khan

Address
Prachuap Khiri Khan, Prachuap Khiri Khan, Thailand

Rio de Janeiro

Address
Rio de Janeiro, Delstaten Rio de Janeiro, Brasil